• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Budućnost: Prva runda! (ANKETA)

Autor mondo.rs

Crveno-beli od 19 časova dočekuju Podgoričane. Ko će pobediti? Glasajte u anketi.

 Zvezda - Budućnost: Prva runda! (ANKETA) Izvor: MN PRESS


Crvena zvezda mts i Budućnost počeće ove nedelje prvu međusobnu plej-of seriju u okviru ABA lige.

Šampioni Srbije i Crne Gore zaigraće u 19 časova premijerni polufinalni okršaj u hali "Aleksandar Nikolić", gde su se sreli i početkom sedmice, kada su crveno-beli trijumfom upravo i zakazali ovaj meč.


Polufinalna serija igra se na dve pobede, a treneri oba tima održali su u subotu tradicionalno zajedničku konferenciju za novinare. Dejan Radonjić istakao je da će ovaj plej-of nositi egzistencijalni značaj za crveno-bele, dok je šef struke Podgoričana Ilijas Zuros naglasio da je njegov tim stigao u Beograd sa željom da pobedi.

U najavi večerašnjeg meča, pored uspešnog gostovanja Armaniju, u centru pažnje crveno-belih bio je oporavak ponovo povređenog Stefana Jovića, koji skoro dva meseca ima problem sa leđima. Značaj prvog organizatora za igru Zvezde nije potrebno dodatno naglašavati, a Radonjić je juče rekao da je njegova situacija bolja nego uoči utakmice u Italiji, koju je "plej" gledao preko TV-a.

Da li će to značiti da bi Jović mogao da nastupi - ostaje da se vidi.



Crvena zvezda mts bila je prošlog ponedeljka, sa njim u timu, prvi put kompletna od 19. januara, kada je gostovala Makabiju. U međuvremenu, podela uloga i vraćanje u ritam oporavljenih takođe su bili veliki izazov za Radonjićev stručni štab, ali vremena za mirno slaganje kockica nije bilo, niti će ga biti.

Crveno-beli će odmah posle večerašnje utakmice brzo usmeriti fokus ka nastupajućoj sedmici, tokom koje će ugostiti Olimpijakos (sreda), pa igrati protiv Barselone u Španiji (petak), u okviru sve dramatičnije borbe evroligaša za plasman u Top 8.

Evo šta su o ovom duelu rekli kapiteni dva tima - Luka Mitrović i Suad Šehović.

"Cilj za regularni deo sezone smo ostvarili. Zauzeli smo to prvo mesto koje nam donosi prednost domaćeg terena, a sada nama slede bitnije i najvažnije utakmice u sezoni. Potrebno je prebaciti puni fokus na ABA ligu, jer je sigurno da su prethodnih par nedelja svi pogledi bili uprti u evroligaške utakmice, s obzirom na to da smo ne znam koliko kola unazad obezbedili prvo mesto", rekao je krilni centar crveno-belih i dodao:

"Ove utakmice nam znače život, da se tako izrazim i nadam se da će to prepoznati i navijači i da će u nedelju biti puna dvorana. Na drugoj strani imamo veoma dobru i iskusnu ekipu Budućnosti, čije kvalitete dobro znamo. Igrali smo protiv ili sa mnogo igrača iz njihovog tima i nema tu mnogo tajni. Nadam se da ćemo biti na pravom nivou, bez obzira na to u kakvom sastavu izađemo na teren", dodao je Mitrović.

Šehović je rekao da je ispred oba tima najzanimljiviji i najlepši trenutak sezone.

"Za ovo smo se i borili. Crvenu zvezdu ne bi trebalo mnogo predstavljati, jer je to jedan od najboljih timova u Evropi. Naša obaveza je da seriju učinimo zanimljivom. Cilj je da ispravimo greške iz prošlog duela, da zadržimo dobre stvari i da se na najbolji način predstavimo Zvezdi", dodao je stariji Šehović u ekipi Budućnosti.

Drugi meč biće odigran u Podgorici u utorak 28. marta, a eventualna majstorica u Beogradu, 4. aprila.

Šef struke Podgoričana Ilijas Zuros rekao je da su svi njegovi igrači spremni da nastupe, dok u Zvezdi, kao što je navedeno, iznad imena Stefana Jovića već nedeljama stoji znak pitanja.


Anketa

Ko će biti pobednik polufinalne plej-of serije?

  • Zvezda 2:0

    76.92% (30)

  • Zvezda 2:1

    12.82% (5)

  • Budućnost 2:0

    2.56% (1)

  • Budućnost 2:1

    7.69% (3)

Ko će biti pobednik polufinalne plej-of serije?

Rezultati



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC