• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Ko hoće Evroligu - u nedelju na tribine

Autor mondo.rs

"Insitiram da se da se u nedelju u 'Pioniru' vidi prava Zvezda, na svim mestima, a ne samo na terenu", tražio je trener crveno-belih. "Moramo da se 'stisnemo' u ovom trenutku, svi", dodao je.



Crvena zvezda mts opravdala je ulogu favorita u ponedeljak i trijumfom protiv Budućnosti spustila zavesu na ligaški deo "jadranske" sezone.

Ekipa Dejana Radonjića je savladala goste iz Crne Gore i zakazala polufinalne okršaje protiv istog rivala, odredivši tako i par drugog polufinala, Cedevita - Partizan.

Branilac jadranske titule je u duelu protiv Podgoričana stavio tačku na ovu fazu prvenstva oborivši rekord takmičenja, skorom 25-1.

U komentaru utakmice, Radonjić je na konferenciji za novinare rekao da je njegov meč odigrao "očekivano tešku utakmicu".

"Očekivano težak meč, iz više razloga. Prvo, igrali smo protiv Budućnosti koja ima kvalitet i ogromno iskustvo. Bili smo svesni da će doći motivisani zbog važnosti meča. Bilo je teško i zbog svih prisutnih okolnosti, koje nas opterećuju već duže vreme, pa smo primorani da određenim momentima prilagođavamo neke stvari. To nije lako i posebno nije lako u trenutku u kojem se mi nalazimo"



"Vraćaju se igrači iz povrede, vraćamo ih u ritam, na sve to bi trebalo da se svi zajedno vratimo na neki nivo i stepen uigranosti, uz neprestano menjanje pozicija na dva-tri dana. Situacija je kompleksna", izjavio je trener Zvezde.

Naglasivši da nije zadovoljan igrom svog tima u prvom poluvremenu, on je dodao da su se crveno-beli "dobro iscrpeli" u nastavku.

Prema njegovim rečima, sav fokus Zvezde je usmeren ka sledećem meču (protiv Armanija u četvrtak), ali je ovo obraćanje javnosti iskoristio i da dvaput istakne koliki će značaj imati podrška navijača u prvom polufinalnom meču protiv Budućnosti, zakazanom za nedelju uveče.

"Već sad razmišljamo o tome šta nas čeka sutra, jer prekosutra putujemo, a dan posle toga igramo meč. Ovo nam je bio 54. meč dosad. Za razliku od ABA ligaša koji su završili takmičenje, kao i od timova koji su ušli u plej-of, imamo daleko više odigranih mečeva. Od nekog manje, od nekog više, ali su opterećenja za nas ogromna. Nadam se da ćemo uspeti sve da iznesemo... Spremamo se za narednog protivnika, a tek onda ćemo razmišljati o Budućnosti".

Radonjić je potom naglasio...

"Hvala gledaocima koji su nas podržali, imaju O-BA-VE-ZU da dođu u nedelju i da napune Pionir zbog važnosti meča, ako hoće da se gleda Evroliga ponovo".

Upitan za rekord ABA lige, odgovorio je da trenutno ne daje važnost skoru 25-1.

"Da, naravno da će to ostati zapisano, ali to meni u ovom trenutku ništa ne znači dok ne osvojimo ABA ligu. To je moj cilj i sve što smo do sada uradili neće značiti ništa ni meni, ni nama, ako ne dođemo do ostvarenja tog cilja. Nadam se da nećemo imati probleme sa povredama i izostancima. Takvog sam stava i takvog sam mišljenja, a o svemu što se tiče ABA lige ćemo tek posle završetka ABA lige - nadam se u dobrom raspoloženju svih u Zvezdi".

"Znate li koliko sam godina bio trener Budućnosti?"

Izvor: MN PRESS



Trener Zvezde osetio je potrebu da još jednom naglasi koliko će težak raspored imati njegov tim u narednom periodu, kada će u sedmici između prve i druge utakmice protiv Budućnosti igrati protiv Olimpijakosa u Beogradu i Barselone u gostima.

"Ono što svakako nije dobro je što ulazimo i u peti ciklus od dva evroligaška meča u nedelji. Igramo najvažnije mečeve u sezoni u jednom ciklusu, a svi znate dobro koliko je teško. I jedini smo u Evropi koji mora da izdrži sve to. Jedini. Imali smo opterećenja i prošlih sezona, ali nikad ovako. Zato i tražim i insistiram da se vidi prava Zvezda na svim mestima u nedelju. Na svim mestima, ne samo na terenu. A, mi ćemo na terenu dati sve od sebe, kao i uvek kad treba".

Na konstataciju novinara da je trener Budućnosti Ilijas Zuros možda sakrio neke karte, Radonjić je odgovorio pitanjem:

"A, da li vi znate koliko sam ja godina bio trener Budućnosti? (osmeh)"

"Ono što sigurno nije dobro je što igramo zadnje kolo protiv jednog tima, pa onda protiv njega i u polufinalu... Igrali smo pre neku godinu zadnje kolo protiv Cibone, pa polufinale protiv Cibone, tako da... U ovih nekoliko godina od tada uradili smo i drugačije nego tom prilikom i drugačije nego što je možda poneko hteo da bude. Tako da očekkujem da ćemo ovog puta biti svi na visini zadatka. Ponavljam, biće teško, da se svi stisnemo kao jedan da izdržimo ovih mesec dana".

Upitan za stanje Stefana Jovića, koji je zaigrao nakon četiri "preskočene" utakmice zbog povrede leđa, Radonjić je rekao da će više informacija o njegovom stanju imati ujutro.

"To je jedan od momenata koji je delikatan i na koji nemam precizan odgovor. Videćemo kad se ujutro probudi. I povreda i ozbiljnost je takva da ne možemo reći da je najspremniji i da može da igra na najvišem nivou. Pokazao je karakter, da bude sa nama, da ostane sa nama i nadam se da neće imati novih opterećenja, ni sa povredom, ni sa bilo čim drugim što nam u ovom procesu donosi ogromne probleme", podvukao je trener Zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC