• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Ako Vasilijadis i Šakota šutiraju 7/11...

Autor mondo.rs

Trener Partizana naglasio je da su njegovi bekovi znali ko u AEK-u ne sme da ostane sam za tri poena, ali...

 Džikić: Ako Vasilijadis i Šakota šutiraju 7/11... Izvor: MN PRESS

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić istakao je taktičke greške u odbrani kao osnovni razlog poraza u Atini.

Crno-beli su u sredu uveče u meču 6. kola FIBA Lige šampiona nadigrani u "Olimpijskoj dvorani", AEK je imao jasniji plan i umeo bolje da koristi greške rivala, a bilo ih je na obe strane terena.

Grci su ubacili 13 trojki, od čega sedam tandem Kostas Vasilijadis/Dušan Šakota. Prvi je bio posebno inspirisan u prvom delu igre, u kom je AEK imao 13 poena prednosti, a drugi se probudio u trenucima kada su crno-beli smanjili na dva poena razlike i nadali se neizvesnoj završnici.

INCIDENT U ATINI, DŽIKIĆ I NEPOZNATI ČOVEK

Uz dve trojke Šakote, ali i tri ubačena penala posle faula koji je nad njim napravio Miloš Koprivica, AEK je iskoristio "žutu minutu" u igri Partizana i vratio maksimanih 13 poena prednosti za relativno rutinski završetak meča.

"Ne dopada mi se selekcija šutera za tri poena, jer smo bili veoma precizni u tome koliko šuteva želimo da dozvolimo AEK-u. Što znači da, ako Veslijadis i Šakota šutiraju sedam od 11, nisam siguran da je to bilo ono što smo želeli", rekao je Džikić posle meča i konstatovao da je treća četvrtina bila ona u kojoj je njegov tim prikazao sasvim solidnu igru.



"Osim toga, u trenucima kada smo igrali bez izgubljenih lopti, bili smo sasvim u redu".

Ali, duže je trajao period nepovezane igre crno-belih u napadu, koji su napravili 18 izgubljenih lopti od čega deset do 13. minuta.

"Foker je dominirao. Kasnije smo se adaptirali, odigrali dobru treću četvrtinu. Na kraju, oni su igrali sa pet nižih igrača, sa Vilijamsom na poziciji 'pet', Šakotom i Miloševićem u petorci, i dalje su imali visinu, ali nisu imali peticu", istakao je Džikić "small ball" petorku na kojoj je insistirao njegov kolega Jurij Zdovc u finišu meča i na koju crno-beli nisu imali odgovor.

Partizan
Izvor: YouTube



AEK je tada koristio dobar šut svojih krilnih igrača i naročito krilnih centara, koji su se "izvlačili" spolja, širili odbranu i "zvali" centre Partizana da brane šut, a to je dovodilo do velikog broja ofanzivnih skokova žuto-crnih i potom, po pravilu, poena iz drugih napada.

"Znali smo da nas protiv AEK-a u Atini očekuje težak meč. Bili smo spremni za izazov, počeli meč prilično dobro, oni su pogodili neke važne šuteve, a mi imali dosta izgubljenih lopti zahvaljujući kojima je AEK imao devet poena prednosti na poluvremenu", rekao je sjajni plejmejker Vil Hečer.

"Ali, sviđa mi se kako smo se borili u drugom delu, smanjili smo prednost na dva poena, ali onda smo u trenucima kada smo trebali biti fokusirani, napravili nekoliko lapsusa u odbrani, ostavili njihove šutere slobodne a oni su na to dodali i nekoliko ofanzivnih skokova. Mislim da smo se borili do kraja ali da nismo uspeli da ostanemo koncentrisan na neke stvari koje smo trebali da uradimo danas", istakao je Hečer.

Partizan Ligu šampiona nastavlja kao četvrtoplasirani tim u Grupi E sa skorom 3-3 iza perfektnog Bešiktaša (6-0) i Ludvigsburga i AEK-a koji imaju 4-2. Naredni meč crno-bele očekuje već u subotu, u 19 časova, kada u 11. kolu ABA lige u Dvoranu "Aleksandar Nikolić" stiže Mega Leks.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC