• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teo: CSKA, odluka, pa po još uspeha sa Srbijom

Autor mondo.rs

Kapiten Srbije u blogu za Eurohoops ponovio da će tek na kraju sezone odlučiti gde će nastaviti karijeru, poručio da se raduje novom takmičenju sa "orlovima", ali i poslao poruku Nikoli Jokiću.

 Teo: CSKA, odluka, pa po još uspeha sa Srbijom Izvor: MN PRESS

Miloš Teodosić sa ekipom CSKA sigurno korača ka finišu sezone u Evroligi i VTB ligi.

Ekipa iz Moskve sa skorom 19-7, zajedno sa Real Madridom, zauzima prvo mesto na tabeli najelitnijeg evropskog takmičenja. Organizator igre CSKA, Teodosić, je u blogu za renomirani košarkaški portal Eurohoops predstavio lične, ako i planove ekipe do kraja sezone.

"Regularni deo sezone u Evroligi se bliži kraju i sve ekipe pshički i fizički se pripremaju za plej-of i velike bitke koje dolaze! I mi isto radimo u CSKA. Važno je na kojem ćemo mestu okončati taj deo sezone, ali to nije sve. Ono na šta smo fokisirani, bez obzira na protivnike i kojim redom će dolaziti, je da budemo sto odsto spremni i zdravi. Ekipa ima kvalitet, sada i hemiju, jer smo već godinama zajedno i znamo kako treba timski da radimo na parketu. To su veoma važni elementi i verujem da možemo opet da odemo na Fajnal for", rekao je Teodosić.

On je naveo da su ciljevi CSKA, koja je prošle godine osvojila trofej Evrolige, i dalje najveći.

"Ciljevi CSKA su poznati, to nije nikakva tajna. Želimo da postignemo ono što smo i prošle godine i zadržimo tim na vrhu. Uvek je teže ostati na vrhu nego doći do njega. Svi žele da nas pobede, da zauzmu naše mesto. Mi, ujednjeni i odlučni, učinićemo sve što je u našoj moći da odbranimo trofej. To je nešto o čemu svi u klubu razmišljamo, što želimo i to je cilj za koji ćemo dati sve što imamo. Onda ćemo da razmišljamo i VTB ligi, to je takođe podjednako važno za nas, i želimo da se zadržimo na vrhu. Kao što nam i trener Itudis govori, posvećeni smo svakom danu, svakom treningu , svakoj utakmici pojedinačno i to je pristup koji nam može doneti uspeh!".

NIKOLA, BUDUĆNOST JE TVOJA!

Tokom priče o NBA ligi poslednjih meseci pominjao se i njegov eventulani prelazak u Denver, a koji sa uspehom nastupa Nikola Jokić. "Srećan sam zbog Evropljana, a naročito Srba koji igraju odlično u NBA ligi. Uzbuđen sam zbog svega što se događa Nikoli Jokiću, mom prijatelju i saigraču iz reprezentacije. Takođe, video sam šta je govorio o meni tokom Ol-stara, mnogo sam mu zahvalan. Nastavi da ih iznenađuješ i da pokazuješ svoju klasu, Nikola. Budućnost je tvoja", poručio mu je Teo.

Teodosić se osvrnuo i na lični učinak ove sezone.

"Ja sam ove sezone bio pogođen nekim povredama, morao sam da propustim neke utakmice, nešto što stvarno ne volim i što nisam koristio. Ali shvatam da je sezona sada veoma duga, sa novim formatom Evrolige, i igrač sam koji je neprekidno igrao od leta 2007. godine i za svoju reprezentaciju. Previše je mečeva, leti imam malo vremena za odmor, tako da je normalno da dođe do takvih problema. Trudim se da se izborim sa njima, pratim savete i program timskog osoblja i ono što je najvažnije za mene je da budem u dobroj formi kada je to najpotrebnije. Svi timovi imaju problem sa povredama i time kako da igrači koji imaju težak raspored prođu kroz taj period. Sada se osećam dobro, radim na svom telu i radujem se velikim mečevima", poručio je Teodosić.

Jedan od najboljih igrača Evrope već mesecima je u žiži javnosti zbog velikog interesovanja NBA timova i odluke koju će doneti na kraju sezone o tome da li će i u kom timu nastaviti karijeru "preko bare".

"Mnogi od vas me pitaju o budućnosti i ovaj blog je pravo mesto da sa vama podelim svoje mišljenje o tome. Pre svega, dok se sezona ne završi ne želim da razmišljam ni o čemu drugom osim osvajanja svih trofeja, drugu sezonu zaredom, sa ekipom CSKA iz Moskve. Tek onda, kao slobodan agent, razmisliću i odlučiti o svojoj budućnosti, nakon što temeljno sagledam sve opcije koje imam. Napunio sam pre dva dana 30 godina i znam da bi ovo mogla da bude ključna odluka u mojoj karijeri".

Istina je da ozbiljno razmišljam o mogućnosti odlaska u NBA, ali ta odluka još nije doneta, i neće biti poznata do leta. I ranije sam rekao, da u slučaju odlaska u SADtim koji želi da me dovede mora da ispuni dva uslova – takmičarske ambicije, koje su mu najvažnije, ali i finansijski aspekt i dužinu mog ugovora", poručio je Teodosić u blogu.

"U Evropi, CSKA je moj tim, verovali su mi toliko godina i za mene će uvek biti na prvom mestu. CSKA je tim sa kojim ću prvo razgovarati", dodao je Teodosić.

Kapiten "orlova" rekao je da ga osim važne odluke o nastavku karijere očekuje i zanimljivo leto sa reprezenetacijom Srbije, sa kojom će se takmičiti na Evropskom prvenstvu.

"Ovo leto će biti uzbudljivo... jer osim odluke o nastavku karijere očekuje me i Eurobasket sa reprezentacijom Srbije za koju sam uvek bio, i uvek ću biti na raspolaganju. Sa tom ekipom sam doživeo neverovatne emocije, ali želim više... Cela generacija, svi u reprezentaciji osećamo da imamo još mnogo toga da ponudimo i da možemo da donesemo još mnogo radosti nama i srpskom narodu", dodao je Teodosić, ne propustivši da pomene da se raduje i drugoj sezoni njegovog košarkaškog kampa "Teo4", koji će se održati od 23. juna do 10. avgusta, u šest smena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC