• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se veseli!

Crno-bijeli slavili rezultatom 84:74 i revanširali se za poraz od prije tri mjeseca. Sjajni Jan Veseli i Dušan Kecman, povratak Aleksa Marića.

 Partizan se veseli! Izvor: MONDO

Aleksandar Marić vratio se u tim Partizana poslije 40 dana pauze zbog povrede koljjena i zajedno sa Janom Veselim udario temelj pobjedi crno-bijelih u drugom ovosezonskom "vječitom derbiju" - 84:74 (21:17, 12:13, 25:19, 26:25).

Partizan je popravio skor u NLB ligi na 15-5 i jednom nogom se već nalazi na Fajnal foru, dok je Zvezda porazom produbila krizu koja je "drma" u regionalnom takmičenju.

Dovoljno je reći da se crveno-bijeli nalaze na diobi devetog i desetog mjesta na tabeli, sa Radničkim iz Kragujevca (9-12).

Partizan je u sjajnoj uvertiri za završnicu Kupa Radivoja Koraća u Nišu imao petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom: Veseli je postigao 21, Marić 13, Dušan Kecman 12, bivši "zvezdaš" Lorens Roberts 11 i Bo Mekejleb deset.

Ekipu Aleksandra Trifunovića predvodio je Filip Videnov, koji je uprkos problemu sa ličnim greškama dao 15 poena.

Pratili su ga Nemanja Bjelica sa 13 i Majk Tejlor sa 12, mada je Amerikanac pretjeranim soliranjem i bezglavom jurnjavom u trećoj četvrtini više naškodio nego što je koristio svom timu.



Derbi je odigran u ritmu koji - u teoriji - više odgovara Zvezdi. Trifunović je "guranjem" lopte u napad i agresivnom odbranom na Partizanovim bekovima pokušao da izbaci protivnika iz pozicione igre, ali crveno-bijeli ovog puta nisu bili na nivou meča sa Gran Kanarijom.

Zvezda je naletila na zid u protivničkom reketu, pogodila je samo 37 odsto šuteva za dva poena, dok su Veseli (šut 7/7) i Marić (4/5) pod njihovim košem uglavnom radili šta su htjeli.

Pomenuta dvojica postigla su prvih 19 poena za Partizan, a tek je Aleksandar Rašić razbio njihov niz, sa dva slobodna bacanja 8,5 sekundi prije kraja četvrtine! Marić je zamjenio Vraneša sredinom prve dionice i za nešto više od dva minuta dao sedam poena...

Svoju standardnu ulogu odigrao je i trener crno-bijelih, koji je u 13. minutu, poslije prave serije protesta zbog sudijskih odluka, dobio tehničku grešku.

I dok je njegova ekipa tu situaciju iskoristila da se koncentriše i zaigra bolje, crveno-bijeli ni na klupi ni na terenu nisu imali živaca za odluke koje njima nisu bile po volji. Iz godine u godinu se pokazuje zašto su iskusni igrači poput Božića i Kecmana toliko važan dio Partizanovih uspjeha.



Partizan je, uprkos relativno glatkoj pobjedi, imao svoje periode loše igre. Jedan od njih, krajem druge i početkom treće dionice, Zvezda je iskoristila da od 25:32 (18. minut) preokrene na 36:35 (22. minut).

Ipak, kada je prestala rafalna paljba crveno-bijelih van linije od 6,25 metara (Bjelica, Videnov, Tejlor), Partizan je počeo da "naplaćuje" protivnikove greške i u 27. minutu je poslije trojke Robertsa bilo 54:42.

(Zanimljivo je da je u prva dva minuta treće četvrtine postignuto više trojki - četiri - nego za cijelo prvo poluvrijeme - tri).

Aktuelni šampion Jadrana tu je sa nekoliko nesmotrenosti u napadu propustio šansu da riješi pitanje pobjednika, pa je Zvezda smanjila na 58:53 i 60:54, vrativši neizvjesnost na radost svojih 4.000 navijača.

Međutim, serija od 8:0 uz trojke Kecmana i Robertsa opet je Partizanu donijela veliku prednost, a do kraja je ostalo suviše malo vremena da "vječiti rival" krene u novi nalet. Ništa bitno tu nisu promijenili ni izlasci Robertsa, Marića i Kecmana zbog pet prekršaja.

REZULTATI 21. KOLA

Olimpija - Cedevita 82:68
/Volš 32p, 4as - Anderson 20p, 6sk, 5as/

Crvena zvezda - Partizan 74:84

ODIGRANO U SUBOTU:

Radnički - FMP Železnik 81:77
Budućnost - Cibona 62:72
Zagreb - Široki 71:81
Zadar - Hemofarm 70:75
Bosna - Helios 66:55

TABELA: Cibona 17-4, Partizan 15-5, Hemofarm 13-8, Olimpija 13-8, Zagreb 13-8, Budućnost 12-9, Zadar 11-10, Cedevita 10-11, Crvena zvezda 9-12, Radnički 9-12, Široki 8-13, FMP Železnik 7-14, Helios 5-16, Bosna 4-16.

PAROVI 22. KOLA (27. februara): FMP - Zadar, Hemofarm - Bosna, Cibona - Crvena zvezda, Partizan - Zagreb, Cedevita - Radnički, Široki - Olimpija, Helios - Budućnost.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC