• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić je "pao sa neba"

Autor mondo.rs

Srpski reprezentativac iz redova Denvera postao je deo globalne kampanje brenda Nike

Nikola Jokić blista u NBA ligi u ekipi Denver Nagitsa. Po oceni saigrača najbolji pojedinac ekipe, koji je nedavno protiv Milvokija upisao i prvi "tripl-dabl" u NBA karijeri, postao je deo globalne kampanje brenda Nike "Come out of nowhere".

Reprezentativac Srbije tako se pridružio novim NBA zvezdama Huanu Hernangomezu, Denis Šrederu, Janisu Adetokumbu i Evanu Furnijeu.

Nova Nike kampanja slavi sve košarkaše koji su na nesvakidašnji način, potpuno neočekivano stigli do NBA lige i ostvarili sjajnu karijeru.

Jedan od njih je i dečak iz Sombora, koji čak i nije voleo košarku.

Ovo je Nikolina priča...

U Nikolinoj porodici košarka je bila omiljeni sport, a kao dokaz za to služio je i obruč u dnevnom boravku njihovog dvosobnog stana. Još kao mali uživao je gledajući stariju braću kako igraju, mada njegovi košarkaški počeci nisu nimalo obećavali.

Budući da je bio nižeg rasta i puniji od svojih vršnjaka, mrska mu je bila pomisao da počne da trenira košarku. Međutim, otac je, kao veliki ljubitelj ovog sporta, insistirao da Nikola barem pokuša.

Zbog njegovih tadašnjih fizičkih karakteristika, trener ga je stavio na poziciju plejmejkera, što će, kako sam kaže, kasnije bitno doprineti njegovoj pas igri. Uprkos početnoj nezainteresovanosti, ubrzo se svideo treneru koji ga je bodrio da nastavi da trenira.

Nošen pohvalama i motivacijom, napredovao je do juniorske lige, a njegovo igračko sazrevanje i kvalitet ubrzo ga je dovelo i do nastupa za ekipu Mege u ABA ligi.

Odlazak u Beograd nije bio lak, međutim, veru i samopouzdanje mu je davala poruka braće: "Šta imaš da izgubiš?". Kad god bi mu bilo teško, prisećao se toga.

Dugoočekivani, najvažniji, trenutak Nikoline karijere desio se dok je spavao. Brat ga je probudio telefonskim pozivom kako bi mu saopoštio da ga je Denver izabrao na NBA draftu. U prvi tren je pomislio kako se radi o snu i nastavio je da spava, ali, kada se probudio, postavši svestan stvarnosti, kroz glavu mu je prošao ceo njegov košarkaški put i shvatio je kako ništa više nije isto.

Danas, ključnim za svoj uspeh smatra životnu školu koju je prošao sa braćom, koja su 11, odnosno 13 godina starija. Dok se koncentriše na svoju igru ništa ne može da ga uplaši, omete ili zaustavi, a upravo takav pristup ga je učinio jednim od najboljih srpskih košarkaša.

Kada ne igra, Denver Nagitsi su potpuno druga ekipa, što govori da od Nikole možemo još mnogo da očekujemo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC