• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marusi: Na Partizan bez euforije

Trener grčkog tima Jorgos Barcokas želi da se smire strasti poslije pobjeda nad Panatinaikosom i Olimpijakosom.

 Marusi: Na Partizan bez euforije Izvor: MONDO

U trećem kolu Top 16 faze Evrolige košarkaši Marusija dočekuju Partizan puni samopouzdanja poslije pobjeda protiv Panatinaikosa i Olimpijakosa, a trener atinskog kluba Jorgos Barcokas plaši se da euforija koja je stvorena ne sputa njegove igrače.

"Utakmicu protiv Partizana dočekujemo u neuobičajenoj atmosferi, jer smo za samo tri dana pobijedili dva najveća grčka kluba. Zbog toga nam je sada najvažnije da kontrolišemo strasti i u duel sa Partizanom uđemo hladne glave", rekao je Barcokas.

Prema njegovim riječima, najveća vrlina ekipe koju vodi je skromnost i to treba zadržati.

"Bez obzira na dobre rezultate koje smo ostvarili, moramo da ostanemo na zemlji. Partizan je klub sa tradicijom i kvalitetom, a njeguje stil igre koji ja obožavam. Igraju svoju igru bez obzira na sastav tima i to je ogromno dostignuće. Veoma poštujem njihovog trenera Vujoševića i srećan sam što ću ga ugostiti", dodao je Barcokas.

Trener Marusija je napomenuo da će uraditi sve da euforija ne poremeti njegove igrače i da oni i protiv Partizana najveću pažnju posvete odbrani.

"Ako ne budemo kontrolisali ritam utakmice i uđemo u jurnjavu sa mnogo izgubljenih lopti, omogućićemo protivniku da postiže lake poene. To je ono što po svaku cijenu moramo da izbjegnemo da bismo imali šansu da pobijedimo", zaključio je Barcokas.

Najbolji igrač Marusja Džamon Lukas kaže da će se sastati dva tima koja su bila proglašena za autsajedere u grupi.

"Prije početka Top 16 faze niko nije ni sanjao da će poslije dva kola tabela u našoj grupi izgledati ovako. Partizan i Marusi bili su proglašeni za autsajdere, ali su pokazali da su prognoze bile loše. U poređenju sa Panatinaikosom i Barselonom ova dva tima nemaju velika imena, ali imaju izvaredan timski rad. Izuzetno poštujemo Partizan, ali vjerujemo u sebe i mislim da imamo šansu da ostvarimo pobjedu", podvukao je Lukas.

Najiskusniji igrač Partizana Dušan Kecman kaže da su svi u ekipi svjesni da će predstojeće dvije utakmice protiv Marusija biti ključne za crno-bijele.

"Znamo da nam plasman u četvrtfinale zavisi od utakmica protiv Marusija, ali smo svjesni i da će oba susreta biti veoma teška. Partizan i Marusi su u protekle dvije nedelje pobjeđivali najveće evropske timove i to dosta govori o snazi obje ekipe. Biće teško pobijediti u Atini dva puta u roku od dvije nedelje, ali ćemo pokušati to da uradimo. U svakom slučaju, samopuzdanje nam ne nedostaje", rekao je Kecman.

Utakmica Marusi - Partizan na programu je u četvrtak od 18,45 časova, a sudiće Hose Ramon Harsija Ortiz, Saša Pukl i Luis Lopes.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC