• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Furiozan finiš Mege, za drugu evro-pobedu!

Autor mondo.rs

Ekipa Dejana Milojevića "samlela" Ostende u poslednjih pet minuta utakmice u Sremskoj Mitrovici

 Furiozan finiš Mege, za drugu evro-pobedu! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U toku je bio 35. minut meča u "Pinkiju", kada je srpski internacionalac Raško Katić pogodio za dva uz faul i doneo Ostendeu vođstvo u Sremskoj Mitrovici 66:60.

Taj pogodak ispostavio se kao "okidač" za žestok nalet domaćina, koji je u preostalih pet minuta postigao 16 poena i pritom sprečio goste da pogode iz igre!

Kostja Mušidi pogodio je dve trojke u tom naletu, Rade Zagorac jednu, a Katić je nervozan napustio teren zbog pete lične greške. Gosti su ostali bez rešenja za napade domaćina i bez načina da poentiraju iz igre, pa su niz poena Mege "seckali" pogocima sa slobodnih bacanja.

Epilog: Druga pobeda domaćina u Ligi šampiona i nastup koji je pokazao da ekipa Dejana Milojevića podiže nivo igara i samopouzdanja dok sezona odmiče.

MEGA LEKS - OSTENDE 76:70 (21:25, 14:23, 18:7, 23:15)

Kapiten srpskog tima Rade Zagorac postigao je 17 poena i predvodio strelce domaćina, među kojima su se istakli i centar Alfa Kaba sa 14 poena, plejmejker Ognjen Jaramaz sa 13 (7 skokova) i bek Mušidi, koji nijednom nije pogodio za dva (0/5), ali je svojih 12 poena sabrao sa po tri pogođena šuta za tri poena i sa linije penala.

Na drugoj strani, srpski kvartet Ostendea bio je očekivano kraći za nastup nedovoljno oporavljenog Marka Kešelja. U njegovom odsustvu, Raško Katić sabrao je devet poena, Dušan Đorđević šest, a Marko Jagodić Kuridža dva.

Najbolji strelac gostiju bio je Amerikanac Kori Valden, sa svojih 15 poena, koji nisu bili dovoljni da belgijski sastav odnese bodove iz Mitrovice.

Mega Leks je zaostajao na poluvremenu 13 poena (35:48), sveo u trećoj četvrtini protivnika na svega sedam ubačenih poena, pa dodatim gasom u finišu upisao drugi trijumf.

Pobedom nad Ostendeom, Milojevićev tim napravio je i uvod u subotnje gostovanje Partizanu, u utakmici 11. kola ABA lige.

MEGA: Mušidi 12 (3/6 za tri), Đoković 4 (5 sk, 4 as), Jaramaz 13 (7 sk), Veljković, Milisavljević, Glogovac, Kaba 14 (6 sk), Zagorac 17 (4/6 za tri, 5 sk), Čančar (5 sk), Simeunović 3, Tejić 8, Novak 5.

OSTENDE: Lambreht, Valden 15, Hemelers, Mvema, Žile 7, Salumu 11, Katić 9, Bukišu 6, Đorđević 6 (4 sk, 6 as), Jagodić Kuridža 2, Kestelot 5, Njubil 9

Parovi 6. kola Grupe D:

Mega Leks - Ostende 76:70

u sredu

Mornar - Juventus 18.30
Cibona - Strazbur 18.30
Avelino - Tenerife 20.30

Tabela: Avelino 4-1, Juventus 4-1, Tenerife 3-2, Strazbur 3-2, Ostende 3-3, Mornar 2-3, Mega Leks 2-4, Cibona 1-4

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC