• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi-stari dresovi za trijumf u Atini

Crno-bijeli pobijedili Panatinaikos u novoj opremi. Svaka sličnost sa dresovima u kojima je 1992. godine osvojen Kup šampiona je - namjerna.

 Novi-stari dresovi za trijumf u Atini Izvor: MONDO

Mnogi navijači Partizana, pa i ljudi iz svijeta košarke, u srijedu su ostali zatečeni pobjedom Partizana nad Panatinaikosom, na startu Top 16 faze Evrolige.

Kako Duško Vujošević sa više nego limitiranim budžetom i uz stalni odliv najboljih igrača, uvijek uspjeva da stvori novi tim, sposoban da se nosi sa najboljima u Evropi?

Razmišljajući na tu temu, mogli bismo da se našalimo, pa da kažemo kako je u aktuelne prvotimce crno-bijelih ušao duh nekadašnjih asova, koji su u Istanbulu 1992. godine donijeli Partizanu jedinu evropsku krunu.

(Rašić, Božić i Kecman smjenjivali su se protiv "zelenih" u ulogama Đorđevića i Danilovića iz onog vremena, Vraneš odigrao kao "Bananamen" Rebrača...)

I oni su tada bili neafirmisani, slabo plaćeni, a uz to su sve utakmice kao domaćini (osim jedne) odigrali na neutralnom terenu u španskoj Fuenlabradi. Dakle, bili su totalni autsajderi.

Vujoševićev tim u srijedu se u Atini "stopio" sa slavnim prethodnicima i po dresovima koje su igrači nosili. Ako su vam na TV prenosu djelovali poznato, to je vjerovatno zato što ste ih već videli - prije gotovo 20 godina.

Dresovi kompanije "Kappa", koji su doživjeli premijeru u susretu sa Panatinaikosom, proizvedeni su samo za potrebe Partizana i po specijalnom dizajnu nastalom u Humskoj 1.

Kako je MONDU potvrđeno iz kluba, nova oprema zaista je osmišljena tako da podsjeća na stari Partizanov dres ("v" izrez, tanke štrafte na obodima, lišen "fensi" detalja i kičerice), samo modernije skrojen.

Poenta dresa je u jednostavnosti, a specifičnost predstavljaju riječi pesme "Da volim crno-bijele", koja se u Pioniru gromoglasno pjeva uoči svake evroligaške utakmice. Stihovi te pjesme odštampani su u brojevima na leđima igrača...

Partizan je iskoristio priliku da od "Kappe" dobije unikatan dres, čime je onemogućeno da drugi klubovi iskoriste isti taj kroj i samo ga prilagode svojim bojama, što se ranije događalo (sjetimo se kako različite fudbalske reprezentacije izgledaju isto u majicama koje pravi "Najk").

Pošto se sa proizvodnjom novih dresova malo kasnilo iz tehničkih razloga, pa ih je Partizan dobio pri kraju prve faze Evrolige, odlučeno je da premijera sačeka do početka Top 16.

Na radost navijača, replike dresa uskoro bi trebalo da se nađu u "Crno-bijelom butiku".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC