• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Umor nas blokirao

Trener Partizana Duško Vujošević ponovio da je plasman Partizana u Top 16 Evrolige veliku uspjeh. Umor igrača izrok poraza u Atini.

 Vujošević: Umor nas blokirao Izvor: MONDO

Partizan je poražen od Olimpijakosa u Atini, u posljednjoj utakmici prve faze Evrolige.

Crno-bijeli su veći dio meča bili u egalu sa jednim od najskupljih timova u Evropi, ali se sredinom treće četvrtine domaćin rezultatski odlijepio i stigao do ubjedljive pobjede - 81:60.Trener srpskog šampiona Duško Vujošević kaže da meč nije imao rezultatski značaj, ali da je svaki duel u Evroligi jako važan.

"Ja sam ovu utakmicu shvatio kao priliku da se da šansa i mlađim igračima. Da vidimo koliko su oni u ovom momentu na nivou takmičenja u Evroligi, spremni, šta je sve potrebno da rade, da bi napredovali i postali igrači za ovakva takmičenja", rekao je strateg crno-bijelih.

"Nismo izdržali četrdeset minuta, i zbog kraće klupe, njima su falili Skorcanitis i Papaloukas, nama Marić, ali oni naravno sa punim rosterom su to možda i manje osjetili", dodao je on.
Vujošević smatra da je umor njegovih igrača glavni razlog za ubjedljiv poraz u Atini.

"Kada je umor stigao igrače koji su nosili utakmicu, izgubili smo koncentraciju i disciplinu u napadu, oni su otvorili kontranapade i prelomili meč". Dugo se u Pireju vodila izjednačena borba. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, sve do serije Olimpijakosa od 16:0. Vujošević žali što Partizan nije ostavio ljepšu sliku o sebi.

"Žao mi je što nismo duže izdržali i ostavili ljepšu sliku o sebi. Međutim, s obzirom da je ovo posljednja utakmica, mogu još jednom da naglasim da sam izuzetno zadovoljan zbog idealnog uspjeha koji je napravljen u jednoj jako teškoj grupi".

Najbolji trener Evrolige prošle sezone podsjetio je da su crno-bijeli, i pored nove ekipe, uspeli da svakog protivnika po jednom dobiju, što im je i omogućilo prolazak u Top 16.

"Mi smo uspjeli svoje protivnike da dobijemo, makar jednom. Igrajući sa novim mladim timom, plasirali smo se među šesnaest najboljih, što je, još jednom podvlačim fantastičan uspjeh, i to je osnovni osjećaj večeras nakon poraza sa ovolikom razlikom“, rekao je Vujošević.

Da li zbog neobavještenosti ili nekih drugih razloga, domaćin utakmice u Atini je prije početka meča umjesto "Bože pravde" intonirao himnu nekadašnje države "Hej, Sloveni".

"Uoči samog početka utakmice desio se skandal, umjesto himne Srbije intonirana je himna Jugoslavije, nije mi jasno kako je to moglo da se dogodi. Ipak su Grci i Srbi prijateljski narodi, pa treba u toliko da se bude i oprezniji i da se neke stvari prepoznaju", zaključio je Vujošević.
(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC