• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Usporili smo Zadar, zadovoljan sam...

Autor mondo.rs

Trener Partizana smatra da je njegov tim dobro obavljenim poslom u odbrani postavio temelj pobedi na teškom gostovanju.

Jedna pobeda može da promeni mnogo toga, a svakako će smiriti "naelektrisanu" atmosferu među navijačima Partizana, nakon tri uzastopna poraza u ABA ligi i debakla u susretu sa predstavnikom Belgije u FIBA Ligi šampiona.

Crno-beli su trijumfom u Zadru (69:76) popravili skor u ABA ligi na 7-3 i nakon ovog kola će se vratiti među četiri najbolje plasirana tima.

"Imali smo mali pritisak pred ovu utakmicu. Težak raspored ostavio je traga na nas, imali smo uzastopne mečeve protiv Budućnosti, Zvezde i Cedevite, uz to smo napravili kiks protiv Šarlroa i došli ovde 'pune glave'", rekao je Aleksandar Džikić na konferenciji za novinare u dvorani "Krešimir Ćosić".

"Veličković i Vrabac su danas igrali na svežinu, sa ne baš puno treninga i generalno smo zadovoljni što smo uspeli pre svega da usporimo Zadar", dodao je on.

Džikić je istakao da je Zadar jedna od retkih ABA ekipa u kojoj čak četvorica igrača imaju kvalitet i slobodu da igraju sa loptom u rukama i organizuju napade.

"Igraju vrlo tečno i ako to ne zaustaviš, lako možeš da uđeš u probleme. Mali (Ivan) Marinković odlično 'rola' ka košu, može da skoči na vrh table... Gledao sam njihove utakmice i generalno mi se sviđa kako igraju. Morali smo dobro da se pozabavimo nekim stvarima kako bismo pobedili".

Trener crno-belih kaže da je u igri njegovog tima bilo i grešaka, ali da je zadovoljan pobedom u "gradu košarke", kako je nazvao Zadar i u najavi, a i posle utakmice.

"Lično volim da dođem u Zadar, volim čak da tokom meča komuniciram sa ljudima koji sede u 'produžetku' klupe. Naravno, sve to mi je za nijansu lepše kad mi pobedimo".

Vanja Marinković sa 12 poena je bio među četvoricom "dvocifrenih" u timu Partizana.

"Vrlo važna pobeda, posle vezanih poraza od Cedevite i Šarlroa kod kuće. Bilo je mnogo preokreta, ali na kraju smo uz veliku koncentraciju uspeli da dobijemo. Okrećemo se gostovanju u Atini".

Crno-beli u sredu
od 18 časova igraju protiv AEK-a, u pitanju je meč 6. kola Lige šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC