• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noćioni propušta Zvezdu, dvojica "rovitih"

Autor mondo.rs

Trener Madriđana Pablo Laso i igrač Donte Drejper biranim rečima su govorili o crveno-belima uoči utakmice 25. kola Evrolige u petak.

 Noćioni propušta Zvezdu, dvojica "rovitih" Izvor: MN PRESS

Real Madrid će u petak od 21.00 biti favorit u susretu sa Crvenom zvezdom, ali ni "kraljevići" nisu baš u idealnoj situaciji pred ovaj meč.

Dok će crveno-beli ponovo biti bez prvog plejmejkera Stefana Jovića (bez koga su pobedili Bamberg prošle nedelje), Realu će nedostajati veteran Andres Noćioni, a još dvojica igrača su lakše povređena.

"Noćionija boli stopalo i još ne može da se priključi treninzima. Hanter nije trenirao u četvrtak zbog bolova u leđima, Dončić hramlje i trenirao je smanjenim intenzitetom, ali nadam se da će obojica biti u timu", referisao je španskim novinarima trener Pablo Laso.

Real (skor 18-6) se sa CSKA (19-6) bori za prvo mesto pred plej-of, što nosi sa sobom jednu vrstu opterećenja. Ljulj i drugovi prošlog meseca su osvojili Kup kralja, a tu je i uvek naporna Endesa liga. Manje od 48 sati posle okršaja sa Zvezdom, predstoji im "El klasiko" protiv Barselone.

"Napori tokom februara su nam uzeli mnogo i sa fizičkog i sa mentalnog aspekta. Za nas je svaka utakmica važna. Što se tiče Evrolige, gledamo da što pre obezbedimo Top 4 plasman i prednost domaćeg terena u plej-ofu".

Zvezda (14-10) u decembru je dobila prvi meč u Beogradu rezultatom 82:70.

"Jaki su na svim pozicijama. Imaju velike borce, koji su pre svega solidni defanzivci jedan na jedan i dobri skakači, što njihovom timu daje veliki stepen sigurnosti.
Kada uhvate loptu, vole da trče u kontre, Jović kreira za saigrače, a u Guduriću, Laziću i Dženkinsu imaju igrače koji su značajno napredovali. Dugo su zajedno, pronašli su svoju igru i to ih čini protivnikom za strahopoštovanje", rekao je Laso o ekipi Dejana Radonjića.

Donte Drejper, koji je afirmacijom Luke Dončića postao treći "plej" Reala, najavio je da će ekipa biti potpuno fokusirana na utakmicu u petak, a da će tek posle toga razmišljati o "El klasiku".

"
Znamo da je ovo važan meč protiv vrlo ozbiljnog tima, jednog od najtežih protivnika u Evroligi. Igraju uvek na isti način, fizički su jaki, agresivni i ne štede se. Zato i jesu u konkurenciji za četvrtfinale. Moramo biti spremni za 40 minuta borbe".

Zvezda bi se trijumfom nad višestrukim prvakom Evrope izdvojila na petom mestu, ispred Panatinaikosa (14-11), Baskonije (14-11), a možda i Efesa (13-11).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC