• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pas do tripl-dabla: Jokićeva partija karijere!

Autor mondo.rs

Od kad se vratio u startnu postavu, Denver ubacuje prosečno 125,3 poena i beleži pobede.

Jedno dodavanje pretvoreno u poen, od strane saigrača, nedostajalo je našem asu Nikoli Jokiću da zabeleži prvi tripl-dabl u NBA karijeri.

Jokić je briljirao prethodne noći u pobedi Denver Nagetsa nad Dalas Meveriksima od 117:107. Ubacio je 27 poena, uz šut 12/16 za dva i 1/1 za tri poena, uz još 15 skokova i devet asistencija, a sve to za 38 minuta na parketu, što je daleko više od proseka koji je imao u prvom delu sezone.

Povezano ili ne, Jokićeva uloga i minutaža promenili su se nakon teksta objavljenog o načinu na koji trener Nagetsa Majkl Maloun, i cela organizacija, tretiraju srpskog košarkaša. Ispostavilo se u utakmicama koje su usledile, a u kojima je Jokić bio starter sa nešto jačom minutažom nego u prvih mesec i kusur dana, da je autor bio u pravu.



Od kada je Maloun "promešao" startnu postavu, a sve posle poraza od 20 poena razlike upravo od Dalasa, 12. decembra, petorka Denvera ubacila je 30 i više poena u osam od 12 četvrtina koje su usledile, dok cela ekipa prosečno postiže 125,3 poena po utakmici!?

Ostvarene su i tri pobede: Portland Trejlblejzers 132:120, Njujork Niks 127:114 i prethodne noći Dalas...

Jokić je u košgeterskom smislu drugi put izjednačio rekord karijere iz "ruki" sezone, kada je postigao 27 poena, ali je zbirno premašio sebe i samo nagovestio šta bi u budućnosti mogao da bude njegov standard, iako je "grumenje" savladalo trenutno najlošiji tim Zapada.

"Majk mi je rekao da će me pretući ako budem nastavio da pravim glupe faulove", rekao je Jokić na pitanje novinara o tome što je u prethodnih nekoliko utakmica kod kuće imao pet ličnih već posle 20 minuta.

"Poslušao sam ga", dodao je Jokić, koji je za 38 minuta na parketu napravio jednu ličnu.

Jokić
Izvor: YouTube

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić nije igrao.

I Geri Heris postavio je rekord karijere sa 24 poena, dok su i ostali starteri ispunili očekivanja: Vilson Čendler ubacio je 17, uz osam skokova i četiri asistencije, Danilo Galinari 14, uz četiri asistencije i četiri ukradene lopte, a Erik Mudaij 18, uz pet skokova i sedam asistencija.

Odlukom trenera Malouna, Jusuf Nurkić nije proveo na terenu ni minut, što bi moglo da čudi utoliko što je reprezenativac BiH bio starter na Jokićevoj poziciji od početka sezone do pre tri utakmice, kada je Jokić dobio tu ulogu.

Deron Vilijams predvodio je Mevse sa 23 poena i osam skokova, Harison Barns ubacio je 19, a Set Kari 14, što nije bilo dovoljno da se izbegne 13. poraz na 14. gostovanju ove sezone (ukupan skor Dalasa je 7-21).

Nagetsi su na 12-16, a čekaju ih utakmice sa Los Anđeles Klipersima u gostima, Atlanta Hoksima kod kuće, ponovo Klipersima na strani, pa Minesotom Timbervulvs i Filadelfijom Seventisiksers kod kuće.

Boban Marjanović igroa je sedam minuta u porazu Detroit Pistonsa od Čikago Bulsa rezultatom 113:82 i za to vreme ubacio tri od šest šuteva za šest poena, dva skoka i jednu ukradenu loptu. Nemanja Bjelica je kao prva izmena za 13 minuta na parketu promašio oba šuta, uhvatio skok i zabeležio dve asistencije.

NBA
Izvor: YouTube



Rezultati:

Indijana – Vašington 107:105
/Tig 23, 10 as – Gortat 21, 13 sk/

Čikago – Detroit 113:82
/Rondo 10, 8 sk, 14 as – Lojer 16, 5 sk/

Oklahoma – Atlanta 108:110
/Vestbruk 46, 11 sk, 7 as – Šreder 31, 5 sk, 8 as/

Minesota – Finiks 115:108
/Tauns 28, 15 sk, 3 as – Bledso 27, 3 as/

Denver – Dalas 117:107
/Jokić 27, 15 sk, 9 as – Vilijams 23, 8 as/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC