• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micov o "orlovima": Ne, ja sam "persona non grata"

Autor mondo.rs

Košarkaš Galatasaraja istakao da je reprezentacija za njega završena priča posle incidenta 2014. godine kada ga je selektor Aleksandar Đorđević udaljio iz tima

 Vladimir Micov o Galatasaraju i reprezentaciji Srbije Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Galatasaraj je izgubio šanse za plasman u Top 8 fazu Evrolige, ali uprkos tome na evro sceni pruža dobre partije. Turski klub je u 26. kolu Evrolige napravio iznenađenje i slavio protiv Olimpijakosa u Pireju.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Galate bio je Vladimir Micov. On je na meču u Grčkoj upisao 18 poena, najviše u obe ekipe.

Micov je rekao da se Olimpijakos posle dobrog prvog poluvremena, u kojem su imali vođstvo, opustio i neozbiljno shvatio svog rivala.

"Mislim da se Olimpijakos opustio posle 15 poena viška. Pomislili su da će biti lako, jer mi nemamo šanse za plasman među osam najboljih, a mi smo da druge strane samo odigrali kako treba. Oni su promašili neke važne šuteve, a mi smo to iskoristili, i počeli više da se borimo jer nismo imali šta da izgubimo. Igrali smo veoma pametno u odbrani, ali dobro i u napadu, i to je rezultiralo velikom pobedom", objasnio je za "Eurohoops" Micov.

On je ove sezone u Evroligi prosečno beležio 11,4 poena, 3,7 skokova i 2,6 asistencija po meču. Kaže da je Galata mogla do boljeg rezultata, da nije dugo tražila pravu igru.

"Bilo je teško na početku, jer smo pokušavali da pronađemo pravu hemiju. Onda su otpuštena dvojica plejmejkera i mi smo sve vreme tražili pravi ritam. Na primer, ja sam igrao 'četvorku', što nije moja prava pozicija. Nismo iskoristili veliku podršku naših navijača da dobijemo neke mečeve u Istanbulu, a neke za koje smo mislili da ćemo ih dobiti na strani smo izgubili, poput Uniksa u Kazanju. Ali to je sad prošlost i sada samo želimo da pobedimo u svakoj utakmici do kraja takmičenja. Želimo da zadamo probleme svim narednim rivalima i da napravimo pometnju na tabeli", kroz osmeh je poručio Micov.

Upitan da li bi dobre partije ove sezone mogle ponovo da ga preporuče selektoru Aleksandru Đorđeviću za nacionalni tim Srbije pred Evropsko prvenstvo, Micov je bio izričit:

"Nema šanse! Ta priča je završena za mene. Ja sam 'persona non grata'. To je nekako... zvanično", poručio je Micov.

Vladimir Micov poslednji put bio je deo tima srpske reprezentacije na pripremama 2014, uoči Svetskog prvenstva u Španiji, ali je zbog incidenta na prijateljskom meču sa Novim Zelandom zauvek zatvorio vrata nacionalnog tima.

Đorđević je tada povukao Vladimira Micova iz igre i posle kraće rasprave ga poslao pravo u svlačionicu, a potom je objasnio da "dok je on selektor, za Micova više neće biti mesta u reprezentaciji".

"Bacio je peškir i naravno da ne računam na njega. Čovek nije hteo da se okrene kada sam ga zvao. Ovaj dres su nosili mnogo veći igrači od njega i to ne na kukavički način", objasnio je tada Đorđević, i tu odluku nije promenio.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC