• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Makabi otpustio trenera

Autor mondo.rs

Klub iz Tel Aviva uručio je otkaz Erezu Edelštajnu posle uzastopnih poraza na početku Evrolige.


Protekla, najneuspešnija sezona Makabija u poslednjih nekoliko decenija, očigledno je i snizila prag tolerancije "Ponosa Izraela" na neuspehe.

Dva poraza u nizu na startu Evrolige i već javno izraženo nezadovoljstvo jednog igrača, izazvali su brzu reakciju klupskog rukovodstva.

U noći između subote i nedelje javno je potvrđeno da je Erez Edelštajn smenjen sa mesta trenera Makabija.

Prema vestima iz Izraela, privremeni šef struke tamošnjeg velikana biće Remi Hadar, prošlosezonski trener Makabi Haife.

S obzirom na to da je tim iz Tel Aviva u subotu ostvario i treću pobedu u domaćem prvenstvu, nad Hapoel Holonom (za skor 3-0), nakon koje Edelštajn i smenjen, čini se sasvim jasnim da su ga posla koštali porazi od Armanija i Reala na startu Evrolige.

Uz te neuspehe, moguće je da je odluku o rastanku sa trenerom posle četiri i po meseca Makabi doneo i na osnovu nezadovoljstva dela svlačionice, koju je posle poraza od Reala glasno izrazio Soni Vims.

"Moramo da radimo više u napadu i da imamo više opcija. Moramo imati drugi, treći i četvrti plan", rekao je tada povratnik u Evropu iz NBA lige.

"Daću vam primer... Kada jedan igrač ne šutne i prebaci loptu na drugu stranu, šta bi sledeći trebalo da uradi? Trenutno to ne znamo. Nedostaje nam mnogo zadataka u odbrani i na tome moramo da radimo na treninzima. Moramo da budemo bolji. Ne znam kako. Možda bi trebalo da pitate trenera kako. Ovo je najvažnije što vidim", objasnio je on.

U takvoj atmosferi, čelnici Makabija sazvali su protekle noći sastanak i sat iza ponoći saopštili Edelštajnu da više neće voditi ekipu, u koju je minulog leta uložen značajan novac.

Sledeći evroligaški meč "Ponos Izraela" odigraće protiv Galatasaraja u sredu, u Tel Avivu, a da li će šok terapija "upaliti" - brzo će biti poznato.

Makabi je ovim potezom postao drugi evroligaš koji je u manje od deset dana nove sezone najjačeg takmičenja smeniop šefa struke. Prvi je to uradio Panatinaikos.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC