• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćakić: Imponuje pažnja NBA timova

Autor mondo.rs

Generalni menadžer Mega Leksa "podvukao crtu" ispod nastupa ekipe u ABA ligi 2016/17.

Mega Leks nije ove sezone ponovio fantastičan uspeh iz 2016, plasman u finale plej-ofa ABA lige.

Štaviše, tim Dejana Milojevića se u jednoj fazi takmičenja nalazio u borbi za opstanak, ali je na kraju sve došlo na svoje mesto i u klubu kažu da imaju mnogo razloga za zadovoljstvo urađenim u prethodnih šest meseci.

Šesto mesto, sa skorom 11-15, drugo je najbolje ostvarenje u istoriji Mege, a novi momenat bio je nastup u Evropi, u premijernom ciklusu FIBA Lige šampiona.

"Svesno smo ušli u rizik da će igranje na dva fronta poremetiti naš ustaljeni koncept treninga, zbog čega su i rezultati u prvom delu sezone bili nešto slabiji. U nezavidnoj situaciji u kojoj smo se našli u jednom trenutku, pokazali smo kvalitet i karakter i sa pet pobeda u poslednjih sedam kola ABA lige završili takmičenje na pravi način", rekao je za klupski sajt generalni menadžer Goran Ćakić.

Mega se prethodnih godina afirmisala u svetu, kao klub iz koga se direktno odlazi u NBA (Jokić, Luvavu, Zubac), ili bar na draft (Dangubić, Micić, Zagorac).

Novi projekti su Alfa Kaba, letos dovedeni Kostja Mušidi i Slovenac Vlatko Čančar, koji su imali pomoć nešto iskusnijih Jaramaza, Novaka, Spasojevića, pa i samog Zagorca, koji je pre nekoliko dana otišao u Memfis da se priprema za transfer u NBA iduće sezone.

"Osnovni cilj Mege je razvoj i afirmacija mladih igrača. Veoma nam imponuje što privlačimo pažnju klubova iz NBA lige i što našim utakmicama prisustvuju brojni skauti. To samo po sebi govori o kvalitetu našeg rada i da se nalazimo na pravom putu. Ponosni smo na sve naše igrače u najjačoj ligi, kao i na naše bivše igrače, koji grade lepe karijere u evropskoj košarci. To je satisfakcija pogotovo za trenera Dejana Milojevića i stručni štab, koji je izuzetno posvećen svom poslu", prokomentarisao je Ćakić.

Zadovoljstvo čelnih ljudi Mege upotpunili su poziv juniorskom timu (trener Vlada Vukoičić) na Fajnal ejt Evrolige u Istanbulu, kao i dobri rezultati juniora, kadeta i pionira u nacionalnim takmičenjima.

Sve to doprineće da Mega i ubuduće ima "gro" seniorskog tima iz svojih mlađih selekcija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC