• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVERENO: Završni turnir Evrolige 2018. u Beogradu

Autor mondo.rs

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu i gradonačelnik Siniša Mali potpisali u Skupštini grada dokument čime je i zvanično Beograd postao domaćin Fajnal fora Evrolige 2018. godine.

 OVERENO: Završni turnir Evrolige 2018. u Beogradu Izvor: MN PRESS

Ono o čemu se dugo pričalo, konačno je sprovedeno u delo.

Beograd je zvanično postao domaćin završnog turnira Evrolige 2018. godine.

Turnir četiri najbolja košarkaška tima Evrope u maju će se za titulu u boriti u Kombank areni, otkrio je čelnik Evrolige Đordi Bertomeu na konferenciji za medije u Skušpštini grada Beograda.

"Zadovoljstvo mi je što sam u Beogradu. Došao sam da vam otkrijem jednu tajnu, koja je bila najstrože čuvana poslednjih dana. Fajnal for 2018. biće održan u Kombank areni u Beogradu", saopštio je predsednik i izvršni direktor Evrolige Đordi Betromeu na svečanosti koja je održana u Skupštini Beograda.

Bertomeu je zvanično domaćinstvo Beogradu dodelio posle kratkog filma na kojem su redom prikazani svi završni turniri Evrolige poslednjih godina, a potom je na kraju otkriveno da će 2018. Fajnal for biti održan u glavnom gradu Srbije.

Beograd
Izvor: YouTube

"To su sjajne vesti za Srbiju i Beograd, čime se vaš glavni grad pridružuje spektakularnoj listi metropola poput Barselone, Milana, Berlina, Atine, Moskve, Tel Aviva. Fajnal-for 2018. godine, usuđem se reći, biće najveći sportski događaj u Beogradu u ovoj deceniji. Beograd je već toliko učinio za naš sport da verujem da će Fajnal for u Beogradu biti prava destinacija za sve strane navijače. Navijači u ovom gradu žive za košarku i zbog toga je on idealno mesto za organizaciju turnira. Beograd i Srbija vole sport, Beograd je uvek bio sjajan domaćin i siguran sam da će ovaj turnir biti poseban", dodao je Bertomeu.

On je objasnio da je od 2002. godine Beograd bio u trci za organizatora završnog turnira i da su ga mnogi uveravali da bi glavni grad Srbije bio odličan domaćin.

"Mnogi su mi govorili da bi Beograd bio odličan izbor, a pre mesec dana to je uradio i Miloš Teodosić u Pekingu", naveo je prvi čovek Evrolige, pre nego što je sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim potpisao zvanični ugovor o organizaciji turnira.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je dobijanje organizacije Fajnal fora Evrolige veliki i važan događaj za Beograd i Srbiju i obećao je da će naš grad biti najbolji domaćin.

"Velika i važna vest za sve ljubitelje košarke i sporta, sve građane Beograda i Srbije da će se 2018. četiri najbolja tima Evrope boriti kod nas za titulu. Bićemo najbolji domaćin. Od 2002. godine pokušavali su mnogi da organizuju taj turnir kod nas, nisu uspeli, a mi sada jesmo. Naša želja je da svake godine u Beogradu budemo domaćini bar jednog velikog sportskog događaja i trudićemo se da tako i bude", rekao je između ostalog Siniša Mali, uz opasku da je "danas sigurno najponosniji gradonačelnik na svetu".

Gradske vlasti su prve korake za dobijanje organizacije Fajnal fora pokrenule još početkom 2014. godine, a duga kampanja konačno je urodila plodom, nakon što je Beograd u konkurenciji Moskve, Istanbula i Atine izvojevao pobedu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC