• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razija se vraća na teren

Razija Mujanović odlučila je da u 43. godini ponovo počne da igra, i to za tuzlansko Jedinstvo, klub u kojem je i stekla punu afirmaciju.

 Razija se vraća na teren Izvor: MONDO

Legenda ženske košarke iz vremena SFRJ se vraća na parket poslije godinu i po otkako je otišla u penziju, piše Dnevni avaz.

U proteklih 20 godina igrala je za 16 čuvenih evropskih i svjetskih klubova, četiri puta bila je prvakinja Evrope i isto toliko puta najbolja igračica kontinenta.

Osvajala je nacionalna prvenstva Brazila, Španije, Italije, Mađarske, bila u ženskoj verziji NBA, pripale su joj brojne medalje s reprezentacijom bivše države - između ostalih i olimpijsko i evropsko srebro, a sa BiH je bila šampion Mediterana...

Za povratak je presudio poziv direktorke Jedinstva Mare Lakić-Brčaninović, kapitena šampionske generacije Jedinstva Aide u kojem je igrala i Raza, a uz igrački ugovor na godinu, dobila je i menadžersku funkciju u klubu.

"Želim da se Jedinstvo vrati na nivo na kojem je bilo u nekadašnjoj Jugoslaviji. Cilj je da pomognem mladim igračicama u njihovom razvoju. Nisam postavila nikakve posebne uslove, jer nijedna ekipa na ovim prostorima ne bi ih mogla ispuniti. U pitanju je isključivo želja da pomognem Jedinstvu", rekla je Mujanovićeva.

Ona tvrdi da će joj malo trebati da dostigne optimalnu igračku formu, jer se fizički veoma dobro osjeća, pošto nije prestajala da trenira, a neće igrati sve, već samo važnije prvenstvene utakmice, završnicu kupa i plej-of u prvenstvu.

Razija Mujanović je rođena 15. aprila 1967. u Ratkovićima kod Brčkog, a visoka je 202 centimetra.

(FoNet, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC