• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Hemofarmu meč živaca

Poslije Cibone, Hemofarm savladao i Zadar u direktnom duelu za plasman na Fajnal-for. Nervozan meč, Hemofarm smireniji u finišu.

 NLB: Hemofarmu meč živaca Izvor: MONDO

Košarkaši vršačkog Hemofarma dobili su rovovsku borbu protiv Zadra direktnog konkurenta za plasman na Fajnal-for regionalne, NLB Lige.

U zaostalom meču lige, Hemofarm je u Vršcu savladao hrvatsku ekipu 67:58 (28:30) i probio se na diobu trećeg mjesta sa ekipom Zagreba, koja takođe ima skor 12 pobjeda i šest poraza.

U samo dva dana Hemofarm je vezao dvije vrlo važne pobjede - najprije nad Cibonom u Zagrebu, a potom i u utorak nad Zadrom. Fajnal-for je sve bliži za ekipu iz Vršca.

Izjednačen meč u "Milenijumu" do samog kraja, nervozan sa obe strane, sa dosta grešaka i nepreciznim šutevima na obe strane.

Zadar je u Vršac došao da pobijedi. To je stavio do znanja na početku meča kada je poveo 13:5, ali Hemofarm nekako uspijeva da i pored lošeg šuta za tri poena (6-0) u prvoj četvrtini, dođe do neriješenog ishoda na kraju prvog dijela igre.

Ista slika i do kraja poluvremena. Hemofarm nije išao šut za tri poena (tek dve trojke iz 16 pokušaja), ali je i Zadar dosta griješio u napadu.

U trećoj četvrtini, Hemofarm je uspio da napravi prvu opipljiviju prednost - 45:40 i 47:42, ali ne i da je sačuva.

Važnim koševima Miloša Borisova i Stefana Markovića (do 39. minuta bez poena, a onda trojka i lagano polaganje), Hemofarm je u finišu meča napravio zalihu koju gosti nisu uspjeli da stignu. Hemofarm je otišao na +9 (65:56), dovoljno za 12. trijumf u takmičenju.

Najefikasniji u Hemofarmu bio je Goran Jagodnik sa 13 poena (imao i šest skokova), po 10 poena dali su Milan Mačvan, Raško Katić i Džerod Stivenson. Kod Zadrana Perić 12, po 10 Ružić, Boisa i Stipčević.

Hemofarm je šutirao "trojke" 7 od 31, a Zadar 8 od 29. Zadrani su imali pet skokova više (35 naspram 30), a u šutu za dva domaćin bolji 16 od 28, Zadar 10 od 22.

TABELA: Cibona 14-4, Partizan 13-5, Zagreb 12-6, Hemofarm 12-6, Olimpija 11-7, Budućnost 11-7, Zadar 10-8, Cedevita 9-9, Crvena zvezda 8-10, Radnički 7-11, FMP Železnik 6-12, Široki 6-12, Helios 4-14, Bosna 3-15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC