• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-bijeli: Samo da ovako nastavimo

"Ne smije da nas zavara visoka pobjeda, da se uspavamo i pomislimo da smo nešto već uradili", smatra sve bolji centar Oliver Stević.

 Crveno-bijeli: Samo da ovako nastavimo Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde bi prije utakmice sa Gran Kanarijom oberučke prihvatili pobjedu sa jednim poenom razlike, poslije produžetka.

I dobro je što im to niko nije ponudio. Jer, na terenu su pokazali da su trenutno ubjedljivo bolja ekipa. Pobjedili su rezultatom 97:67 i ostali jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u svojoj grupi Last 16 faze Evrokupa.

Oliver Stević je sa 13 poena (bez promašaja iz igre) i šest skokova bio jedan od najzaslužnijih za takav ishod.

"Očekivali smo da će Gran Kanarija odigrati dobru utakmicu poslije blamaže u susretu sa Barselonom. Mi smo htjeli da baziramo igru na čvrstoj odbrani i mislim da smo uspjeli to da uradimo. Stvari su se malo otrgle kontroli u trećoj četvrtini, ali smo ipak spustili protivnika ispod 70 postignutih poena, četvrtu utakmicu zaredom".

Stević je trijumf nad timom iz ACB lige nazvao "velikim ohrabrenjem i podstrekom za dalji rad".

"Ne smije da nas zavara ovako visoka pobjeda, da se uspavamo i pomislimo da smo nešto već uradili. Moramo da nastavimo istim tempom, a ako i dalje budemo igrali ovako u odbrani, možemo daleko da doguramo".

Marko Kešelj, koji je trojkom "načeo" ekipu Gran Kanarije, takođe je ukazao na važnost ispunjavanja zadataka u defanzivi.

"Super utakmica. U prvom poluvremenu smo pokazali da možemo da igramo čvrstu odbranu i ispunimo taj dio zadatka. Onda smo probali da igramo sa njima 'koš za koš', nije nam krenulo najbolje, ali se razlika ipak nije spuštala ispod deset poena. Kada smo u četvrtoj četvrtini ponovo zaigrali odbranu, oni su pali i došli smo do ubjedljive pobjede".

"Dosta smo se spremali za Gran Kanariju. Koncentrisali smo se i nismo dozvolili da neki spoljni faktori utiču na našu igru. Mislim da je svako odradio svoj dio posla, dao maksimum i na kraju smo zasluženo slavili", nadovezao se Vladimir Štimac.

On je iskoristio priliku da se u ime saigrača zahvali publici, "šestom igraču" Zvezde, a onda zaključio.

"Nadam se da ćemo održati ovu formu, stvarno lijepo igramo".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC