• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica lomio, Simonović prelomio! Zvezda 10/10

Autor mondo.rs

Crveno-beli probili otpor gostiju sredinom treće četvrtine, pa ostvarili ubedljivu pobedu. Povreda Luke Mitrovića za brigu pred put u Tursku.

 Bjelica lomio, Simonović prelomio! Zvezda 10/10 Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts produžila je perfektan niz na početku ABA lige.

Ekipa Dejana Radonjića ugostila je na praznično veče Karpoš Sokole i pred malim brojem gledalaca (1.674), između evroligaških izazova, upisala i deseti "jadranski" trijumf.

Gosti iz Skoplja pokazali su zube, pogodili 11 trojki i bili ravnopravan rival oko 25 minuta. Crveno-beli su se tražili u prvom poluvremenu, održavali egal rezultat odličnom i raznovrsnom igrom Milka Bjelice (21 p), pa u poslednjih 15 minuta odlučili pitanje pobednika.

ZVEZDA - KARPOŠ 91:70 (16:18, 22:20, 24:16, 29:16)

Evroligaška odbrana na jednoj strani i raspucani napad (11/21 za tri) na drugoj, predvođen ponovo raspoloženim Markom Simonovićem (21 p), otklonili su u finišu mogućnost iznenađenja i poništili loše napadačko izdanje domaćina iz prvog poluvremena (6/22 za dva)

Crveno-beli su hvatali ritam dok je meč odmicao, igrali sve tečnije u ofanzivi i završili meč sa čak 26 timskih asistencija, uz 50 odsto pogođenih šuteva za dva (19/38).



Dejan Radonjić rasporedio je minutažu svim igračima, više od 20 minuta zadržao na terenu samo Čarlsa Dženkinsa (4 p) i Nemanju Dangubića (10) i mislio i na energiju ekipe pred put u Istanbul, na duel protiv Efesa.

Međutim, sredinom treće četvrtine, dogodilo se nešto na šta nije mogao da utiče.

Kapiten Crvene zvezde mts Luka Mitrović napustio je teren u 26. minutu zbog povrede lista. Teško je otišao do klupe, pa je uz pomoć stručnog osoblja nedugo potom otišao u svlačionicu.

Konkretnije informacije o njegovom stanju biće brzo poznate, ali je prizor sa parketa nagovestio da će krilni centar ipak morati na pauzu. Na njegovoj poziciji Simonović je i večeras stavio svoj pečat sa pet pogođenih trojki, koje su rezultat odlične forme i zaista velikog samopouzdanja ljubimca navijača.

Na polovini poslednje deonice, posle istrčane kontre, Simonović je zastao na liniji za tri poena i podigao se na šut, uprkos "čistom" putu ka košu. Lopta je prošla kroz obruč, a publika je ovacijama nagradila još jednu "egzekuciju" iskusnog, nasmejanog šutera.

Kraj utakmice on je dočekao na klupi, ustupivši svoje mesto mladom Boriši Simaniću, koji je bio starter i za 11 minuta u igri postigao sedam poena, uz četiri skoka.

Na drugoj strani, najbolji igrač tima Dragana Nikolića i na ovoj utakmici bio je Dragan Labović, strelac 16 poena. Makedonska ekipa, uprkos porazu, nema za čim da žali jer je generalno ostavila dobar utisak, a šansu za beg za dna tražiće u duelima sa ravnopravnijim protivnicima.

Igrači Zvezde posle ovog meča usmeravaju svu pažnju pripremi za gostovanje Efesu (četvrtak, 18), posle kojeg će narednog ponedeljka gostovati Olimpiji.

ZVEZDA: Volters 5 (4 as, 5 sk), Dangubić 10 (4 as), Mitrović 3 (7 sk), Lazić 2, Simanić 7, Dobrić, Simonović 21 (5/8 za tri), Dženkins 4 (1/7 za dva, 4 as), Gudurić 11, Jović 4 (5 as), Kuzmić 3, Bjelica 21 (2/3 za tri, 5 sk)

KARPOŠ: Jakimovski, Peri 6, Vrkić 5, Sokolov 8, Penov 8, Sapundžijev, Bakoč, Vrbanc 5, Knežević 5, Labović 16 (4/10 za tri), Zeković 8, Mavra 9 (6 as)

Rezultati 10. kola

Zvezda - Karpoš 91:70

u nedelju

Budućnost - Olimpija 84:74
Cedevita - Cibona 100:80

u subotu

Mega - Mornar 93:87
Zadar - Partizan 69:76
Krka - Igokea 72:88

u petak

MZT - FMP 89:68

TABELA: Zvezda 10-0, Budućnost 9-1, Cedevita 7-3, Partizan 7-3, Cibona 6-4, Igokea 5-5, Mega Leks 4-6, Krka 5-4, Zadar 4-6, FMP 3-7, MZT 3-7, Olimpija 3-6, Mornar 2-8, Karpoš Sokoli 1-9.

Parovi 11. kola: Mornar - Krka, Partizan - Mega Leks, Karpoš Sokoli - Cedevita (subota), Igokea - MZT, FMP - Budućnost, Cibona - Zadar (nedelja), Olimpija - Zvezda (ponedeljak)

Iz minuta u minut:

- KRAJ UTAKMICE -

40' 91:70 Peri pogađa svoju prvu trojku, pa Simanić poentira još jednom, posle naskoka.

40' 89:67 Labović pogađa trojku za goste, Simanić snažno zakucava za "plus 22", a trener gostiju Dragan Nikolić traži tajm-aut i oštrim tonom kritikuje igrače.

39' 87:64 Dangubić ubacuje 11. trojku Zvezde, za "plus 21". U sledećem napadu, iz akcije iz auta, upisuje se i Kuzmić.

37' 80:60 Volters poenima sa linije penala zaokružuje vođstvo na 20 razlike. Ognjen Dobrić ulazi na parket prvi put večeras.

37' 79:58 PoentiraVolters, potom i Gudurić... Traje serija Zvezde.

35' 75:56U kakvoj je formi Simonović! Pogodio je svoju četvrtu trojku, pa u sledećem napadu zastao posle kontre, sačekao i odmah pogodio i petu. Oduševljenje na tribinama i poklici "Simone, Simone"

33' 69:54 Volters lepo poentira, šutem sa visokim lukom. Karpoš i dalje traži svoj prvi poen u poslednjem kvartalu.

31' 65:54 Poslednja deonica počinje trećom Simonovićevom trojkom iz šest pokušaja. Ubacio je 13 poena i uz Bjelicu je najefikasniji među domaćima. Maksimalna prednost Zvezde.

- KRAJ TREĆE ČETVRTINE -

- Dve sekunde pre kraja četvrtine, sudije dosuđuju nesportski faul Dangubiću. Mavra poentira dva puta sa linije penala, a potom ne uspeva da dobaci do koša, ponovo pod odbranom Dangubića.

- Dangubić ulaže veliku energiju i za to dobija aplauz publike.

30' 62:52 Simonović pogađa trojku uz treći faul Zekovića, pa realizuje i dodatno slobodno bacanje.

28' 58:49 Jović poentira za dva sa distance i primorava Nikolića da zatraži još jedan tajm-aut. Odmah posle pauze, Bjelica nastavlja da pogađa i upisuje svoj 21. poen. Serija domaćina 10:0.

27' 54:49 Karpoš ne prestaje da pogađa trojke, a Bjelica i Simonović odgovaraju. Labović je pogodio iz daljine, a centar Zvezde odgovorio istom merom. Odmah potom, precizan iz daljine bio je i Simonović.

- Luka Mitrović izlazi iz igre, žaleći se na povredu desne noge. Teško je odšetao do klupe.

25' 46:44 Egal početak drugog poluvremena na Zvezdinu stranu usmerava Dangubić, dalekom dvojkom iz ćoška. Prethodno su trojke za goste pogađali Labović i Penov, dok su za domaće poentirali Bjelica i Mitrović

Strelci:

ZVEZDA: Dangubić 3, Mitrović 1, Lazić 2, Simanić 3, Simonović 3, Dženkins 4, Gudurić 9, Jović 2, Kuzmić 1, Bjelica 10

KARPOŠ: Peri 1, Vrkić 2, Sokolov 8, Penov 3, Vrbanc 3, Knežević 1, Labović 7, Zeković 6, Mavra 7.

Crveno-beli otvorili su utakmicu vođstvom, ali i jako lošim šutem za dva (6/22, u prvoj četvrtini samo dva pogotka), koji ih je koštao i prednosti, koju su gosti preuzeli i u drugoj deonici poveli 28:19.

Zvezda se od tog trenutka trgla i poenima Gudurića (4/4), Lazića i Simonovića ponovo preuzela vođstvo do pauze, na koju se ipak otišlo sa nerešenim rezultatom.

I jedan i drugi tim izveli su po 17 slobodnih bacanja, s tim da je Zvezda realizovala 14, a Karpoš 11.

- POLUVREME -

20' 38:38 Četiri sekunde pre kraja Dženkins realizuje slobodna bacanja i izjednačuje rezultat.

20' 36:36 Lazić pogocima sa "crte" donosi Zvezdi "plus 3", ali Mavra potom realizuje brzi šut za tri i izjednačuje.

19' 34:33 Simonović se "upisuje" iskorišćenim slobodnim bacanjima, a Gudurić svojim četvrtim pogođenim šutem (iz isto toliko pokušaja) beleži svoju prvu trojku i donosi Zvezdi novo vođstvo. Nikolić ponovo traži tajm-aut.

17' 28:32 I Dženkins se upisuje, iz šestog pokušaja. Dragan Nikolić traži tajm-aut posle Amerikančevog pogotka za dva.

16' 25:32 Gudurić "veže" svojih šest poena, u pokušaju da trgne ekipu.

14' 19:28 Labović poentira oba puta, za novu maksimalnu prednost. Karpoš šutira slobodna bacanja 8/13 i trenutno je u seriji 10:0.

Crveno-beli su za malo manje od četvrt časa košarke pogodili više šuteva za tri poena (3/5) nego za dva (2/14). U takvoj situaciji, Radonjić traži tajm-aut, posle kojeg će Labović imati šansu da još poveđa vođstvo Karpoša.

14' 19:26 Labović pogađa daleku trojku, za seriju gostiju 8:0 i sada već značajanije vođstvo ekipe iz Skoplja.

11' 19:21 Milko Bjelica "veže" svojih 10 poena, trojkom za kratkotrajno vođstvo domaćina. U međuvremenu je ukrao loptu, pa promašio posle prodora, što su gosti kaznili pogotkom Sokolova za dva uz faul Lazića. Marko Simonović ulazi u igru.

- KRAJ PRVE ČETVRTINE -

10' 16:18 Karpoš je uhvatio ritam, Zvezda se i dalje traži. Mavra je posle prodora pogodio "flouter" šut za zasad maksimalnih "plus 4" za goste. Odmah potom, Bjelica ponovo pogađa šuteve sa linije penala. Crveno-beli su pogodili dva od prvih deset šuteva za dva poena.

9' 14:16 Karpoš okreće rezultat. Gosti nastavljaju da insistiraju na šutevima za tri, što im se za sada isplaćuje, pa su Sokolov i Knežević doneli i vođstvo timu iz Skoplja. Zvezda već nekoliko minuta nije pogodila iz igre.

7' 13:7 Bjelica posle pada "veže" poene sa linije penala, pa posle ofanzivnog skoka.

7' 11:7 Labović poentira dva puta sa linije penala i približava goste na dva razlike. U sledećem napadu Karpoša - žestok duel Bjelice i Simanića, koji je u padu "sleteo" na glavu iskusnijeg saigrača pod košem. Srećom - nije bilo ozbiljnih posledica ni za jednog igrača.

5' 6:5 Karpoš reaguje. Vrbanc pogađa trojku, a Vrkić ostaje potpuno sam posle ofanzivnog skoka i lako poentira za zaostatak svog tima od jednog poena. Trener gostiju Dragan Nikolić sada suprotstavlja Kuzmiću rezervistu Zekovića.

3' 6:0 Još jedna trojka za Zvezdu. Ovog puta, strelac je Boriša Simanić, praktično sa istog mesta sa kojeg je pogodio i Dangubić. Takođe je kaznio to što su ga gosti ostavili samog. To je njegova treća trojka u ABA ligi ove sezone.

2' 3:0 Prve poene na utakmici postiže Dangubić. Ostao je sam i pogodio trojku šutem za tri, pod uglom od 45 stepeni. Dženkins je prosledio loptu ka njemu.

Startne petorke:

ZVEZDA: Jović, Dženkins,  Dangubić, Simanić, Kuzmić
KARPOŠ: Peri, Vrkić, Vrbanc, Labović, Knežević

Sudijska trojka: Pukl, Javor (Slovenija), Dragojević (Crna Gora)

Crvena zvezda mts posle dve nedelje ponovo igra u hali "Aleksandar Nikolić".

Prvi put od "večitog" derbija, tim Dejana Radonjića nastupiće u svojoj matičnoj dvorani, gde će večeras gost biti Karpoš Sokoli, "fenjeraš" regionalnog takmičenja.

Duel će početi u 18 časova i "zatvoriće" 10. kolo ABA lige. Domaćin, branilac titule, ima šansu da trijumfom produži perfektan "jadranski" niz na startu sezone i da u dobrom raspoloženju počne da se pakuje za put u Istanbul, gde će u četvrtak igrati protiv Efesa.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC