• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NLB:Ne postoji nevažan derbi!

"Trenutaka ima manje i više značajnih, ali svaki derbi je važan", kaže Vujošević. "Osim tekućeg stanja, ništa što se kaže o derbiju nije novost", rekao Trifunović.

 NLB:Ne postoji nevažan derbi! Izvor: MONDO

Košarkaši Crvene zvezde imaju priliku u nedelju da ispodprosječne rezultate ove sezone u NLB ligi zaslade najslađom pobjedom, onom protiv Partizana.

Bila bi to druga uzastopna za crveno-bijele, jer su jesenas, 19. novembra, kao formalni gosti poijedili šampiona sa 79:76.

Poraz bi dodatno pogurao Crvenu zvezdu u donji dio tabele NLB lige, odnosno od plasmana u Evrokup dogodine.

S druge strane, Partizan nema veliki rezultatski imperativ, ali niko u Humskoj ne bi volio da doživi dva uzastopna poraza od vječitog rivala. Pored toga, tim Duška Vujoševića ima i zadatak da odbrani čast Sportskog društva, jer su u dva ovonedjeljna vječita okršaja za Zvezdom podbacili i odbojkaši i rukometaši Partizana.

Jedna Vujoševićeva izjava dovoljna je da nagovijesti u kojoj meri će meč 21. kola NLB lige, koji počinje u nedjelju u 19.30, biti napumpan emocijama i nabojem.

"Utakmice između Partizana i Zvezde mogu da se igraju u važnim i manje bitnim trenucima, u sklopu pripremnog turnira, u toku NLB lige, završnici Kupa ili finalima plej-ofa... Trenutaka ima manje i više značajnih, ali svaki derbi je važan", rekao je Vujošević uoči ponovnog susreta sa Aleksandrom Trifunovićem, koji se zimus vratio na klupu crveno-bijelih.

A, Trifunović kaže:

"Osim tekućeg stanja, ništa što se kaže o derbiju nije novost. Jedino što je sada drugačije jeste da utakmica protiče malo u sjenci dobrih rezultata u Evropi, našeg u Evrokupu i Partizanovog u Evroligi", rekao je Trifunović, koji je prethodne nedjelje imao problema sa povrijeđenim igračima.

"Ono što želim jeste da pokažemo želju i energiju, da trajemo svih 40 minuta, da igramo kako smo se dogovorili. Mi smo tek u uspostavljanju sistema i imamo mnogo problema, ali želim da iz ovog susreta izađemo prije svega mentalno zdravi, bez obzira na ishod", rekao je Trifunović.

Vujošević poručuje da niko ne može da bude imun na ishod derbija.

"Derbi je nešto što određuje raspoloženje navijača i igrača. Želimo da na Kup odemo u dobroj atmosferi, da odigramo dobru utakmicu i pobijedimo. Naravno, sa druge strane postoje slične želje, tako da ćemo vidjeti ko će pokazati više karaktera i kvaliteta da realizuje ciljeve", poručio je Vujošević.

Ni jedan, ni drugi trener nisu eksplicitno imenovali favorita.

"U derbijima ima toliko stvari kroz istoriju koje podsjećaju da se favorit teško može odrediti. Mogao bih ja da prebacim lopticu na njihovu stranu i da kažem da je to evroligaška ekipa koja ima iskustva, ali time bih zanemario naše htjenje i želju. Jedna od specifičnosti jeste da nikad nema pravog favorita, tako da su i sada šanse 50-50", istakao je trener Zvezde.

"Zvezda je domaćin, ali nema favorita. Mi imamo nešto kvalitetniji sastav, ali to može da dođe do izražaja samo kada su obje ekipe u najboljoj formi i punom sastavu. I mnogo jači Partizan je znao da izgubi od mnogo slabije Zvezde i obrnuto. Prema tome, breme favorita se prebacuje sa jedne na drugu stranu", objasnio je Vujošević, koji nije siguran da li će "skinuti" Aleksa Marića za meč, poslije šest nedjelja pauze zbog povrede koljena.

"Definitivnu odluku da li će biti u timu, donijećemo poslije treninga u subotu uveče. Njegova rehabilitacija ide dobrim tokom. Da nije u pitanju meč sa Zvezdom, Marić bi sigurno bio u sastavu. Ovako, vidjećemo. Mora da se zna da vraćanje u formu važnih igrača traje skoro isto koliko i oporavak od povrede. Sigurno ćemo ubrzo imati Marića na terenu, ali na pravu formu ćemo morati da sačekamo", dodao je Vujošević, koji je dobio komplimente od mlađeg kolege.

"Partizan je prevashodno klub, iako je Vujošević jedan od osnova uspjeha Partizana. Nema potrebe pričati o njegovoj trenerskoj ličnosti, imam poštovanje prema njegovom radu, on mi je bio i trener i zna šta mislim o njemu", rekao je Trifunović.

Vujošević je uzvratio priznanjem da nije nemoguće da ga Trifa iznenadi u nedjelju nekim taktičkim potezom.

"Da li može da me iznenadi? Može. U Trifunovića sam uvijek vjerovao, on to dobro zna. Talenat je već pretočio u kvalitet, a sakupio je i dovoljno međunarodnog iskustva. Zvezdin je čovjek, počeo je u najmlađim selekcijama, imao uspješnu seniorsku karijeru, osvajao je trofeje... Po završetku je tu počeo da se bavi trenerskim poslom. Pametan je čovjek, zna struku, posao, vezan je za Zvezdu, što je jako bitno u ovim situacijama. Jako je kvalitetan i mislim da je Zvezda riješila pitanje trenera na duži period", uzvratio je komplimente Vujošević.

Trifunović ne razmišlja mnogo o tome da li će na teren istrčati Marić.

"Ako Marić bude igrao, (Slavko) Vraneš će igrati manje, toliko. Marić nije Partizan, ne posvećujem pažnju nijednom posebnom igraču. Za ovih mjesec dana koliko je odsustvovao, Vraneš je odigrao sezonu života, a tu šansu ne bi imao da je Marić igrao", rekao je Trifunović.

Trener Zvezde je na kraju rekao da je za nepuna dva mjeseca koje je proveo u Zvezdi stekao poštovanje prema igračima i njihovom pristupu obavezama.

"Ponosan sam na momke s kojima radim. Njihov odnos je pravi profesionalni. S druge strane, taj se profesionalizam teško vraća, ali to ne mijenja ništa kod njihovih radnih navika. Zaslužili su kredit i poštovanje", izjavio je Trifunović.

PAROVI 21. KOLA:

U petak:

Bosna - Helios 66:55

U subotu:

Radnički - FMP Železnik (18.00)
Zagreb - Široki (18.00)
Budućnost - Cibona (18.00)
Zadar - Hemofarm (19.00)

U nedjelju:

Olimpija - Cedevita (19.00)
Crvena zvezda - Partizan (19.30)

TABELA: Cibona 16-4, Partizan 14-5, Zagreb 13-7, Hemofarm 12-8, Olimpija 12-8, Budućnost 12-8, Zadar 11-9, Cedevita 10-10, Crvena zvezda 9-11, Radnički 8-12, FMP Železnik 7-13, Široki 7-13, Helios 5-16, Bosna 4-16.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC