• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klipa: Da biste dobili Partizan...

Autor mondo.rs

"Ne znam da li je problem bio u velikoj želji", rekao trener FMP-a posle poraza od crno-belih. Na pitanje o šuterima, rekao je da je za njihov razvoj potrebno vreme.

 Klipa: Da biste dobili Partizan... Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

"Danas igra nije bila na očekivanom nivou, ali smo zalaganjem opravdali očekivanja", poruka je Slobodana Klipe posle poraza njegovog FMP-a od Partizana.

Izabranici iskusnog stručnjaka odigrali su "tvrd" meč protiv favorita, "potonuli" u seriji gostiju u trećoj četvrtini, reagovali sredinom poslednjeg kvartala, ali ostali bez načina i daha da uđu u borbu do kraja.

Vil Hečer i Novica Veličković branili su i odbranili vođstvo Partizana, vredno sedme pobede njihovog tima u nizu.

Podvlačeći crtu pod urađenim i neurađenim, trener FMP-a ocenio je da je u nedeljnom matineu u Železniku njegov tim limitirao protivnika u mnogim stvarima, ali i da je i Partizan takođe ograničio "pantere".

"... I to nas limitirao u još više stvari, a to je problem", naglasio je on.

"Da biste dobili Partizan, koji je mnogo jači od nas, mora više igrača da ima svoj dan. Ne znam da li je problem bio u velikoj želji mladih igrača da pobede velikog protivnika", zapitao se Klipa.

U osvrtu na treću četvrtinu, u kojoj je njegov tim primio 22 poena, a postigao samo šest (od čega četiri iz igre), Klipa je rekao da je njegov tim počeo drugi deo meča u grču.

"Na poluvremenu smo vodili pola koša i nije bilo razloga da izađemo uplašeno. Za nas trenere je početak treće četvrtine vrlo bitan. Mi se nismo adaptirali na kriterijum suđenja, napravili smo četiri faula za dva minuta... Napravili smo ukupno 20 faulova u drugom poluvremenu, iz te nervoze nismo mogli da odigramo nikakav postavljen napad, a i ono što smo imali od otvorenih šuteva - nismo pogodili".

O šuterima, Bobanu Jankoviću i Saši Daniloviću...



Na pitanje da li je njegovom timu potreban šuter i potpitanje da li se takav igrač nazire u juniorskom sistemu Crvene zvezde mts, Klipa je rekao:

"Treba vremena da postanete šuter. Ni Boban Janković i Saša Danilović, nisu bili takvi u mlađim danima. Davidovac ima talenat da bude dobar šuter, Žižić nije loš, čekamo Aranitovića... Mislim da ni u Srbiji generalno nema mnogo čistih šutera... Čudo je da sa šutom iz igre 27 odsto nismo izgubili sa 30 razlike".

Razgovor sa trenerom "pantera" novinari su iskoristili i za pitanja o oporavku povređenih juniora - Alekse Radanova i Aleksandra Aranitovića, koji će ove sezone igrati za FMP.

"Radanov počinje da trenira od ponedeljka i dobiće šansu. Planiramo ga za sledeću utakmicu, protiv Cibone. Kada je Aranitović u pitanju, početkom novembra otići će na kontrolu na kojoj bi trebalo da dobije zeleno svetlo za rad sa ekipom. Njegovo fizičko stanje je takvo da ga ne treba očekivati pre decembra", naglasio je Klipa. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC