• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion - šampionski, a Teo je maestralan

Autor mondo.rs

Košarkaši CSKA pobedom otpočeli novu sezonu u Evroligi na "vrelom" gostovanju u Istanbulu.

 Šampion - šampionski, a Teo je maestralan Izvor: MN PRESS

U duelu aktuelnog šampiona Evrolige i aktuelnog šampiona Evrokupa – uspešniji je bio pobednik onog elitnijeg takmičenja.

Košarkaši CSKA pobedom su počeli novu sezonu u Evroligi pošto su bili uspešniji od Galatasaraja na "vrelom" gostovanju u Istanbulu.

U veoma dinamičnoj utakmici bolje se snašao branilac titule - 109:84 (27:18, 30:27, 24:26, 28:13).

Galatasaraj je neozbiljno ušao u utakmicu i "mlakom" odbranom dozvolio košarkašima CSKA da naprave lepu prednost, ali su u nastavku ipak pokazali da imaju individualni kvalitet koji će vrlo brzo Ergin Ataman "spremiti" i za veliku scenu.

Miloš Teodosić nije počeo meč, ali je zato u drugoj četvrtini bio pravi predvodnik svog tima kada je ubacio četiri trojke. Utakmicu je završio sa "dabl-dabl" učinkom - 20 poena, 11 asistencija, 2 skoka i 2 izgubljene lopte.




Čudna scena, možda ne i za Istanbul, viđena je na isteku prvog poluvremena.

Džastin Dentmon je na minut pre kraja poluvremena zaradio svoju drugu tehičku, zbog "flopinga", na šta su burno reagovali navijači u "Abdi Ipekčiju". Počeli su sa ubacivanjem predmeta nakon čega su se sudije povukle na kratko u svlačionice. Sinan Guler se popeo na reklame i pokazivao navijačima da prestanu sa "performansom", a meč je ubrzo nastavljen...

Kada je bilo "gusto" sredinom treće četvrtine, i kada je Galatasaraj prišao na "minus pet", Teodosić je ponovo "odgovorio" pogođenom trojkom i tako konsolidovao svoju ekipu koja je bila u seriji promašaja pre tajm-auta Dimitrisa Itudisa.

Galata je nastavila da pogađa, ali je Teo dobro "delio" lopte za De Koloa, Voronceviča i Hajnsa i ponovo se CSKA vratio na "lagodniju" razliku.

U poslednjih deset minuta samo ju je "nadogradio" za ubedljivu pobedu.

Osim pomenutog Teodosića, najefikasniji je bio Nando de Kolo sa 22 poena, dok su Eron Džekson (16), Vitalij Fridzon (15) i Kajl Hans (13 poena i 7 skokova) dali svoj doprinos. Kod Galtasaraja petorica dvocifrenih - Sinan Guler 16, Aleks Tajus 15, Ostin Dej 12...

Vladimir Micov meč je završio sa tri poena i po jednim skokom i asistencijom.

CSKA: De Kolo 22 p, 5sk, 4a, Kulagin, Teodosić 20p, 11a, Ogustin 8p, Fridzon 15p, Džekson 16p, Antonov, Voroncevič 5p, Ajrs, Hrijapa 2p, Kurbanov 8p, 8sk, Hajns 13p, 7 sk.

GALATASARAJ: Smit 11p, Preldžić 11p, 3sk, 3as, Micov 3p, Tajus 15p, 5sk, Tompson 2p, Šilb 3p, Plajs, Dej 12 p, Guler 16p, Dibler, Dentmon 7p, Koksal 4p
.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

mikipirs

Milos = klasa.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC