• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjajan govor Stiva Kera: Kari, sine, nastavi tako!

Autor mondo.rs

Trener Golden Stejta ozvučen je vodio ekipu u Njujorku, pa su tonci zabeležili njegovo inspirativno obraćanje Stivu Keru.

Najbolji šuter današnjice Stef Kari ima za sobom teških nekoliko dana. Golden Stejt je gubio, on je neuobičajeno promašivao šuteve i pritom ostao bar do aprila bez povređenog Kevina Durenta, koga je i lično prošlog leta ubeđivao da dođe među "ratnike".

Ipak, meč u Medison Skver Gardenu protiv Njujork Niksa prijao je MVP-u za prošle dve sezone, pa je posle problematičnog prvog poluvremena uhvatio ritam i do kraja utakmice postigao 31 poen, uz osam skokova, šest asistencija i svoj generalno dobar uticaj na ekipu.

Trener Golden Stejta Stiv Ker obratio se Kariju na jednom tajm-autu, rečima koje pokazuju da zaista ceni sve što lider njegovog tima radi na terenu.

"Pokazaću ti nešto...", rekao je Ker i skrenuo pažnju Kariju na papir sa statističkim ciframa - individualnim i timskim.

"Ovo su procenti tvog šuta, a ovo je tvoja 'plus-minus' statistika. U redu? Te dve stvari nisu uvek direktno vezane. Radiš sjajne stvari, a tempo je sa tobom na terenu zaista drugačiji. Sve što proizvedeš deluje tako pozitivno na tim i pokazuje se uvek ovde (pokazuje na 'plus minus'), a ne uvek ovde (pokazuje na šuteve). Ide ti sjajno. Sinko, samo nastavi tako", ohrabrio je svog plejmejkera trener Golden Stejta.

...
Izvor: YouTube



Posle utakmice, Ker je objasnio novinarima tu situaciju i razlog svog motivacionog govora.

"Pogledao sam statistiku i video da je 'plus minus' statistika pokazivala da smo bili u plusu 15 poena sa njim na terenu, iako je šutirao 3/11 u tom trenutku. Znam da, kada ste šuter, onda sve zasnivate na tome da li vaši šutevi ulaze ili ne. Davao nam je veliku energiju, 'gurao' loptu u tranziciji, davao doprinos u odbrani i samo sam hteo da ga podsetim da će šutevi ući ili neće ući, ali da ipak imate veliki uticaj na igru. Kada je na terenu, odbrana svaki put mora da reaguje na njega i to pomaže svima", rekao je Ker. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC