• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita pred Partizan: Oprez, sećamo se Zvezde...

Autor mondo.rs

Trener Zagrepčana Veljko Mršić poručuje pred start polufinalne serije plej-ofa ABA lige da do sada ostvareno "pada u vodu" i da sve "kreće od nule". "Svaki igrač treba da misli da možemo da osvojimo trofej", kaže Džanan Musa

 Trener Cedevita Veljko Mršić pred Partizan: Oprez, sećamo se Zvezde... Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U subotu u ABA ligi startuje završnica sezone. U prvom polufinalu plej-ofa snage će odmeriti Cedevita i Partizan.

Polufinalna serija, koja se igra na dve pobede, kreće u Zagrebu, gde će tim Veljka Mršića u prvom meču (subota, 19 časova) ugostiti crno-bele, koji su regularni deo sezone okončali na trećem mestu.

Igrači i trener Cedevite poručuju da sada sve kreće "od nule".

"Celu sezonu se pripremamo za ovaj deo. Mnogo toga smo prošli da bi smo stigli do ovde. Bilo je stvarno teških trenutaka, ali sam zadovoljan kako je ekipa odradila dosadašnji deo posla. Međutim, to je sada prošlost. Ne znači ništa. One su jedan pokazatelj, a ovo što sledi je nešto sasvim novo. Dolazi plej-of sa Partizanom i nadam se da uz pomoć publike i pune dvorane možemo ostvariti naš cilj, a to je prva pobeda. Prošle sezone smo imali 2-0 protiv Zvezde pa su nas oni dobili u polufinalu. To nam je jedan pokazatelj. Te utakmice nam daju smernice da one stvari koje su bile dobre pokušamo da ponovimo, a druge stvari koje nisu bile dobre moramo da popravimo. Spremamo se da odigramo dobru utakmicu i ostvarimo prvu pobedu", poručio je Veljko Mršić uoči prvog duela polufinala u Domu sportova u Zagrebu.

Partizan i Cedevita sastali su se dva puta ove sezone u ABA ligi i hrvatski tim oba puta je upisao pobedu. U novembru u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu slavili su rezultatom 97: 87, dok su pre mesec dana u Zagrebu bili još ubedljiviji - 79:67.

Džanan Musa, kao i ostatak ekipe, smatra da je neophodno da igraju na visokom nivou, kao u poslednje vreme, sa dosta samopouzdanja.

"Ako budemo na nivou na kojem treba da budemo i koji polufinale zaslužuje, očekujemo, naravno, pobedu. Mi verujemo u sebe. Svi igrači podržavaju jedni druge i mislim da, ako budemo bili pravi, trijumf neće izostati. Svaki igrač treba da misli da možemo da osvojimo trofej, jer samo sa takvim mentalitetom to možemo ostvariti. Nama je to cilj, jer još uvek nemamo nijedan pehar ABA lige i moramo dati maksimum da to ostvarimo", rekao je Musa.

On je dodao i da je uloga navijača veoma važna u duelu sa Partizanom.

"Protiv Partizana kod nas je uvek puna dvorana, pogotovo zato što je sad polufinale doigravanja. Mislim da nam je neophodna podrška, jer su Partizanovi navijači neverojatni i mi bi trebalo da uzvratimo istom merom. Mislim da nas navijači mogu podići da ostvarimo pobedu i pozvao bih sve da dođu u subotu u 19 časova u Dom sportova i da nas podrže".

Organizator igre Zagrepčana Rajan Boutrajt, koji je baš u drugom meču ove sezone protiv Partizana bio najbolji, kaže da sada sledi ono najbolje. On veruje u Cedevitu, shodno napretku koji je pokazala u finišu prvog dela sezone, a poručuje i da lično može da pruži još bolje partije.

"Ovo je uzbudljivo. Četiri godine proveo sam na univerzitetu i uvek je ovo bilo najzabavnije doba godine. Počinje March Madness u univerzitetskoj košarci, a u mnogim drugim državama plej-of. Radujem se tome. Regularnu sezonu završili smo kao drugi, ali mislim da smo u poslednjim utakmicama dodatno napredovali. Iskreno, iz moje perspektive, nisam igrao tako dobro i mogu mnogo bolje. Imao sam OK sezonu i saigrači su dosta pomogli. Imamo odličnu ekipu, tako da sam pokušavao sve držati 'uključene', ceo tim na okupu i pokušavao sam da napredujem iz dana u dan", poručio je šampion NCAA lige 2014. sa univerzitetom Konektikat, koji je krajem novembra stigao u Zagreb iz kineskog Gvangžua.

Polufinalna serija Cedevita - Partizan nastavlja se drugim duelom naredne subote, 25. marta, u Beogradu, a ukoliko bude potrebno treći meč igraće se 1. aprila, opet u Zagrebu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC