• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP "oprostio" Podgoričanima - 12 "prodaja" za 1/4

Autor mondo.rs

Serijom 0:12 u "Morači", "panteri" su nagovestili brejk, ali su onda trošili više od lopte po minutu igre u četvrtoj četvrtini!?

Na seriju 0:12 u trećoj četvrtini, kojom su indisponiranim domaćinima preuzeli vođstvo, košarkaši FMP Železnika odgovorili su as 12 izgubljenih lopti u četvrtoj četvrtini, čime je poništen najsvetliji period igre ove subote uveče.

Pred nekoliko stotina gledalaca u pozorišnoj atmosferi u "Morači", uz 55 dosuđenih ličnih grešaka igračima dva tima, na kraju: Budućnost - FMP 93:84 (28:21, 21:19, 19:30, 25:14).

Plavo-beli izveli su 35, a crveno-beli 22 slobodna bacanja, što donekle govori o tome kakva je košarka prikazana ove subote uveče u 24. kolu ABA lige, posle koje Podgoričani matematički i dalje imaju šanse da završe drugi na tabeli, ali im je za to i dalje potreban kiks i Cedevite i Partizana, uz pobedu nad Crvenom zvezdom u poslednjem kolu.

Koliko je to realno? Procenite sami, a tokom 40 minuta igre večeras mogle su da se primete i razmirice unutar tima grčkog trenera Ilijasa Zurosa. Burni tajm-auti, česte rasprave između igrača, ali i igrača i trenera, neretko soliranje u napadu... Sve to karakterisalo je (uz odličan procenat šuta za dva poena 26/36, 72%) igru "đetića" večeras.

Kako nije završeno porazom?

Hmmm... Kada je delovalo da su načeli rivala i da bi mogli da ga dokusure, košarkaši FMP Železnika gubili su u proseku preko jedne lopte po minutu u poslednjoj četvrtini, a kada igrate protiv tima iz vrha tabele, na njegovom parketu, pobeda sa takvom "rasprodajom" praktično je nemoguća, čak i kada u svojim redovima imate Džonu Boldena (21 poen, ali i 2/7 za tri, 13 skokova), Marka Ljubičića (16, 2/6 za tri, 6 asistencija, 4 izgubljene lopte), Dejana Davidovca (14, 0/3 za tri, 4 ukradene lopte) i Dragana Apića (13, 6/8 za dva, 6 asistencija).

Drugi Amerikanac među "panterima" trenera Branka Maksimovića, centar Ajzea Ostin, igrao je sedam minuta i ubacio tri poena, a za to vreme uspeo je da napravi čak četiri faula.

Pročitajte dosadašnje rezultate 24. kola, tabelu i raspored utakmica koje će biti odigrane do utorka.

KO S KIM DO KRAJA

Cedevita (18-6): Olimpija, FMP.

Partizan (17-6): Mega, Krka, Igokea.

Budućnost (17-7): MZT, Crvena zvezda.

*napomena: tamnim slovima naglašena su gostovanja.

Budućnost je posle egal prve četvrtine i nekoliko promena vođstva imala 12 poena prednosti u drugoj (47:35), 13 u trećoj (61:48), međutim gosti su pri rezultatu 68:58 ušli u seriju od 0:12 i u poslednju deonicu ušli uz vođstvo od 68:70.

Brzo su međutim ponovo pali u zaostatak (74:70), a kada su plavo-beli, zahvaljujući razigranom Markusu Vilijamsu, napravili sseriju od 9:0 (80:78 - 89:78), bilo je jasno da od podgoričkog podviga za tim iz predgrađa Beograda ovog puta neće biti ništa.

Vilijams je meč završio sa 13 poena, sedam skokova i sedam asistencija, ali uz šut 0/4 za tri poena, isto toliko postigao je i Džej-Ar Rejnolds, dok je najefikasniji u redovima plavo-belih bio Boris Savović sa 19 poena, od čega je osam ubacio sa linije penala bez promašaja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC