• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bertomeu: Neprihvatljivo ponašanje FIBA

Autor mondo.rs

Predsednik "Euroleague Basketball" kaže da je krovna košarkaška organizacija pokušala da uzme nešto što nije sama umela da stvori. Moguće širenje Evrolige na 24 tima.

 Djordi Bartomeu kritikuje FIBA Evroliga možda sa 24 tima Izvor: MN PRESS

Utakmicama Evrolige i Evrokupa u sredu uveče počinje nova sezona klupskih kontinentalnih takmičenja, a sledeće nedelje priključiće se i FIBA, sa svojom Ligom šampiona i FIBA Evropa kupom.

FIBA nije uspela u nameri da povrati primat od kompanije "ECA", ali je u značajnoj meri oslabila Evrokup, odvođenjem turskih, francuskih, italijanskih i grčkih timova, naravno i Partizana.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu ipak se može smatrati pobednikom dosadašnjeg toka sukoba...

"FIBA je jednostavno odlučila da uzme nešto što nije mogla sama da stvori. Nije imala plan, već je pokušala da iskoristi silu. Ako tvrdite da se borite za sportske vrednosti i ponašate se tako, vaša pozicija je neodrživa. Neprihvatljivo je ponašanje FIBA u poslednjih šest-sedam meseci. Ne smete pretiti oduzimanjem kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre ili diskvalifikacijom klubova", rekao je Bertomeu u intervjuu "Gazeti delo sport".

Evroliga u novom formatu kreće utakmicom Real Madrid - Olimpijakos, a 16 timova međusobno će igrati sve do početka aprila.

"Ne mogu da kažem da će ovaj format ostati nepromenjen u narednih 10 godina, niti mogu da kažem da je 16 pravi broj klubova. Možda ih u budućnosti bude 24, jer ima dosta klubova koji imaju potencijal da se uključe u takmičenje. Mislim da će se moguće promene više ticati povećanja broja klubova, nego formata takmičenja".

Bertomeu je naveo da se odluka nadležnih organa Evropske unije u sporu FIBA i kompanije ECA očekuje u narednih nekoliko nedelja.

"Nadam se da će odluka biti povoljna po nas i da će klubovima biti omogućeno da sami odaberu u kojim evropskim takmičenjima će nastupati".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC