• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB: Zvezdi visok Brijeg, Partizan rutinski

Partizan i sa poletarcima lagano pobjeđuje, Široki deklasirao Zvezdu, Radnički savladao Olimpiju.

 NLB: Zvezdi visok Brijeg, Partizan rutinski Izvor: MONDO

Umorni poslije iscrpljujućeg meča protiv Barselone u Evroligi, košarkaši Partizana smogli su snage da zabilježe novi trijumf u NLB Ligi.

Pred oko 3.000 svojih navijača u "Pioniru", Partizan je savladao Budućnost 75:56 u utakmici u kojoj nije bilo ni traga neizvjesnosti.

Trener crno-bijelih Duško Vujošević očekivano je odmarao igrače koji nose najveći teret (Petar Božić, Dušan Kecman, Jan Veseli), pa su veću minutažu dobili i poletarci Stefan Sinovec, Branislav Đekić, kao i centar Stevan Milošević i Strahinja Milošević.

U mirnoj utakmici, Partizan je, sa pola gasa, rutinski odradio posao, a ključni period dogodio se u trećoj četvrtini kada su crno-bijeli napravili seriju od 7-0 (42:25) i otklonili sve dileme oko pobjednika.

Iako je položaj na tabeli takav da je Budućnost do ovog meča imala samo jedan poraz manje od Partizana, razlika u kvalitetu je bila više nego očigledna na strani crno-bijelih, koji je u sporom ritmu i u manje-više monotonoj utakmici bez problema napravio dvadesetak poena razlike.

Bo Lester Mekejleb predvodio je najefikasnije igrače u Partizanu sa 18 poena, Đekić je ubacio 12. Kuriozitet meča je da se Veseli i Božić nisu ni upisali u strijelce, ali je kapiten crno-bijelih "zalijepio" rampu bivšem igraču Crvene zvezde Goranu Jeretinu.

U ekipi Budućnosti najefikasniji je bio doskorašnji igrač Partizana Čedomir Vitkovac 13 poena i sedam skokova. On je zapravo bio i najbolji igrač meča, jer mu je indeks bio 20.

Iako su košarkaši Crvene zvezde, na krilima velike pobjede nad Gran Kanarijom u Evrokupu, najavljivali da u Hercegovinu idu po pobjedu protiv Širokog, desilo se sasvim suprotno.

Široki je ubjedljivo savladao Zvezdu 95:80, a bilo je i 24 poena razlike (62:38, 84:60) za domaće!

Ekipa Širokog vodila je od početka meča, tokom prvog poluvremena uglavnom je imala desetak poena prednosti, a krajem druge četvrtine, serijom od 10-0 došla je i do najveće prednosti do tada - 43:27.

U nastavku potop Zvezde, koja je igrala bez Marka Kešelja. Široki je sipao u koš gostiju (prije svih Ivan Grgat i Šime Špralja), da bi u 24. minutu stekao najveću prednost na meču - 62:38.

Nemanja Bjelica bio je jedini raspoloženi igrač u ekipi Aleksandra Trifunovića. Pred kraj meča razigrao se i Filip Videnov, ali prekasno da bi se stvari na parketu promijenile.

Centralna figura meča bio je Ivan Grgat koji je postigao 31 poen i imao devet skokova. Odnos u skokovima bio je apsolutno na strani Širokog - 41 prema 16!

Kod Zvezde Bjelica 27 (šest skokova), Elmedin Kikanović 11, Videnov i Tejlor po 10.

Aleksandar Trifunović bio je vrlo nezadovoljan igrom svoje ekipe.

"Nismo igrali na željenom nivou , naročito kada se radi o borbenosti. Videnov je rovit, nismo imali Kešelja i bez neophodne agresivnosti nismo pokrili manjak u rotaciji. Dozvolili smo da nas poremete i sudijske odluke, primili smo 95 poena, i kada pogledate broj koševa koje smo primili na prethodnim mečevima, jasno je gdje leži ključ poraza", rekao je Trifunović.

Zvezda ima vrlo težak raspored do kraja takmičenja i veliko je pitanje da li će uspjeti da obezbijedi poziciju koja vodi u Evrokup naredne sezone.

Crveno-bijele u narednom kolu očekuje susret sa Partizanom, potom gostuju Ciboni, u 23. kolu dočekuju Helios, a u 24. gostuju Hemofarmu u Vršcu. U pretposljednjem kolu Zvezda će pred svojim navijačima igrati sa Zadrom, a u posljednjem kolu gostuje Bosni

Cedevitine 23 trojke sahranile Zagreb!

Uz ovaj poraz, u subotu je i iz Zagreba stigla loša vijest za crveno-bijele. U malom zagrebačkom derbiju Cedevita je ubjedljivo savladala Zagreb - 100:88.

Ključ pobjede Cedevite je u sjajnom šutu za tri poena - Zagrebu su ubačene čak 23 "trojke"!

Cedevita je vodila od početka meča, u prvoj četvrtini već je imala 23 razlike - 30:7(!), a šut za tri poena bio je gotovo nestvaran - 9 od 10 pokušaja, s tim što je Srđan Subotić bacio loptu sa pola terena prilikom isticanja vremena.

Zagreb se približio u drugoj četvrtini na 44:40, ali je Cedevita odgovorila sa tri "trojke" u nizu i praktično prelomila utakmicu.

Marino Baždarić je bio tvorac pobjede Cedevite - ubacio je 27 poena, uz šut za tri 7/10. Damjan Rudež postigao je 16 poena (sve u drugom poluvremenu).

Cedevita sada ima skor od 10 pobjeda i 10 poraza, a Zvezda devet pobjeda i 11 poraza.

Kragujevački Radnički napravili su novi podvig, pobijedivši Olimpiju (74:70), kojoj je trijumf bio preko potreban zbog borbe za plasman na Fajnal-for.

Najefikasniji igrač na meču bio je Dragan Milosavljević sa 18 poena, Vukašin Aleksić je dao 16, a Rajko Kljajević ubacio je 15 za Radnički.

Poslije blamaže i poraza od Heliosa, Hemofarm je doživio novi udarac. FMP je u Železniku pobijedio pretendenta za odlazak na Fajnal-for 81:75 u sjajnoj završnici.

U posljednja dva minut, od rezultata 72:75, FMP je preokrenuo i postigao devet poena (od čega je Miroslav Raduljica dao pet), ne primivši nijedan - 81:75.

Raduljica je odigrao izvanredno i bio je najzaslužniji za pobjedu ekipe Vlade Đurovića. Centar FMP-a je dao 28 poena i imao devet uhvaćenih lopti, a odličan je bio i Mladen Jeremić koji je ubacio 19 poena.

U ekipi Hemofarma Stefan Marković je postigao 18, a Milan Mačvan je postigao 17 poena.

REZULTATI 20. KOLA:


Cedevita - Zagreb 100:88
Helios - Zadar 56:111
Partizan - Budućnost 75:56
Široki - Crvena zvezda 95:80
Radnički - Olimpija 74:70
FMP - Hemofarm 81:75

Nedelja:
Cibona - Bosna

TABELA: Cibona (-1) 15/4, Partizan (-1) 14/5, Zagreb 13/7, Hemofarm 12/8, Olimpija 12/8, Budućnost 12/8, Zadar 11/9, Cedevita 10/10, Crvena zvezda 9/11, Radnički 8/12, Široki 7/13, FMP 7/13, Helios 5/15, Bosna (-2) 3/15.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC