• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novosel: Evroligu će igrati prvak ABA

Autor mondo.rs

Direktor regionalne lige kaže da je ugovor sa Evroligom potpisan zaključno sa sezonom 2019/20.

 Kresimir-Novosel-ABA-liga-Evroliga-2017-18 Izvor: MN PRESS

Krešimir Novosel, direktor ABA lige, potvrdio je zagrebačkom "Večernjem listu" da će klubovi sa prostora ex-YU i narednih sezona ići u Evroligu i Evrokup po plasmanu u regionalnom takmičenju.

Novosel kaže da ugovor sa rukovodećom kompanijom "ECA", po kome šampion ABA lige ide u Evroligu, a naredna tri u Evrokup, važi do kraja sezone 2019/20.

"Neko će možda reći da bi bilo šteta da u Evroligi ne igra klub sa publikom kakvu ima Crvena zvezda, ali pravila su jasna. Ako Zvezda ne bude prvak, neće igrati Evroligu", izjavio je nekadašnji operativac Cedevite.

On je u ovom intervjuu otkrio da je čelnicima ABA lige u decembru predočeno da će Evroliga 2017/18 ponovo imati 16 timova, tj. da neće biti ekspanzije.

"Iznenađenje je da među učesnicima neće biti Darušafake, iako je jedan od glavnih sponzora lige, jer je ranije dogovoren ulazak četvrtog španskog kluba".

Novosel se osvrnuo i na stanje u hrvatskoj košarci, gde nacionalni savez ne priznaje ABA ligu, već forsira domaće prvenstvo, u kome od početka sezone moraju da se takmiče i Cedevita, Cibona i Zadar.

"Insistiranjem HKS na igranju tri takmičenja istovremeno, najjači hrvatski klubovi gube korak u trci za najboljim nacionalnim koeficijentom, koji je mogao da nam donese četvrtog predstavnika u ABA ligi. Do pre nekoliko kola smo delili prvo mesto sa Srbijom, a sada su nas prestigli čak i Crnogorci".

On je ostavio otvorenim pitanje broja klubova u ABA ligi 2017/18, naglasivši da u propozicijama piše da će ih biti 14, ali da 12 klubova - vlasnika takmičenja, može to da promeni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC