• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokićev rekord karijere u San Antoniju!

Autor mondo.rs

Još jedna maestralna partija srpskog centra. Nurkić ubacio pet koševa. Bjelica igrao 19 minuta, ali bez zapaženog učinka...




Biće prava šteta ukoliko Denver ne uspije da se domogne plej-ofa NBA lige!

Nagetsi su trenutno na "graničnom" osmom mjestu Zapadne konferencije, a nadamo se da će tu i ostati...

U noći između četvrtka i petka, Denver je poražen u San Antoniju 104:118, ali je srpski centar Nikola Jokić pružio još jednu partiju za prepričavanje. Zapravo, postigao je lični rekord karijere od dolaska u NBA ligu!

Jokić je meč završio sa 35 poena i 12 skokova, što mu je deseti put u posljednjih 18 utakmica da je najbolji strijelac tima. A, bio je i najefikasniji u meču.

nikola jokic
Izvor: YouTube

  To, međutim, nije pomoglo Denveru da pobijedi oslabljeni San Antonio, koji je neočekivano ostao bez Tonija Parkera, Paua Gasola, a onda i trenera Grega Popoviča. Igrači su otpali neposredno pred početak utakmice zbog povreda, dok je trener isključen, prvi put ove sezone.

Gasol je slomio prst lijeve ruke (kojom ne šutira), pošto je na zagrijavanju zabio šaku u rame Kajla Andersona. On se odmah uhvatio za šaku i otišao je na preglede, koji su utvrdili prelom. Za sada se ne zna koliko će odsustvovati.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić je ubacio pet poena za Denver uz po jedan skok i blokadu za 13 minuta na parketu.


Popovič je isključen zbog dvije tehničke greške, koje je dobio zbog protesta, oba vezana za bivšeg igrača Partizana Davisa Bertansa. Trener Sparsa je prvo protestovao zato što nije dosuđen faul na Letoncu, a onda je minut i po prije kraja prve četvrtine žestoko protestovao što je dosuđen faul njegovom igraču na Jokiću.

To nije spriječilo domaćina da pobedi, a do trijumfa je ekipu predvodio Kavaj Lenard sa 34 poena. To mu je bio peti uzastopni meč u kome je postigao bar 30 poena. San Antonio je ovako popravio učinak kod kuće na 15:2 i zadržao drugo mjesto na Zapadu.

Minesota je u gostima pobijedila Los Anđeles Kliperse 104:101, a srpski reprezentativac Nemanja Bjelica nije imao zapažen učinak.

Vulfsi su iskoristili probleme sa povredama Klipersa i tako im prekinuli seriju od sedam uzastopnih pobjeda. Tim iz Los Anđelesa igrao je bez dvojice prvotimaca. Kris Pol je povrijedio šaku u ponedjeljak, koju je operisao u srijedu i očekuje se da će pauzirati do dva mjeseca. Blejk Grifin je, takođe, propustio meč zbog povrede, a on će odsustvovati do dvije nedjelje.

Najefikasniji u Minesoti bio je Karl-Entoni Tauns sa 37 poena, uključujući i koš kojim je njegov tim poveo u finišu meča. Bjelica je igrao 19 minuta, i za to vrijeme imao je učinak od dva poena i jednog skoka, uz šut iz igre 1/3.

REZULTATI:

Klivlend – Feniks 118:103
Majami – Dalas 99:95
Njujork – Vašington 110:113
San Antonio – Denver 118:104
L.A. Klipers – Minesota 101:104

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC