• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda protiv Efesa za Top 8

Autor mondo.rs

Crveno-beli bi pobedom odmakli devetoplasiranom Efesu čak četiri koraka, što bi devet kola pre kraja Evrolige mogla da bude odlučujuća prednost.

 Zvezda protiv Efesa za Top 8  Izvor: MN PRESS

Prvi, novembarski duel Zvezde i Efesa završen je demonstracijom snage, brzine i skočnosti turskog tima, a potom i najubedljivijim porazom crveno-belih ove sezone - 79:100.

Više od dva meseca posle tog meča u "Abdi Ipekčiju", isti protivnici sreću se u hali "Aleksandar Nikolić", u kojoj će zaigrati u petak od 20.45 časova.

Ovog puta, timovi Dejana Radonjića i Velimira Perasovića dočekuju međusobni meč kao rivali u trci za Top 8, u kojoj crveno-beli imaju snažan zalet od sedam "vezanih" pobeda i prednost od tri koraka u odnosu na goste iz Istanbula.

Ako bi Zvezda (12-8) večeras napravila dodatni iskorak ka nokaut fazi, on bi mogao da bude i jedan od ključnih za njen plasman, jer bi Efesu (9-11) i Žalgirisu (9-12), koji su trenutno prvi "ispod crte", devet kola pre kraja odmakla čak četiri pobede.

U slučaju pobede Efesa, turski predstavnik postao bi još aktivniji, s obzirom na poraz osmoplasirane Darušafake (10-11) od Armanija, koji ide na ruku i crveno-belima.


U najavi utakmice, kada je Zvezda u pitanju, najveća pažnja posvećena je povređenim igračima.

Nemanja Dangubić još nije potpuno oporavljen od problema sa tetivom i sasvim je izvesno da neće nastupiti. Uostalom, Radonjić je to i najavio, a to se moglo zaključiti i po viđenom na večernjem treningu u sredu, na kojem je radio odvojeno od ekipe.

Kraj beka crveno-belih, i plejmejker Stefan Jović završavao je trening odvojeno od tima, istežući se sa strane. Njegov nastup je i dalje neizvestan, s obzirom na to da je bio bez treninga od prošlog petka i pobede nad Panatinaikosom.

Za razliku od njih, Ognjen Kuzmić dovoljno je zalečio desnu šaku da se priprema ravnopravno sa ostatkom tima i deluje da će biti u stanju da večeras nastupi.

"Povrede su nešto što se događa i na njih ne možemo da utičemo. U svakom slučaju, ko god da izađe na teren daće maksimum i pokušaće da na najbolji način doprinese ekipi", rekao je posle treninga Branko Lazić.

Ostavljajući "kadrovske" probleme na stranu, Lazić se osvrnuo i na prethodni meč protiv Efesa i poraz kome sa ove vremenske udaljenosti može da pronađe najveće uzroke.

"Bila je jako loša utakmica, naša najlošija u Evroligi. Nismo uspeli da ispariramo u skoku i da odigramo prepoznatljivu odbranu, kakvu smo igrali u poslednjih nekoliko meseci. Ako uspemo da te dve stvari uradimo kako treba - imaćemo šansu da pobedimo".

Izvor: MN PRESS


Njegov saigrač, mladi bek Marko Gudurić u razgovoru za MONDO analizirao je igru Efesa i odgovorio na pitanje - kako bi Zvezda trebalo da igra, a da ne dozvoli gostima da se ponovo "razmahnu?"

"Oni igraju svoju igru, prepoznatljivu, sa što više tranzicije, brzih šuteva, napada 'jedan na tri', 'jedan na četiri'... Imaju igrače koji to mogu da rade i takav su tim napravili za ovu sezonu. Biće potrebno da dobro zagradimo, da odigramo dobru odbranu i da iz toga probamo da damo lak koš, jer će nam to značiti. Mislim da možemo da 'napadnemo' pobedu, ali pod tim uslovima - da odigramo dobru odbranu, da dobro 'skočimo' i da zaustavimo njihovu tranziciju".

O kalkulacijama trke za plasman crveno-beli ne žele da govore, već svu pažnju usmeravaju isključivo ka narednom meču.

"Svaki duel je priča za sebe. Ne bavimo se kalkulacijama, nismo ni do sad. Zaista niko o tome ne priča, znamo svi da je pred nama velika utakmica, ali bilo je takvih, pa i još većih mečeva prošle godine, ima ih i ove i navikli smo na to. Mislim da nam takve okolnosti neće biti problem. Prošlo je izvesno vreme od našeg prošlog meča, druga ekipa su oni, druga smo mi, dakle sve iza nas pada u vodu. Samo treba da izađemo, da igramo našu igru i to je to", podvukao je Gudurić.

Karte za večerašnju utakmicu su rasprodate nedugo nakon što su puštene u prodaju. Sa Malog Kalemegdana upućen je apel navijačima da navijaju sportski - bez ubacivanja predmeta na teren, jer bi to uslovilo nove oštre kazne Evrolige.

Duel Zvezde i Armanija počeće u 20.45 i možete ga pratiti i u tekstualnom prenosu na MONDU.

PRETHODNI MEČEVI:

1981/82 (Kup Koraća, četvrtfinale): Efes - Zvezda 81:90, Zvezda - Efes 103:82
1998/99 (Evroliga, prva faza): Efes - Zvezda 73:60, Zvezda - Efes 71:72
2015/16 (Evroliga, Top 16): Efes - Zvezda 85:84, Zvezda - Efes 91:82
2016/17 : Efes - Zvezda 100:79

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC