• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da Majkl Džordan traži pomoć? Nikad!

Autor mondo.rs

Rasprava oko Lebronovog apela rukovodstvu Kavsa inspirisala je američke novinare da pozovu generalnog menadžera Čikaga iz Džordanovog vremena.


Najbolji košarkaš u istoriji, Majkl Džordan (54) nije imao idealne odnose sa dugogodišnjim generalnim menadžerom Bulsa Džerijem Krausom, iako je Čikago u njihovo vreme osvojio (svih) šest šampionskih prstenova.

Uprkos tome što često nisu bili na istim "talasnim dužinama", Leteći Majk i tada prvi operativac franšize nalazili su način da budu veoma uspešni i da svoje sukobe svedu na što bezbolniju meru.

Uz sve što je pratilo takav odnos, uspevali su i da te sukobe često, bar privremeno, sklone od javnosti, što ovih nedelja nije uspelo aktuelnim šampionima - Klivlend Kavalirsima.

Najdominantniji igrač današnjice - Lebron Džejms, javno je pre nekoliko nedelja zavapio da je njegovom timu pod hitno potreban rezervni plejmejker, da bi Kajri Irving i on imali više vremena za odmor i da bi tim bio konkurentniji za borbu za titulu (pre svega, protiv Golden Stejta).

Nekoliko dana posle toga, navedena "Kraljeva" izjava naišla je na oštru osudu Čarlsa Barklija, koji je podsetio Lebrona da je već šampion i uz to je zaključio da prva zvezda Klivlenda "ne želi da se takmiči".

U odgovoru na tu poruku, Lebron je sveo tu raspravu na lični nivo, pa se ona otrgla kontroli, ali je njegov apel i dalje ostao aktuelan, kao dokaz nerazumevanja na relaciji MVP - rukovodstvo franšize, o čemu je u ponedeljak svoj stav izneo i Džeri Kraus.

Naravno, uporedio je Džejmsovu situaciju sa Džordanovom iz devedesetih i otkrio da li je i "Em-Džej" imao slične zahteve.

"Reći ću ovo o Majklu. On nikad nije dolazio kod mene u kancelariju i tražio druge igrače. Nikad nije došao kod mene i rekao koga da odaberem na draftu. Nikad nije došao kod mene da mi traži da trejdujem nekoga. To se nije događalo. Nikad", rekao je nekadašnji funkcioner Bulsa.

Jednostavno, Džordan je uvek hteo da pobedi, bez obzira na "pomoćno osoblje", koje je u najvećem broju sezona zaista i i bilo među najboljima u ligi.

"Majk je delimično imao takav stav zato što je mislio da je toliko prokleto dobar da je zaista verovao da može da pobedi bez ikoga od njih. U to sam uveren. Majkl je bio dovoljno pametan da shvati organizaciju i shvatao je šta smo morali da uradimo kao franšiza... Nikad se nije žalio", otkrio je Kraus.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC