• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Srećan sam, ali ostajemo autsajderi

Serijom 13:2, košarkaši Partizana ostvarili su nešto u šta je malo ko vjerovao do srijede u 20 časova. Možda samo oni sami...

 Vujošević: Srećan sam, ali ostajemo autsajderi Izvor: MONDO

Uprkos tome što su i u 1. kolu Top 16 faze Evrolige igrali bez svog najboljeg igrača ove sezone, Aleksa Marića, crno-bijeli su postavili odbranu, protiv koje je šampion Evrope u svojoj dvorani uspio da postigne 17 poena u drugom poluvremenu.

Sa takvom odbranom, moglo je samo da se pobijedi - 64:59 za Partizan u Atini!

"Presrećan sa zbog ovoga, jer radi se o velikoj pobjedi", rekao je trener Partizana Duško Vujošević, koji je treći put u posljednja četiri navrata uspio da nadmudri prijatelja, ali i rivala na klupi Panatinaikosa, Željka Obradovića.

Nije džabe Obradović poslije žreba za Top 16 fazu rekao: "Pa, gdje baš Partizan..."

"Naravno sve zasluge idu igračima, koji su se izuzetno borili. Jedan dio dobre igre proizilazi upravo iz rasterećenosti i to mora tako da ostane. Ova ekipa je ista ona ekipa od prije ove utakmice. U ovoj grupi ostajemo autsajderi, ali naravno da ćemo na svakoj utakmici pokušavati što skuplje da prodamo kožu", ostao je Vujošević na zemlji.

Inače, svjestan da su prije svih Barselona i Panatinaikos, pa čak i Marusi u ulozi domaćina, veoma jaki protivnici, Vujošević je pred start Top 16 faze izjavio da je "jedna pobjeda u grupi realnost".

Partizan je, najviše zahvaljujući Lorensu Robertsu (10 skokova) i Slavku Vranešu (8) prvo nadskočio rivala (41:31), što je u utakmici sa mnogo, mnogo grešaka i promašaja na obe strane, bio putokaz ka pobjedi.

Ipak, trebalo je i pogađati, a u jednoj večeri košgeterske rekorde sezone u Evroligi ostvarili su i Petar Božić (12) i Jan Veseli (13).

"Velika utakmica, velika pobjeda. Odličnom igrom smo pobijedili aktuelnog prvaka Evrope na njegovom terenu. Kada igraš u gostima jako je važno da kontrolišeš ritam utakmice, a mi smo to odlično uradili. Bili smo jako pribrani i hladne glave u završnici kada je bilo najbitnije. Zato smo zasluženo pobijedili. To nam daje podstreka za dalji tok i Evrolige i NLB lige, ali daje nam i jednu obavezu - kako bi trebalo da igramo u narednim mečevima", rekao je kapiten Božić, koji je odigrao možda i ključan potez na utakmici, kada je pri rezultatu 59:62, osvojio loptu pod košem domaćina, nakon promašaja Robertsa za tri poena.

"Stvarno smo zadovoljni što smo dobili utakmicu na ovaj način. Borili smo se od početka, nismo ih pustili da naprave veću seriju. Razlika koju su imali nijednog trenutka nije bila nedostižna. Važno je da smo dali sve od sebe i da smo se borili do posljednje sekunde" , dodao je Jan Veseli, koji je odigrao možda i najbolji meč sezone.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU SA MEČA!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC