• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Prava Zvezda, Olimpija odrala "pantere"

Zvezda zasijala u trećoj četvrtini i savladala Cedevitu. Najteži poraz FMP-a u ovoj sezoni - Olimpija se poigravala sa "panterima".

 NLB: Prava Zvezda, Olimpija odrala "pantere" Izvor: MONDO

U danu kada su dobili novog predsjednika Vladislava Lučića, košarkaši Crvene zvezde su zabilježili pobjedu nad zagrebačkom Cedevitom i revanširali joj se za poraz u prvom dijelu sezone.

Odlična igra crveno-bijelih u trećoj četvrtini meča 19. kola NLB Lige prelomila je utakmicu i odvela je na vodenicu beogradskog kluba - 83:63 (42:35).

U manje-više izjednačenih prvih 20 minuta, Zvezda je prije odlaska na odmor uspjela da stekne opipljivu prednost 42:35. A onda odličnih 10 minuta u trećoj četvrtini. Prednost je rasla iz napada u napad, a serijom od 9-0 Zvezda je otišla na do tada maksimalnih +14 (51:37) da bi do kraja tog dela igre stekla i +18 - 62:44.

Posljednje minute treće četvrtine obilježio je 18-godišnji Nemanja Nedović, koji je najprije napravio ulaz uz faul protivnika, a potom sjajno asistirao Oliveru Steviću koji je takođe pogodio tri poena (dva+bacanje).

Početkom posljednjeg dijela igre Zvezda je trojkom Marka Kešelja došla do najveće prednosti na meču - 68:47, ali su gosti napravili seriju od 9-0 i ponovo se vratili u igru, da bi potom ponovo Kešelj "trojkom" u posljednjem sekundu napada raspršio nade Cedeviti da bi mogla da ugrozi vođstvo crveno-bijelih.

Igrač meča bio je Majkl Tejlor koji je postigao 21 poen, ali su raspoloženi za igru bili i Marko Kešelj (18 poena), Oliver Stević (17 poena) i Nemanja Bjelica koji je imao nekoliko sjajnih asistencija i uz to zabilježio sedam poena i pet skokova.

Kod Cedevite najbolji veteran Andrija Žižić sa 18 poena.

"Od pobjede mi je daleko važnije da smo održali kontinuitet u odbrani. Po tom pitanju najviše mi smeta što našu defanzivu trenutno nose tri najiskusnija igrača, Bakić, Stević i Radivojević. Mladi pod hitno moraju da shvate šta je naš život, da njihov talenat ima respekt cijelog tima i da želimo da ga razvijamo. Ali, da moraju da daju daleko veći napor u odbrani. U drugom poluvremenu smo imali minimalne padove, uspjeli smo i da odmorimo igrače. Imamo puno prostora za napredak. Drago mi je da je publika uživala, nadam se da će u nastavku sezone dolaziti u većem broju", rekao je poslije meča trener Zvezde Aleksandar Trifunović.

Košarkaši FMP-a proveli su se kao bosi po trnju na gostovanju Olimpiji u 19. kolu NLB Lige.

Olimpija je deklasirala FMP 95:54 (27:11, 20:21, 27:11, 21:11), a više od neprijatnog poraza brine "igra" tima Vlade Đurovića.

Od starta utakmice, Olimpija je pokazala ekipi iz Železnika da nema šta da traži na ovom gostovanju. Ljubljančali su poveli 8:0, potom period dobre ekipe FMP-a za smanjenje na 11:9, ali onda potop - za samo tri minuta, Olimpija je napravila seriju od 14-2 i već tada se pobjednik znao.

U drugom poluvremenu još bezidejnija igra FMP-a. Olimpija je radila šta je htjela, pa je serijom od 17-4 došla do velikih +31 (68:38), a do kraja meča je povisila prednost za još 10 poena.

"Sramota me je. Ne sjećam se kada smo izgubili ovako ubijedljivo. Nismo pružili otpor. Olimpija je bila bolja u svim elemntima igre. Sami smo krivi", istakao je trener FMP-a Vlada Đurović.

Ubijedljivom pobjedom nad "panterima", Olimpija je sačuvala šanse za plasman na Fajnal-for, a FMP ima malo vremena da se pribere, jer već u utorak u Zagrebu igra meč protiv istoimene ekipe u Evročelendž kupu.

Zagreb će biti jači za dvojicu novih igrača - Damira Miljkovića i 18-godišnjeg Tonija Prostrana.

REZULTATI 19. KOLA:

Subota, 30. januar:

Olimpija - FMP 95:54
Budućnost - Široki 77:57
Crvena zvezda - Cedevita 83:63
Zagreb - Radnički
Bosna - Partizan (odloženo)

Nedelja, 31. januar:
Hemofarm - Helios
Zadar - Cibona

TABELA: Cibona (-1) 14/4, Partizan (-1) 13/5, Olimpija i Budućnost po 12/7, Hemofarm i Zagreb 12/6, Zadar (-1) 10/8, Cedevita i Crvena zvezda po 9/10, Radnički 7/11, Široki 6/13, FMP 6/13, (-1) Helios 4/14, Bosna (-1) 3/15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC