• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda rutinski do 5-0

Autor mondo.rs

Crveno-beli u Novom Mestu "vezali" i peti trijumf u ABA ligi, na tradicionalno "tvrdom" gostovanju - 67:56. Jović i Gudurić predvodili Beograđane, Luković domaćina.

 Zvezda rutinski do 5-0 Izvor: MN PRESS


Crvena zvezda mts ostvarila je plan u Novom Mestu.

Pobedom nad domaćinom, ekipa Dejana Radonjića produžila je niz "jadranskih" pobeda na startu sezone, ostala na deobi prvog mesta sa Partizanom i Budućnosti i potrošila onoliko energije koliko je bilo potrebno za miran trijumf.

KRKA - ZVEZDA 56:67 (17:19, 15:23, 11:11, 13:14)

Četiri dana posle bolnog poraza od Darušafake, crveno-beli su u Novom Mestu pet minuta hvatali ritam i potom samo na trenutak druge četvrtine ispustili kontrolu nad rezultatom.

Srpski krilni centar Marko Luković predvodio je otpor domaćina, ubacivši čak 24 poena uz pet skokova, ali je njegova rola bila nedovoljna u borbi sa favoritom. Zajedno sa Sandijem Čebularom, nekadašnji igrač Mege pogodio je u uvodnim minutima četiri trojke i primorao branioca titule na dodatni napor.

Beograđani su reagovali, poveli i prednost stečenu u 8. minutu ispustili samo na "otvaranju" druge deonice (20:19), kada su ekspresnom serijom 8:0 preuzeli konce igre.

U tim momentima, kao i u većem delu utakmice, Zvezdin napad igrao je prema notama Stefana Jovića i Marka Gudurića.

Plejmejker crveno-belih trgao je ekipu u prvoj četvrtini, ubacio do kraja 14 poena, uz sedam asistencija i uz pomoć mladog beka (11 p, 5 sk, 4 as) dirigovao napadima, uz veliki doprinos u defanzivi. Posebno u završnici.

"Stisnuvši" odbranu posle sporog početka, Zvezda je protivnika u drugom poluvremenu svela na samo 24 poena, s tim da su uzastopne trojke Rona Karija "pale" u poslednjih minut i po, kada je pobednik već bio odlučen.

Iako su Beograđani pogodili samo tri trojke iz 17 pokušaja (Jović jednu i Lazić dve), za dva su bili značajno precizniji (24/35), posebno posle čestih kontranapada.

Kada se odlučivalo, igrači Zvezde nalazili su način da bar iznude prekršaje domaćina, kojima će činjenica da su nadskočili favorita (31:23) biti mala uteha.

...
Izvor: YouTube



Vođstvo Radonjićevog tima nije bilo dovođeno u pitanje dok se bližio kraj meča, a uzastopne kombinacije Gudurića i Jovića "odlepile" su Zvezdu u 39. minutu na maksimalnih "plus 17" i stavile tačku na ovaj meč.

Na terenu na kojem je u skoroj prošlosti odigrala neke neprijatne utakmice, Zvezda je večeras nastupila sa 11 igrača, među kojima se nije "upisao" samo Ognjen Dobrić, dok je Boriša Simanić presedeo na klupi meč u dresu, kraj Petar Rakićevića, koji je bio u trenerci.

Nakon povratka iz Slovenije, Zvezda će početi pripremu za evroligaško gostovanje Galatasaraju (petak), a nakon toga će u nedelju ugostiti Igokeu. Sa druge strane, Krka je doživela tri poraz u četiri odigrane utakmice, a u sledećem kolu je očekuje gostovanje šampionu Hrvatske - Cedeviti.

KRKA: Rebec 3 (4 sk, 3 as), Kari 6, Kastrati 5, Rojc, Škedelj, Dimec 6 (6 sk), Čebular 12, Ritlop, Polutak, Eliot, Luković 24 (5 sk)

ZVEZDA: Rebić 1, Dangubić 2, Mitrović 4 (5 sk), Lazić 10 (2/4 za tri), Simanić, Dobrić, Simonović 5 (0/3 za tri), Dženkins 4, Gudurić 11 (5 sk, 4 as, 3 ukr), Jović 14 (1/4 za tri, 7 as), Kuzmić 8, Bjelica 8 (4 sk)

Rezultati 5. kola:

Krka - Zvezda 56:67

u nedelju

Partizan - Olimpija 86:85
Zadar - MZT 71:65

u subotu

Cibona - Karpoš 102:79
Mega Leks - Cedevita 82:85
Igokea - Budućnost 92:93

u petak

Mornar - FMP 82:66

TABELA: Zvezda 5-0, Budućnost 5-0, Partizan 5-0, Cibona 4-1, Cedevita 3-2, Igokea 3-2, Mornar 2-3, FMP 2-3, Zadar 2-3, Mega Leks 1-4, Olimpija 1-3, Krka 1-3, Karpoš Sokoli 0-5, MZT 0-5

Tekstualni prenos utakmice, iz minuta u minut:

- KRAJ UTAKMICE, POBEDA ZVEZDE! -

40' 56:67 Kari se uključio u finišu i dao Krki ono što je od njega očekivala i ranije. Amerikanac je u poslednjih minuta i po "vezao" dve trojke.

39' 50:67 Ponovo akcija Gudurića i Jovića, s tim da sada plejmejker poentira za "plus 15" i stavlja tačku na ishod meča. I u sledećem napadu Zvezda posle kontre dolazi do lakih poena.

38' 50:63 Rebec kasni za Gudurićem, Jović to lako čita i asistira beku za lako polaganje.

37' 50:61 Serija slobodnih bacanja. Jović i Bjelica pogađaju po jedno, kao i Luković.

35' 49:59 Radonjić traži tajm-aut, traži od Gudurića da bude sigurniji sa loptom, a on zatim prodire pod obruč i pogađa za "plus 10".

33' 49:57 Veoma dobra rola Stefana Jovića. Ukrao je loptu domaćinu, pa posle konfuznog napada utrčao pod koš i poentirao. Ipak, Krka odgovara - Kastrati pogađa za tri.

31' 43:55 Simonović otvara poslednju deonicu promašajem za tri, nakon kojeg Gudurić krade loptu i lako poentira. Crveno-beli i dalje na samo tri pogođene trojke iz 12 pokušaja.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

29' 43:53 Simonović faulira Lukovića u borbi za poziciju, a on svojim 23. poenom postavlja deset poena razlike. Radonjić uvodi u igru Bjelicu i Gudurića

27' 39:53 Jović iz auta za Lazića, koji beži pažnji odbrane za maksimalni plus Zvezde.

25' 39:51 Kuzmić upisuje svoj drugi pogodak u nastavku, a odmah za njim precizan je i Lazić. Trojka iz ćoška, za "plus 12"

23' 39:46 Krka je ambiciozno počela treću četvrtinu, Luković je poentirao uz dodatno slobodno bacanje, a za njim Čebular i Rebec - "minus 7". Kuzmić i Jović održavaju Zvezdu u solidnoj prednosti.

Uvodni deo može se svesti u jednu rečenicu: Marko Luković protiv Crvene zvezde mts.

Srpski krilni centar postigao je čak 18 poena i predvodio slovenački tim, koji je bolje počeo i poveo 11:4. Zvezda je reagovala, preokrenula i dozvolila domaćinu da pobede još samo jednom - na startu druge deonice.

Ekspresnom serijom 8:0, Beograđani su od tog momenta preuzeli kontrolu nad rezultatom i održali je do pauze, pred koju su došli i do maksimalnih "plus 12" (42:30). Najbolji među njima je plejmejker Stefan Jović, koji je sa sedam poena i pet asistencija pokrenuo i razmrdao ekipu Dejana Radonjića.

Svi igrači Zvezde koji su ulazili u igru upisali su se u strelce. Na teren zasad nisu izlazili Ognjen Dobrić i Boriša Simanić, dok i dalje nespremni Petar Rakićević na ovom putovanju sedi kraj saigrača "u civilu"

KRKA: Rebec 1, Kastrati 2, Dimec 1, Čebular 10, Luković 18 (2/4 za tri, 4 sk)

ZVEZDA: Rebić 1, Dangubić 2, Mitrović 4, Lazić 5, Simonović 5, Dženkins 4, Gudurić 3 (4 sk), Jović 7 (5 as), Kuzmić 4, Bjelica 7.

- POLUVREME -

20' 32:42 Kratko je trajala maksimalna prednost Zvezde "plus 12". Postavio je Rebić sa linije penala, a smanjio Sandi Čebular, poenima iz kontre posle greške Čarlsa Dženkinsa.

19' 30:41 Poeni Bjelice, poeni Mitrovića. Visoki igrači donose Zvezdi prednost "plus 11".

18' 28:37 Nekoliko minuta bez pogotka. Nemanja Dangubić iznudio je dva ofanzivna faula, a Bjelica pogodio jedno slobodno bacanje. Obe ekipe ispunile su bonus.

16' 28:36 Rebec nesportskim faulom (za prekid kontranapada) zaustavlja Gudurića na polovini terena. Bek crveno-belih pogađa jedno slobodno bacanje, a Marko Luković posle brze kontre upisuje svoj 18. poen! Sjajna partija krilnog centra domaćina.

15' 26:35 Još jedan poen Lukovića (16), još jedna lepa asistencija Gudurića za zakucavanje Bjelice. Tajm-aut Krka.

14' 24:33 Luković pogađa svoj 14. poen sa linije penala. Bivši igrač Mege postivao je više od polovine poena svog tima. Odmah potom, Gudurić lako prodire uz čeonu liniju i poentira o tablu. Odmah potom, posle kontre asistira Bjelici za maksimalnih "plus 9".

13' 20:27 Simonović pogađa o tablu uz faul, Lazić trojku iz ugla, pa polaganje posle kontre! Ekspresnih 8:0 za crveno-bele i već peta asistencija Stefana Jovića.

11' 20:19 Čebular dve, dve i Luković! Još jedna trojka domaćina, za novo vođstvo i seriju 6:0, u samo desetak sekundi košarke.

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' 17:19 I za kraj prve četvrtine - još jedna trojka Čebulara iz jako teške pozicije. Uz zvuk sirene! Iskusni Slovenac tako je poništio najveću dosadašnju prednost Zvezde ("plus 5").

9' 14:17 Napad Krke je stao pred čvršćom odbranom Beograđana. Jović ponovo krade loptu, asistira Simonoviću koji istrčava kontru i polaže za "plus 3". Tajm-aut Krka, posle naleta Zvezde 13:3.

8' 13:15 Prvo vođstvo Zvezde od početnih "0:2". Čarls Dženkins upisuje svoje prve poene.

7' 13:13 Dangubić naskače i poentira, Kuzmić pogađa sa linije slobodnih bacanja. Crveno-beli brzo poništavaju prednost domaćina od sedam poena.

6' 13:9 Jović reaguje na minus svog tima (trojka, pa polaganje), ali Marko Luković ne staje. Upisao je i svoj deveti poen, posle ofanzivnog skoka.

5' 11:4 Još jedna trojka - neverovatnija! Čarls Dženkins primorao je Čebulara na jako težak šut iz ćoška, ali bivši igrač Tajfuna ipak pogađa. Radonjić pravi prvu izmenu i dodeljuje Simonoviću zadatak da zadrži Lukovića. Mitrović odlazi na klupu.

4' 8:2 Luković ponovo pogađa! Sada za tri poena, iz svog prvog pokušaja. Definitivno bolji start domaćina.

3' 4:2 Marko Luković odlično otvara meč za domaćina. Srpski centar pogađa u dva uzastopna napada i brzo "poništava" prvu prednost Beograđana, stečenu poenima Mitrovića sa linije penala.

STARTNE PETORKE:

ZVEZDA: Jović, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Kuzmić
KRKA: Rojc, Škedelj, Dimec, Čebular, Luković

NAJAVA:

Nakon bolnog evroligaškog poraza - povratak u "jadransku" realnost!

Crvena zvezda mts ovog ponedeljka od 18 časova igra protiv Krke u Sloveniji, sa namerom da produži niz uzastopnih pobeda na pet mečeva. Uspehom na tradicionalno "tvrdom" gostovanju srpski i regionalni šampion zadržao bi korak za Partizanom, koji je trenutno usamljen na prvom mestu sa skorom 5-0.

U najavi utakmice, trener Beograđana Dejan Radonjić podsetio je da je njegov tim i prethodnih sezona neretko morao da izvuče najbolje iz sebe da bi pobedio Krku.

Primera radi, Zvezda je baš u Novom Mestu u sezoni 2014/15 doživela prvi "jadranski" poraz posle istorijskog niza od 20 trijumfa.

Putujući u Sloveniju, crveno-beli su definitivno razmišljali i o porazu od Darušafake, a kapiten ekipe Luka Mitrović možda i više od svih, jer je u poslednjem minutu promašio polaganje za "plus 3".

"Već smo i ranije govorili, naša prioriteti se znaju, a to su pobede i što bolji rezultat u ABA ligi", rekao je Mitrović u najavi utakmice.

Tekstualni prenos meča pratite na MONDO portalu, a TV prenos na Areni sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC