• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nastavio niz u Železniku!

Autor mondo.rs

Crno-beli savladali FMP u gostima, sačuvavši perfektan skor na početku sezone!

 Partizan nastavio niz u Železniku! Izvor: MN PRESS

Matine termin, "tvrd" meč u Železniku i pobeda Partizana!

Vil Hečer i Novica Veličković predvodili su crno-bele u Železniku do sedme pobede u isto toliko utakmica, čime je ekipa Aleksandra Džikića ostala na deobi prvog mesta tabele ABA lige.

Pred nekoliko stotina gledalaca, bez prisustva navijača gostiju, tim iz Humske prelomio je domaćina u trećoj četvrtini, mirno kreiravši seriju 14:0 dok su "panteri" nizali promašaje i postigli u tom kvartalu samo šest poena.

Opet razigrani Hečer (20 p, 3/8 za tri, 5 as, 5 as, 5 izg) uhvatio je u tim trenucima ritam i posle "iseckanog" prvog poluvremena poveo ekipu ka prvom dvocifrenom vođstvu. U istom naletu Partizan je stigao i do maksimalne prednosti od 17 poena (55:38, u 32. minutu).

Ipak, ekipa Slobodana Klipe imala je odgovor na to, uhvativši za manje od četiri minuta priključak serijom 13:0, tokom koje se istakao Filip Čović, jedini igrač domaćina sa dvocifrenim učinkom.

Kada se činilo da će crno-beli odigrati još jednu neizvesnu završnicu, Hečeru se u napadu u ključnim trenucima još jednom priključio i Veličković, stavivši svojim pogocima tačku na ishod i na još jedan trijumf svog tima, za nastavak perfektnog niza.

Sa druge strane, tim iz Železnika doživeo je treći vezani neuspeh, na debiju svojih novajlija Marka Ljubičića i Dušana Kutlešića.

FMP - PARTIZAN 56:65 (15:15, 17:16, 6:22, 18:12)

Za ovdašnje uslove neobičan - podnevni termin očigledno je poremetio i jedne i druge, pa su igrači oba tima kroz čitavo prvo poluvreme teško hvatali ritam. Na obe strane bili su češće promašivani nego pogađani šutevi, kao i gubljene lopte, a FMP je u nekoliko navrata imao pet poena prednosti.

Uvodni minuti nastavka nagovestili su nalet crno-belih, koji se i dogodio.  Hečer je "vezao" sedam poena, a Veličković, Đorđe Majstorović i Branislav Ratkovica su na tom talasu "vukli" crno-bele ka - ispostaviće se - odlučujućoj prednosti od 17 poena.

Interesantno je da je Partizan u prvom poluvremenu izgubio 12 lopti, a u trećoj deonici nijednu.

Period tečne i precizne igre "pantera" sredinom poslednjeg kvarta bio je, ipak, samo izuzetak od njihovih "sušnih" minuta, tokom kojih su nanizali veliki broj promašaja (10/28 za dva, 5/27 za tri, 21/29 slobodna bacanja).

U takvoj situaciji, Partizan je svoje prilike stvarao i koristio u mirnijim završnicama akcija (15/30 za dva, 6/23 za tri), nadoknadivši tako svoje lošije periode (18 izgubljenih lopti) i pad koncentracije, koji je ponovo bezbolno "premošćen".

Sledeći meč crno-beli će odigrati u Istanbulu protiv Bešiktaša, u okviru 2. kola FIBA Lige šampiona, dok će FMP od ponedeljka usmeriti pažnju ka sledećem "jadranskom" izazovu - gostovanju Ciboni u subotu.

FMP: Čović 10 (2/8 za tri, 4 as, 6 izg), Davidovac 7 (5 sk), Apić 7, Lazarević 9 (6 sk, 3 ukr), Bursać 9, Šešlija 1, Kutlešić, Žižić (0/3 za tri), Ljubičić 9 (1/4 za tri, 2 as), Kaplanović 2 (4 sk), Bolden 2.

PARTIZAN: Robinson 5, Ratkovica 2, Vrabac 1 (6 sk), Marinković 2, Veličković 15 (1/5 za tri, 6 sk), Majstorović 5, Birčević (0/4 za tri), Koprivica, Andrić 7 (5 sk), Hečer 20 (3/8 za tri, 5 sk, 5 as, 5 izg), Pot, Luković 8.

UŽIVO:

- KRAJ UTAKMICE, 56:65 -

39' 56:65 Slobodna bacanja za Ljubičića posle prekršaja Lukovića i četvrti faul centra crno-belih.

38' 54:65 Veličković prihvata loptu od Hečera, izgrađuje poziciju pod košem i poentira uz faul Ljubičića. Posle tajm-auta Slobodana Klipe kapiten crno-belih iskoristio je slobodno bacanje.

38' 54:62 Hečer preuzima ponovo loptu, "navlači" Ljubičića na blok, pa kreće u drugu stranu i iznuđuje faul. Potom ponovo staje na liniju penala i pogađa prvi put.

37' 53:61 Vil Hečer beži pažnji odbrane, utrčava u reket i primorava Bursaća na faul. Sa crte ne greši (6/6). Crno-beli su odbili nalet "pantera".

36' 53:59 Posle niza slobodnih bacanja, zaključno sa šutevima Novice Veličkovića, prednost Partizana je šest poena, a posed je za FMP.

- Žestok duel Ratkovice i Šešlije, pa odgurivanje kojem se priključuju Luković i Bursać. Zagrljaj Čovića i Lukovića označio je kraj sukoba, posle kojeg sudije dosuđuju običan faul Ratkovici, pa obostrani faul Šešliji i Ratkovici, pa obostrani faul Bursaću i Luukoviću.

36' 51:57 Luković promašuje, a Veličković košem posle ofanzivnog skoka prekida seriju domaćina.

35' 51:55 Birčević promašuje vezane šuteve za tri, a FMP se približava na samo četiri poena minusa. Čović asistira, pa pogađa trojku, posle koje Aleksandar Džikić traži tajm-aut. Za oko četiri minuta domaćin je kreirao seriju 13:0.

Čović na drugoj strani nalazi Bursaća, koji pogađa iz ćoška, nagazivši liniju za tri poena.

33' 46:55 Reakcija "pantera" i serija 8:0. Apić poenima sa linije penala ponovo čini zaostatak domaćina jednocifrenim.

32' 40:55 Prednost Partizana raste i u posledjoj četvrtini (38:55). Ratkovica krade loptu Čoviću i nesebično asisira Marinkoviću za zakucavanje. Na drugoj strani, Apić postiže prve poene iz igre domaćina posle osam minuta.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

30' 38:53 Filip Čović poenima iz slobodnih bacanja nakratko prekida niz crno-belih, ali Hečer u poslednjoj sekundi iznuđuje faul i realizuje oba slobodna bacanja.

30' 36:51 Ratkovica takođe lako poentira, na otvaranju poslednjeg minuta trećeg kvartala.

30' 36:49 Raste prednost Partizana, a serija sada iznosi 14:0! Majstorović je produžio niz poena crno-belih, dok gosti sedam minuta nisu probacili loptu kroz obruč.

29' 36:47 I Novica Veličković produžava seriju gostiju. Prodire pod koš i polaže uz faul Kutlešića.

27' 36:45 Adin Vrabac koristi jedno slobodno bacanje i postavlja novo maksimalno vođstvo crno-belih, "plus 9"

26' 36:44 Hečer ne staje! Amerikanac pogađa i sedmi uzastopni poen, a 15. na utakmici, primoravši trojkom "kao kap" Slobodana Klipu da zatraži tajm-aut.

25' 36:41 Luković koristi činjenicu da ga čuva Kaplanović, pravi sebi poziciju i pogađa o tablu. Nedugo potom, Hečer postaje prvi dvocifreni igrač na utakmici, vezujući svoja četiri poena. Serija poena crno-belih.

24' 36:35 Lazarević prodire i postiže svoj četvrti poen u ovoj četvrtini. I ova četvrtina je prilično konfuzna i isprekidana, poput prethodne dve.

23' 34:35 Poeni Lukovića sa linije penala i Partizan ponovo vodi. FMP je ispunio bonus.

Strelci:

FMP: Čović 3, Davidovac 7, Apić 3, Lazarević 1, Bursać 7, Ljubičić 7 (1/4 za tri), Kaplanović 2, Bolden 2

PARTIZAN: Robinson 5 (1/1 za tri), Veličković 6, Majstorović 3, Andrić 5, Hečer 8 (2/4 za tri, 4 as), Luković 4 (3 bl)

- POLUVREME -

- "Klimava" završnica "pantera" u poslednje tri sekunde, klizanje Lazarevića u blizini centra i blokada, kojom je stavljena tačka na prvi deo meča.

20' 32:31 Džikić nacrtao - Andrić realizovao. Hečer je utrčao sa loptom pod koš, izbacio je do saigrača u levom ćošku i Partizan prilazi na poen zaostatka. Tajm-aut sada zove Slobodan Klipa.

20' 32:28 Majstorović koristi jedno slobodno bacanje, Ljubičić dva. Aleksandar Džikić zove tajm-aut, na kojem daje instrukcije ekipi za poslednji minut poluvremena.

19' 30:27 Bursać reaguje na mini-seriju Partizana pogotkom za tri.

18' 27:27 Ekspresni odgovor crno-belih. Luković iznuđuje faul, koristi oba penala, a Hečer potom još jednom pogađa van linije na 6,75.

17' 27:22 Filip Čović se "upisuje", trojkom za novo maksimalno vođstvo domaćina.

- Isprekidana igra, izgubljene lopte, česti faulovi... Nema puno toga da se vidi na parketu u Železniku u ovim momentima.

16' 23:22 Apić fintira Lukovića posle brze akcije "pantera", iznuđuje faul i pogađa jedno slobodno bacanje, zaustavivši seriju Partizana.

15' 22:22 Ponovo Robinson sa distance - ovaj put za dva. Izjednačenje, posle kojeg je Bolden utrčao sa loptom pod koš crno-belih i pritom napravio korake. Tajm-aut za FMP, nakon koga će crno-beli imati još jedan napad za prvo vođstvo u ovoj četvrtini.

14' 22:20 Frenk Robinson pogađa trojku, treću za Partizan na utakmici, a svoju prvu ove sezone.

13' 20:17 Majstorović na asistenciju Ratkovice prekida seriju domaćina 8:0.

11' 20:15 Drugu četvrtinu "otvara" Ljubičić, košem uz faul posle prodora, pa trojkom. U međuvremenu, crno-beli gube i sedmu loptu. To je ukupno 11. izgubljena na ovoj utakmici.

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

- Ratkovica pokušava da pogodi iz okreta, preko više od polovine terena, ali pogađa obruč.

10' 15:15 Uzbuđenja u poslednjih 15-ak sekundi četvrtine. Veličković je ostao sam u ćošku i pogodio trojku sa istog mesta odakle je malopre bio precizan i Hečer. Odmah potom, kapiten Partizana faulirao je Davidovca pri šutu za tri sa više od osam metara.

- Đorđe Majstorović pogađa posle okreta preko Veličkovića, jedan sudija dosuđuje faul, drugi korake. Posle konsultacija, odlučeno je da je posed za Partizan.

- Centru FMP-a Đorđu Kaplanoviću dosuđena je greška zbog pokušaja da iznudi faul Majstorovića u napadu.

8' 10:11 Veličković se "upisuje" poenima preko Lazarevića (uz korak unazad), a Kaplanović na drugoj strani pogocima sa linije penala.

7' 8:9 Evo i prve trojke gostiju. Hečer pogađa preko ruke Ljubičića, koji odmah potom asistira za lake poene Bursaća.

- Izmene u FMP-u i debi Ljubičića, koji je zamenio Čovića. Nepovezan početak sa obe strane. Domaćin šutira iz igre 2/10, gost 3/10.

4' 6:6 Prvu trojku ovog podneva postiže Davidovac (6:4). Desetak sekundi kasnije Hečer izjednačuje, poenima posle prodora.

3' 3:2 Prve poene za goste postiže Andrić. Odmah potom, Luković blokira Lazarevića sa zemlje, pa faulira Davidovca braneći obruč.

2' 2:0 Nekoliko neefikasnih napada na obe strane prekida Džona Bolden, pogotkom za dva uz faul, nakon kojeg nije iskoristio dodatno slobodno bacanje.

Startne petorke:

FMP: Čović, Bolden, Lazarevć, Davidovac, Apić
PARTIZAN: Hečer, Andrić, Vrabac, Birčević, Luković


U neuobičajenom terminu za ovdašnje uslove, FMP i Partizan igraju podnevni međusobni duel u Železniku.

Ekipe Slobodana Klipe i Aleksandra Džikića susrešće se u dvorani "pantera", u kojoj neće biti navijača gostiju, u utakmici na kojoj će debitovati tandem novajlija domaćih - Marko Ljubičić i Dušan Kutlešić.

Sa njima u sastavu, domaćin će pokušati da nanese crno-belima prvi poraz ove sezone, s obzirom na to da je Džikićev tim u prethodnih pet kola ABA lige ostvario perfektan skor, kao i da je uz to trijumfovao i u Nemačkoj, na gostovanju Ludvigsburgu u prvom kolu FIBA Lige šampiona.

Sa druge strane, FMP za sobom ima dva uzastopna poraza (od Igokee kod kuće i Mornara u Baru) i oni su bili i najveći razlog za "osvežavanje" Klipinog iskusnim novajlijama.

Utakmica u Železniku počeće u podne i pratite je u tekstualnom prenosu na MONDU i u TV prenosu na Areni sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC