• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomašević: Srbija u trci za SP, odluka krajem 2017

Autor mondo.rs

Generalni sekretar KSS posle sastanka u Ženevi saopštio javnosti šta je sve neophodno da bi naša zemlja dobila organizaciju Mundobasketa 2023. godine.

 Srbija kandidat za domaćina Svjetskog prvenstva 2013. Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Srbija je zvanično kandidat za organizaciju Svetskog prvenstva za košarkaše 2023, saopštio je Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS, nakon što je sa delegacijom saveza prisustvovao sastancima u Ženevi povodom Mundobasketa.

"Juče smo imali sastanak kome su prisustvovale sve zemlje kandidati za organizaciju, a danas odvojene razgovore sa čelnicima FIBA. Upoznati smo sa oba predloga odnosno prednostima i manama oba modela organizacije, u slučaju da je domaćin jedna ili četiri države", izjavio je Tomašević, prenosi sajt KSS.

"Model sa četiri zemlje se pokazao dobro prošle godine na Evropskom prvenstvu, pa FIBA razmišlja u tom pravcu. Kao država, zainteresovani smo da ugostimo dve grupe i završnu fazu, ali je, pored zahtevnih finansija, potrebno da imamo i adekvatne uslove odnosno dve dvorane koje ispunjavaju zahteve FIBA", dodao je bivši reprezentativac.

On je objasnio da je za prvu fazu šampionata potrebna dvorana kapaciteta najmanje 8.000 mesta, a za završnicu dvorana u koju može da stane 16.000 ljudi.

 "Ovo je proces koji je tek počeo, a odluka o domaćinu ili domaćinima biće doneta u decembru 2017. godine na Bordu FIBA. Na nama je da uz pomoć države, koju imamo od samog starta, kao i grada, obezbedimo adekvatne uslove da dobijemo organizaciju Svetskog prvenstva 2023. godine", zaključio je Tomašević.

Potpredsednik KSS za marketing i finansije Andrija Kleut ocenio je da je uspešno završena prva faza za kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2023.

"Sledeća faza traje do 18. januara 2017, do kada je potrebno popuniti određene upitnike koje dobijamo od FIBA. Na osnovu svega što je Srbija do sada uradila u organizaciji vrhunskih sportskih i košarkaških događaja očekujemo da budemo u užem krugu kandidata za organizaciju SP 2023", rekao je Kleut.

Pored Srbije, kandidaturu za organizaciju Svetsko prvenstva 2023. godine podneli su i Argentina, Australija, Nemačka, Hong Kong, Izrael, Japan, Filipini, Poljska, Rusija i Turska.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC