• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Tek će da bude teško

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde zahvalio se navijačima što su pomogli da ekipa u energetskom smislu "izvuče sve što je imala".

 Dejan Radonjić poslije pobjede protiv Panatinaikosa: Tek će da bude teško Izvor: MN PRESS

Osam dana, četiri utakmice i četiri pobede, od toga tri u gostima!

Bez obzira na sve dobro što je ekipa Crvene zvezde uradila u dosadašnjem delu sezone, verovatno ni najveći optimisti nisu verovali da će Radonjićevi izabranici "neokrnjeni" završiti ovaj izuzetno naporan mini-ciklus.

Međutim, oni su posle sedme uzastopne pobede peti na tabeli Evrolige, a novi nastup u Top 8 fazi, sada mnogo zahtevnijeg takmičenja, iz meča u meč postaje sve bliži realnosti...

Veoma kvalitetni i iskusni sastav Panatinaikosa u četvrtak je posle "rovovske" borbe, pogotovo u četvrtoj četvrtini, savladan rezultatom 72:66.

Evo šta je o tome rekao Dejan Radonjić...

"Znali smo da će nas opteretiti ciklusi sa dve evroligaške utakmice nedeljno, kojih ima pet, ostao je još jedan. Nije bilo nimalo jednostavno biti na nivou koji je potreban da bi se savladao Panatinaikos", počeo je izlaganje Zvezdin šef struke.

Osvrnuo se zatim na uvodno vođstvo od čak 16:0.

"Start meča je bio jako dobar, naravno.
Poveli smo velikom razlikom, ali je to uslovilo njihovu reakciju. Meni je bilo jasno da to nije serija koja može da nas dovede do pobede. Oni su se brzo vratili i pre svega dobrim šutom za tri uspeli da nam pariraju. Završnica se igrala 'koš za koš', sa dobrim odbranama na obe strane, mi smo tu pronašli nove načine da dođemo do poena i slavili".

Obavljen je značajan posao, ali treneri uvek gledaju samo u ono što je pred njima...

"Treba napraviti dobar plan, koji može da nam omogući da ostanemo dobri. Neće biti lako, dosta toga se nagomilava. Tek smo na pola sezone i teško je da radni elementi uvek budu na najvišem nivou. Atmosfera je bila sjajna, pomogla nam je da svi zajedno večeras odemo zadovoljni iz dvorane".

Upitan je da li je duel sa Panatinaikosom, imajući u vidu ovonedeljni raspored i povratak iz Vitorije 30 sati pre utakmice, bio najteži do sada? Odgovorio je odrečno.

"Sve utakmice u Evroligi su teške. I kada ubedljivo pobedimo, ne znači da se nismo potrošili. Što se tiče rasporeda, sve ekipe imaju opterećenje. Nije ovo ni najvažniji, ni najteži meč. Tek će da budu teški".

Navijači su ga zaista burno pozdravili kada je izlazio na teren, a potom dali ekipi "vetar u leđa".

"Zahvalnost navijačima, svakako... Drago mi je da smo im uzvratili pobedom. Uvek prave fantastičnu atmosferu, svi znamo šta nama to znači i da nam je večeras to bilo dodatno važno, da izvučemo iz naših resursa sve što imamo. Panatinaikos je 'na papiru' bolji od nas...".

Novinar je potom konstatovao da do 9. marta i gostovanja Realu, Zvezda osam od 10 utakmica u ABA i Evroligi igra kod kuće, a gostuje samo u Moskvi i Skoplju.

"Pokušaćemo da iskoristimo to vreme, a posebno je važan period do sledećeg petka. Radićemo naporno i studiozno. Imamo još 10 kola Evrolige, sedam kola ABA lige, tu je i Kup".

Kakva je situacija sa povređenim Dangubićem?

"U petak ćemo možda moći da damo konkretniju informaciju. Nisam siguran da će biti spreman za Efes, nakon toga verujem da hoće. Ali, neka lekari kažu".

Crveno-beli u ponedeljak dočekuju Mornar u 20. kolu regionalnog takmičenja, potom sledi duel sa još jednim jakim timom, koji ih je u Istanbulu savladao čak sa 100:79.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC