• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Cedevita: Ko je KGB, a ko CIA?

Autor mondo.rs

"Špijunskih afera" na relaciji Beograd - Zagreb bilo je i u doba SFRJ, ali malo kada ovaj termin korišćen je u košarkaške svrhe. Džikić tvrdi da nikada nikoga nije špijunirao.

"Izgubili smo, sada je 1:0 za Cedevitu. Dobro su se pripremili za meč, kao da su nam špijunirali trening", rekao je trener Partizana, Alekasndar Džikić, prošle subote u Zagrebu.

Odmah potom, govoreći na istoj konferenciji za medije posle prve utakmice polufinalne serije ABA lige i pobede njegovog tima nad Partizanom, trener Cedevite Veljko Mršić, potvrdio je Džikićeve reči, ali i dodao…

"Radili smo isto što i oni rade u Beogradu. Kada dođemo u 'Pionir', kamere su svuda po dvorani. Nisam ja gledao trening, sin Jasmina Repeše (Dino Repeša, Mršićev asistent, prim. aut) provirio je da vidi ko trenira i ništa više od toga".

Dok navijači Partizana i Cedevite nestrpljivo čekaju subotu, kada će u Beogradu biti odigran drugi meč serije u kojoj se za finale traže dve pobede, slobodno vreme mogu da popune praćenjem ove nesvakidašnje "špijunske afere" na relaciji Beograd - Zagreb, kakvih je uistinu itekako bilo u vreme zajedničke SFRJ, a i posle toga.

Međutim, malo kada radilo se o košarci.

"Nikada to nisam radio, niti ću ikada gledati treninge protivnika, jer se time ne bavim", rekao je Džikić za "Večernje novosti" dan nakon što je direktor ABA lige, Krešimir Novosel, slegao ramenima i rekao da takmičenje nema na osnovu čega da kazni ekipe koje špijuniraju svoje protivnike.

Svestan da bi dalja rasprava na ovu temu mogla samo da dekoncentriše i njega, i ekipu koju prvi put ove sezone može šest dana da priprema za jednu utakmicu, Džikić je rekao:

"Igraćemo pred punim 'Pionirom', rešeni da pobednik serije bude odlučen u majstorici. Verujem u svoje igrače", dodao je Džikić za "Novosti".

Anketa

Ko će biti pobednik polufinalne plej-of serije?

  • Cedevita 2:1

    30.67% (23)

  • Partizan 2:1

    69.33% (52)

Ko će biti pobednik polufinalne plej-of serije?

Rezultati


On i dalje ne zna da li će moći da računa na centra Uroša Lukovića, koji se povredio u "Domu sportova" u Zagrebu, gde je Cedevita prošle subote treći uzastopni put pobedila crno-bele i povela 1:0 u seriji.

Luković je tada dobio udarac u mišić potkolenice, zbog čega nije mogao da se vrati u igru, a ovih dana očekuju ga dodatni pregledi i, možda, lagano priključivanje treninzima. S druge strane, trener Partizana očekuje da će u većoj meri moći da upotrebi Džamonta Gordona, igrača koji je mesec dana bio povređen i koji je nedovoljno spreman nastupio u prvoj utakmici i za 19 minuta ubacio 11 poena u porazu od 83:76.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC