• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita "cilja" drugo mesto, pa titulu

Autor mondo.rs

Sportski direktor zagrebačkog kluba demantuje kuloarske priče, po kojima želi okršaj sa Crvenom zvezdom već u polufinalu, jer se ono igra samo do dve pobede.

 Cedevita "cilja" drugo mesto, pa titulu Izvor: MN PRESS

Ekipa Cedevite u sredu se utakmicom protiv Unikahe na svom parketu oprašta od Evrokupa i u potpunosti okreće završnici ABA lige, iako će paralelno igrati i utakmice prvenstva Hrvatske.

"Sokići" pet kola pre kraja dele treće mesto sa Budućnošću, ali mogu da preuzmu drugu poziciju na tabeli ako u nedelju kao domaćini pobede Partizan.

Sportski direktor Matej Mamić to vidi kao važan međukorak na putu ka eventualnom finalu protiv do juče neporažene Crvene zvezde.

On ujedno pobija kuloarske priče, po kojima će Cedevita namerno gubiti da bi bila četvrta, jer, navodno, Zvezdu može lakše da sruši u plej-of seriji na dve pobede (finale se igra do tri).

"Znam da se priča o tome, ali mi smo mogli da kalkulišemo i u Evrokupu, pa smo pobedom u Nižnjem Novgorodu na kraju 'izabrali' težu grupu Last 16 faze. Isto tako smatram da ABA ligu moramo da završimo najbolje moguće, da izborimo drugo mesto i u finalu pokušamo da iznenadimo Zvezdu", rekao je Mamić za "Sportske novosti".

Kao što je u ponedeljak izjavio direktor regionalnog takmičenja, u Evroligu 2017/18 iz ABA će se ići isključivo prema sportskom kriterijumu, tj. ex-YU područje će predstavljati šampion ABA lige.

"Naravno da verujem da možemo do titule, bez obzira na to što je Zvezda najbolji tim i igra zaista fantastično", jasan je Mamić.

On je "između redova" izjavio da bi Cedevita igrala bolje i imala više pobeda u ABA ligi, da nije prvi put u istoriji morala istovremeno da igra na tri "fronta".

"Hrvatska A-1 liga najviše šteti Cedeviti i Ciboni. Ne zbog velikog broja utakmica, već zato što nema vremena za treninge. To je Cibonu i nas stavilo u neravnopravan položaj sa rivalima iz regiona".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC