• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Neki su umorni, pojačanja - možda

Autor mondo.rs

Trener Partizana posle poraza od AEK-a pričao o publici, suđenju, mekanom pristupu, odlukama koje klub treba da donese o novim igračima...

 Džikić: Neki su umorni, pojačanja - možda Izvor: MN PRESS

Partizan je u pretposlednjem kolu grupne faze FIBA Lige šampiona izgubio na svom parketu od atinskog AEK-a (65:69), pokvario skor na 8-5 i praktično ostao bez šansi da se direktno plasira u osminu finala tog takmičenja.

Trener Aleksandar Džikić rekao je da su njegovi košarkaši "previše mekano" počeli utakmicu, kao i da je poraz - treći u Beogradu, posle onih od Šarlroa i Sasarija - donekle posledica umora.

On je bio zadovoljan što je u dvorani "Aleksandar Nikolić" bilo preko 5.000 navijača.

"Pre svega, hoću da se zahvalim ljudima što su došli i napunili 'Pionir'. Izgubio sam opkladu vezanu za broj navijača i baš mi je drago što sam je izgubio. Hvala im što su nas bodrili. Znam da nisu zadovojni, nismo ni mi, ali ovakve stvari se dešavaju", počeo je Džikić izlaganje na konferenciji za novinare.

"Ne bih pričao mnogo o sudijama, ali bilo je čudnih momenata. Ne pričam o kriterijumu, nego o dimenzijama terena", požalio se na jednu ili više situacija, kada su gostujući igrači nekažnjeno gazili aut liniju.

ZDOVC: VELIKA POBEDA

Trener AEK-a srećan je što se ekipa oporavila od poraza sa "pola koša" razlike, u polufinalu Kupa Grčke. "Ovo je velika pobeda za nas, mislim da mi je ovo prvi put da sam pobedio Partizan u Beogradu. Drago mi je što sam ubedio igrače da zaborave težak poraz od Arisa u Kupu. Partizanu želim sve najbolje, imaju sjajan tim i sjajnog trenera. Ostvarili su mnogo pobeda do sada, a biće ih još do kraja sezone", rekao je Jure Zdovc.

AEK je vodio praktično sve vreme, a Partizan u finišu nije iskoristio mnogo prilika za preokret.

"Ne sviđa mi se kako smo otvorili utakmicu, jer su nam dali četiri trojke (iz prva četiri šuta). Znaš da će da bude 'tuča' i otvoriš mekano. Posle toga su oni kontrolisali utakmicu... Gledaćemo snimak, ali nemamo mnogo vremena, čeka nas FMP (u subotu)".

"Ne događa se ništa čudno. Neki igrači su ušli u umor. Da ima drugih, igrali bi oni", dodao je Džikić.

Trener Partizana je posle novinarskog pitanja naveo da ima puno poverenje u momke koji su odigrali završnicu susreta sa AEK-om.

"Ja iskusniji sastav nemam. To su isti oni igrači koji su pobeđivali neizvesne tavršnice. To su ljudi u koje najviše verujem kad se lomi. Nemam generalno nekih zamerki. A, uvek može pametnije".

Džamont Gordon doputovao je u ponedeljak u Beograd, ali još nije odlučeno da li će potpisati ugovor.

"Nismo doneli odluku. On je došao na probu, nije potpisao ugovor. To je jasno od prvog dana. Videćemo u kakvom je stanju i da li je zdrav. Van forme je, ali to nama ne smeta. Apsolutno najvažnije je da li je zdrav, ostalo nas ne zanima", objasnio je Džikić.

Rok za registraciju igrača, što se tiče ABA lige, ističe 20. januara, pa Partizan na nivou kluba treba da donese odluku u naredna 24 sata.

Trener Partizana priznao je da postoji mogućnost da stigne pojačanje na centarskoj poziciji, pa i neki drugi spoljni igrač, umesto Gordona.

Crno-beli za vikend dočekuju FMP u okviru 19. kola ABA lige, pa gostovanjem Sasariju stavljaju tačku na grupnu fazu FIBA Lige šampiona.

Onda im sledi serija derbi mečeva - protiv Budućnosti, Crvene zvezde i Cedevite, s tim da će između Zvezde i Cedevite, najverovatnije, igrati prvu utakmicu 1/16 finala Lige šampiona.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC