• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA OL-STAR: Spektakl je počeo

Spektakl zvani NBA Ol-star vikend počeo je u petak u Dalasu. Rukiji su pobijedili godinu dana starije kolege, a na takmičenju u zakucavanju sve je prštalo!

 NBA OL-STAR: Spektakl je počeo Izvor: MONDO

Momci koji ove sezone igraju svoju prvu sezonu u NBA ligi na otvaranju Ol-star meča u Dalasu bili su bolji od onih, koji su naziv rukija nosili prošle sezone.

"Rukiji" 140, "Softmori" 128.

Dueli dve najmlađe generacije NBA zvijezda uvedeni su 2000. godine, a stariji momci slavili su u osam od deset mečeva do sada. Do Ol-star meča u Dalasu, "Softmori" su imali sedam vezanih pobjeda.

Ali, izgleda da je generacija 2009/10 nešto posebno... Ovogodišnji "Rukiji" učinili su da generacija 2008/09 ode sa scene bez pobjede na Ol-staru.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je krilni centar San Antonija, Dežuan Bler sa 23 poena i 22 skoka. On je prvi od 2000. godine, koji je uspio da na Ol-staru zabilježi više od 20 poena i skokova.

Ipak, to nije bilo dovoljno za titulu MVP meča. Ona je otišla u ruke beku Sakramenta, Tajrekeu Evansu. On je ubacio 26 poena, uz šest skokova i pet asistencija. Ljevoruki plej Milvokija Brendon Dženings ubacio je 22 poena, uz osam asistencija.

Najefikasniji pojedinac na meču došao je iz poraženog sastava. Plej Oklahome Rasel Vestbuk nanizao je 40 poena! Majkl Bizli iz Majamija dodao je 26, ali to nije bilo dovoljno.

Ovaj meč odigran je u domu Dalas Meveriksa, u dvorani Amerikan Erlajns Centar. Ipak, glavna predstava, duel Istoka i Zapada, biće održan na stadionu NFL tima Dalas Kaubojsa, koji prima 80.000 gledalaca! Time će biti oboren rekord po broju gledalaca na jednoj košarkaškoj utakmici.

U subotu će na red doći finale takmičenja u zakucavanju, a u finale su se plasirali ruki Toronta Demar Rozen, branilac trofeja Nejt Robinson iz Njujorka, Džerald Valas iz Šarlota i Šenon Braun iz LA Lejkersa. Rozen je u poluvremenu meča odigranog u petak pobijedio beka LA Klipersa Erika Gordona.

(MONDO, foto: Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC