• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cedevita - Partizan: Ima li snage za "brejk"?

Autor mondo.rs

Crno-beli od 19 časova u Zagrebu igraju prvu utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige.

 ABA liga polufinale Cedevita Partizan 2016/2017. Izvor: MN PRESS

Partizan i Cedevita treći put se sastaju u završnoj fazi regionalne lige, a crno-beli i njihovi navijači pred početak polufinala plej-ofa (igra se u dva dobijena meča) mogu samo da se nadaju da će biti bolje nego u Tel Avivu 2012. (56:68) i Beogradskoj areni 2014. godine (79:81).

Prvi poraz od "sokića" na Fajnal foru nije mnogo boleo, ali je ovaj drugi, košem Nolana Smita sa pola terena, označio početak kraja trofejne ere, koja je trajala gotovo deceniju i po.

Partizan je pred ovu sezonu ubrajan u drugi red favorita ABA lige, ali je ubacivanjem među trio Crvena zvezda, Cedevita, Budućnost premašio očekivanja. Crno-beli su uz malo više sreće i koncentracije mogli i do drugog mesta u regularnom delu sezone, što bi im donelo prednost domaćeg terena...

Ovako, polufinale će "otvoriti" u zagrebačkom Domu sportova, gde su pre pet nedelja izgubili prilično glatko, rezultatom 79:67.

Bila je to loša utakmica, nekoliko dana posle pobede nad PAOK-om u Solunu, koju su crno-beli odigrali bez potrebne energije, pogotovo u skoku. Nisu imali odgovor ni na zonsku odbranu Cedevite i početkom četvrte četvrtine gubili su čak sa 20 poena razlike.

U prvom "krugu" takmičenja, u Beogradu, nakon 42:25 za Partizan u 15. minutu, završilo se takođe pobedom Zagrepčana, koje je posle isključenja Veljka Mršića vodio pomoćni trener Đanmarko Poceko - 87:97.

Zajednički imenitelj te dve utakmice su sjajne partije Cedevitinih Amerikanaca na poziciji "kombo" beka. U dvorani "Aleksandar Nikolić" zablistao je Pjer Džekson (32 poena, devet asistencija, pet trojki), a u revanšu njegov naslednik Rajan Boutrajt (21 poen, tri trojke).

Najvažnije za Partizan u ovom trenutku je u kakvom se stanju nalaze njegovi igrači, koji se vraćaju iz bolesti i povreda.

Da bi crno-beli imali realnu šansu da pobede, neophodno im je izdanje Vila Hečera slično onom u "večitom derbiju" 5. februara, kada je nanizao 20 poena i pet asistencija, postigavši nekoliko ključnih koševa.

Ali, Hečer se posle četiri nedelje pauze zbog trovanja vratio u tim prošlog vikenda u meču protiv Igokee i nije ličio na sebe. Na kapitenu Novici Veličkoviću takođe se vide tragovi naporne sezone, u kojoj je mnogo puta morao da povuče i nosi tim ka pobedi. Bez njih dvojice u vodećim ulogama i sa konkretnim učinkom, teško je nadati se "brejku".

Anketa

Ko će biti pobednik polufinalne plej-of serije?

  • Cedevita 2:1

    30.67% (23)

  • Partizan 2:1

    69.33% (52)

Ko će biti pobednik polufinalne plej-of serije?

Rezultati


Drugi problem sa kojim se suočava trener Aleksandar Džikić je (preras)podela uloga i minuta, s obzirom na to da su u odsustvu Hečera, Marinkovića, Ratkovice, Veličkovića i Gordona blistali Birčević, Vrabac, Andrić i Pot, a kada se ekipa kompletirala, pomenuta četvorica u Laktašima su zajedno postigla - pet poena!

Šta je smislio Partizanov stručni štab, koliko su pojedini igrači napredovali na fizičkom planu i koja će prilagođavanja biti napravljena ako Uroš Luković (zapaljenje uha) ne bude mogao da nastupi, videćemo u TV prenosu od 19 časova na Areni sport 1.

Kod domaćih je neizvestan samo krilni centar Marko Arapović (povreda stopala).

CEDEVITA (skor 20-6): Gordić, Boutrajt, Katić, Džejms, Krušlin, Musa, Tomas (bekovi), Babić, Šurna (krila), Žganec, Arapović, Bilan, Begić (centri).

PARTIZAN (skor 19-7): Hečer, Ratkovica, Pot, Marinković, Gordon, Andrić, Robinson, Vrabac, Veličković, Birčević, Majstorović, Luković, Koprivica.

Revanš je iduće subote u dvorani "Aleksandar Nikolić", a eventualna "majstorica" 1. aprila, ponovo u Zagrebu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC