• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan i Raduljica sjajni u pobedi Milana

Autor mondo.rs

Armani je imao dobijen meč, ali je imao mnogo problema u poslednjih 60 sekundi. Makabi je umalo izborio produžetak. Srpski košarkaši odlični.

 Mačvan i Raduljica sjajni u pobedi Milana Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


U duelu dve ekipe koje su prošle sezone u Evroligi odigrali razočaravajuće loše, i koje su znatno promenile rostere tokom leta, bolje se snašla domaća ekipa iz Milana.

Košarkaši Armanija pobedom su startovali u novoj sezoni Evrolige pošto su u 1. kolu slavili protiv Makabija iz Tel Aviva 99:97 (25:24, 19:20, 28:21, 27:32), a naši košarkaši su pružili odlične partije.

Milan Mačvan je meč završio sa 18 poena i 4 skoka (šut 8/11), dok je njegov kolega iz reprezentacije Miroslav Raduljica, uprkos smanjenoj minutaži od svega 13 minuta, meč završio sa 15 poena (šut 7/11), ali bez i jednog skoka.

Prišao je Makabi na "minus dva" na 3.27 do kraja treće četvrtine, ali tada kreće dobra serija Armanija preko Đentilea, Raduljice, Hikmana i Simona nakon koje je domaći sastav otišao na "komfornih plus sedam" pred poslednju deonicu. 



Imao je Armani već dobijenu utakmicu, ali su dve teške trojke Endrjua Gaudloka, a onda i nesnalaženje na agresivnu igru Makabija rezultovali sa dve izgubljene lopte, pa su domaći reagovali brzim faulom da bi Smit sa slobodnih bacanja meč na devet sekundi do kraja smanjio na 98:97!

Riki Hikmen je na drugoj strani fauliran i pogodio je samo jedno bacanje, a Lendsberg je ekspresno dobio loptu na drugi kraj terena, ali je promašio za produžetak.

Najefikasniji kod Armanija bio je upravo Riki Hikmen sa 22 poena, od toga 12 sa slobodnih bacanja, dok su osim naših košarkaša odlični bili Alesandro Đentile sa 12 poena i Zoran Dragić koji je postigao jedan manje.

Kod Makabija se istakao Endrju Gaudlok koji je postigao 27 poena, imao i p5 asistencija, dok su odlični bili i Devin Smit (18) i Lendsberg (15). Majk Cirbes je postigao 13 poena i imao 5 skokova.

Juče je na "premijeri" nove sezone Real Madrid savladao Olimpijakos, dok je u prvom meču današnjeg programa CSKA trijumfovao u Istanbulu protiv Galatasaraja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC