• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Birčević: Cedevita favorit, ali to je plej-of

Autor mondo.rs

"Nema razloga da ne pružimo maksimum u tim utakmicama", rekao je krilni centar crno-belih o mečevima protiv šampiona Hrvatske.

 Stefan Birčević o Cedeviti Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana spremaju se za polufinale ABA lige protiv Cedevite, zadovoljni osvrtom na urađeno u ligaškom delu.

Ekipa Aleksandra Džikića ušla je u plej-of sa treće pozicije i u mečevima protiv hrvatskog prvaka igraće za plasman u finalnu seriju. Prvi meč biće odigran u subotu, u Zagrebu, a revanš narednog vikenda u Beogradu.

U najavi utakmice, Stefan Birčević rekao je da je sada osnovna ambicija ekipe da se što bolje pripremi za te duele i da u njima da sve od sebe.

"Na dobar način smo završili sezonu. Ostvarili smo 19 pobeda, nadali smo se plej-ofu i došli smo do njega. U njemu nismo favoriti, ali želimo da se spremimo što je bolje moguće. Po mom mišljenju, nadam se da možemo da uđemo u finale", rekao je reprezentativni krilni centar.

S obzirom na to da je uz Ajzeu Ostina (FMP) i Nikolu Rebića (Mega Leks) učestvovao u žrebu KSS-a za đačko košarkaško takmičenje "Juniorska NBA liga", osvajač svetskog i olimpijskog srebra govorio je i o svom bavljenju sportom u tom uzrastu. "Jako je lepo sve ovo, bilo bi mi drago da je i tada postojalo, mada sam u petom razredu trenirao rukomet, pa ne bih ni imao priliku da učestvujem. Zaista je lepa stvar što su klinci dobili svoje NBA timove i što ih na neki način predstavljaju. Nadam se da će neki od njih 'dogurati' i do tamo kao sada Nikola Jokić, koji nas u NBA izuzetno predstavlja"



S obzirom na velike zdravstvene probleme  crno-belih zbog povreda i trovanja hranom, "kadrovska pitanja" bila su prethodnih nedelja u prvom planu kada je Partizan u pitanju. Birčević veruje da će ove nedelje svi u timu biti spremni da ulože maksimalan trud u predstojećoj seriji.

"Nadam se da smo svi spremni i mislim da nema razloga da svako od nas ne da svoj maksimum".

Krilnii centar je naglasio da ovosezonski rezultati međusobnih mečeva čine Cedevitu favoritom, ali je i dodao da u doigravanju to ne mora mnogo da znači.

"Dobili su nas oba puta, zato i jesu favoriti, ali plej-of je nešto drugo. Mislim da imamo dosta motiva u tim mečevima. Favoriti su jer smo izgubili u tim utakmicama i to je još jedan razlog da što bolje odigramo", dodao je Birčević. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC