• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Slab Marusi bolji od lošeg Partizana

Prvi poraz Partizana u TOP16 fazi Evrolige. Vrlo loša igra crno-bijelih, uz očajan šut i puno izgubljenih lopti.

 EL: Slab Marusi bolji od lošeg Partizana Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana podbacili su kad je bilo najvažnije.

U sigurno jednoj od najslabijih igara u posljednjih nekoliko sezona u Evroligi, crno-bijeli su poraženi od Marusija u Grčkoj 57:49 (20:7, 2:11, 22:19, 13:12).

Partizan je pobijedio prvaka Evrope Panatinaikos u Atini, potom u epskoj utakmici u Beogradu i Barselonu, a onda je otišao u goste Marusiju, vjerovatno najmanje kvalitetnoj ekipi u Grupi E TOP16 faze Evrolige.

Marusi i Partizan su toliko loše odigrali prvo poluvrijeme da je to bilo prosto za nepovjerovati. Ni nalik onim ekipama koje su skinule skalp Panatinaikosu.

Srpski šampion je kilavo ušao u meč i Marusi je vrlo brzo napravio seriju od 11-0 i poveo 13:2! Samo je Slavko Vraneš bio strijelac kod Partizana u prvih sedam minuta!

Partizan je do kraja prve četvrtine uspio da ubaci još pet poena(!), tako da je domaćin napravo solidnu prednost od 13 poena.

U drugoj četvrtini, Partizan se prenuo, zaigrao čvršću odbranu i dozvolio je Marusiju da ubaci samo dva poena za 10 minuta, čime je izjednačen neslavan rekord Evrolige! Ali, umjesto da iskoristi to što Marusi nije pogađao, Partizan je takođe promašivao i uspio je da postigne tek 11 poena, pa se na odmor otišlo sa prednošću domaćina od 22:18.

Početkom drugog dijela igre razigrao se Bo Lester Mekejleb i sa šest vezanih poena odveo Partizan na samo poen zaostatka - 27:26. Bio je to i trenutak meča kada je Partizan bio najbliži rivalu.

"Trojkama" Stefana Nađfejija Marusi se ponovo "odlijepio" i do kraja treće četvrtine imao prednost od šest do devet poena.

Loš šut spolja, uz sijaset izgubljenih lopti i uludo proćerdanih napada, bile su glavna odlika igre Partizana u ovom meču, a ništa se nije promijenilo ni u posljednjem dijelu igre. Pokušavao je Duško Vujošević da nađe raspoložene igrače, ali njih jednostavno nije bilo.

Uz to, Marusi je iskoristio to što je Partizan forsirao zonsku odbranu i "trojkama" je osigurao pobjedu. Partizan je pokušao da bar smanji prednost domaćina, jer je i koš-razlika važna, ali su posljdnji napadi bili više nego dezorganizovani.

Šta reći o učinku igrača Partizana? Dovoljna je statistika: Dušan Kecman je ubacio samo tri poena i to u posljednjoj četvrtini, Alksandar Rašić samo dva (šutirao je trojke 0/7!!!), Petar Božić šest poena (dvije trojke), Jan Veseli samo četiri,Lorens Roberts tek šest poena (uz osam skokova)...

U Partizanu su, dakle, podbacili svi, osim donekle Slavka Vraneša koji je postigao 12 poena i imao 11 skokova, ali je i on u nekoliko navrata imao "žute minute".

Partizanu nije pomoglo ni to što je imao čak 18 skokova više od Marusija(!!!), jer je šut zaista "izdao" crno-bijele.

Da sve bude još gore po crno-bijele, ni Marusi nije imao svoje šutersko veče, ali je manje griješio i manje gubio lopte.

MARUSI: Kiz 3, Pelekanos 9, Batis 3, Homan 10 (9sk), Nađfeji 6 (2/3 za tri), Mavroeidis 4, Kalates 6 (2/3 za tri), Arigbabu, Kendal, Kaimakoglu 1, Kumpuras, Lukas 15.

PARTIZAN: Roberts 6 (8sk), Mekejleb 10, Kecman 3, Milošević, Rašić 2, Lešić, Mitrović, Božić 6 (2/5 za tri), Veseli 4 (8sk), Đekić 4 (1/1 za tri), Vraneš 12 (11sk), Milošević 2.

Partizan i Marusi sada imaju po dvije pobjede i po jedan poraz.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC