• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cibona našla zamenu za Žižića

Autor mondo.rs

Zagrebački klub na korak da vrati iskusnog bivšeg igrača

 Luka Žorić se vraća u KK Cibona Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ante Žižić iznenada je napustio Cibonu i rešio da karijeru nastavi u Darušafaki, zbog čega su čelnici zagrebačkog kluba morali brzo da reaguju i pronađu mu zamenu.

Nakon mnogo bure i ostavke potpredsednika Aleksandra Petrovića, koji se nije složio sa puštanjem Žižića u inostranstvo, konsolidovani su redovi i Cibona je na najboljem putu da angažuje bivšeg igrača.

Već su započeti pregovori sa Lukom Žorićem, koji je slobodan igrač, nakon što je nedavno sporazumno raskinuo ugovor sa Seviljom, prenosi Hina, pozivajući se na neimenovani izvor blizak Ciboni.

Iskusni Luka Žorić već je u dva navrata nastupao za Cibonu, u sezonama 2001/2002. i 2007/2008, a prošle sezone kao član Cedevite postao je prvak Hrvatske.

Žorić (32 godine, 211 centimetara) iznenada je krajem novembra rešio da raskine saradnju sa Seviljom, iako je imao potpisan ugovor do kraja sezone, objasnivši da to radi "iz privatnih razloga i zbog želje da se vrati u Hrvatsku".

Noseći dres španskog kluba Žorić je u proseku na parketu provodio 24 minuta i beležio 12,5 poena i 4,7 skokova po utakmici.

Tokom karijere bivši hrvatski reprezentativac, između ostalih klubova, igrao je i za Unikahu, Zagreb, Olimpiju, Braunšvajg i Fenerbahče.

Cibona je posle odlaska Žižića gostovala Mornaru u Baru, gde je upisala peti poraz u ABA ligi ove sezone, uz deset pobeda. Na tabeli regionalnog takmičenja nalazi se na deobi od trećeg do petog mesta zajedno sa ekipama Cedevite i Budućnosti, koje imaju isti skor.

U Ligi šampiona imaju daleko skromniji učinak (3-7), pa u grupi D zauzimaju pretposlednje mesto, tik iznad Mornara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC