• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija i Slovenija ZAJEDNO žele ženski Eurobasket

Autor mondo.rs

Rukovodstva dva košarkaška saveza žele da udruženo organizuju Evropsko prvenstvo u ženskoj konkurenciji 2019.

 Srbija i Slovenija žele zajedno da organizuju Evrobasket za žene Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Srbija i Slovenija zajedno su u projektu "Eurobasket 2019"!

Čelnici saveza dve zemlje - odlazeći predsednik KS Srbije Dragan Đilas i prvi čovek KS Slovenije Matej Erjavec usaglasili su stavove i poslali zajedničku poruku.

Prema trenutnoj ideji, plan je da po dve grupe Evropskog prvenstva za dame 2019. budu odigrane u Sloveniji i Srbiji, s tim da bi završnica Eurobasketa bila organizovana u Kombank areni u Beogradu.

Tim povodom, Đilas je rekao:

"Logičan rezultat sjajne saradnje koju imamo je odluka da zajednički organizujemo šampionat Evrope 2019. Srbija je prvak Evrope, a Slovenija zemlja u kojoj ženska košarka ostvaruje ogroman napredak poslednjih godina. Siguran sam da ćemo, ukoliko naša kandidatura bude prihvaćena, imati najbolje i najposećenije Evropsko prvenstvo za devojke u poslednjim decenijama".

Đilas je istakao da će taj turnir biti dodatno značajan zbog činjenice da će biti kvalifikacioni za Olimpijske igre u Tokiju.

"Verujem da ćemo u finalnim utakmicama oboriti evropski rekord u broju gledalaca na jednoj ženskoj košarkaškoj utakmici", dodao je predsednik KSS u ostavci.

Sa druge strane, Erjavec je ovu odluku nazvao "plodom saradnje dva saveza"

"Pored toga, Srpkinje su aktuelne evropske šampionke… Verujemo da zajedno imamo znanje i infrastrukturu, ljubav prema košarci, kao i pravo košarkaško okruženje zahvaljujući kome bismo, ukoliko dobijemo zajedničko domaćinstvo, napravili jedno od najbolje organizovanih Evropskih prvenstava ikada".

Izvor: MN PRESS



On je naglasio da je želja Slovenije da ovom idejom podrži najuspešniju generaciju devojaka u svojoj zemlji. One su nedavno ostvarile istorijski uspeh i plasirale se na Eurobasket 2017.

"Želimo da im omogućimo da utakmice najvišeg nivoa igraju pred domaćom publike, što bi za njih bila velika nagrada. Zadovoljni smo što se ženska košarka u Sloveniji razvija brzo i zajedno ćemo nastaviti naporno da radimo kako bi se taj trend nastavio i u budućnosti", podvukao je prvi čovek slovenačke košarke.

U međuvremenu, pre tog Evropskog prvenstva, naše devojke braniće kontinentalnu krunu u Češkoj, od 16. do 27. juna 2017. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC