• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 utakmica, 6 poraza od Zvezde - kako u utorak?

Autor mondo.rs

Košarkaši Budućnosti imaće: domaći parket, više navijača, desetak dana za pripremu i veoma umornog rivala. Da li će to biti dovoljno za treći meč serije?

Košarkaši Budućnost treniraju, odmaraju se i čekaju svoju šansu.

Posle utorka (20.00, Arena sport 1), narednu će možda dobiti tek sledeće sezone.

Šampion Crne Gore, posle odluke da cena ulaznice za drugi meč polufinala ABA lige sa Crvenom zvezdom bude sedam evra, okrenuo se sportskim temama, a one se manje-više svode na to - kako pobediti lidera i najbolju regionalnu ekipu?

Timovi koji su ove sezone pobedili Crvenu zvezdu kao domaćini:

Panatinaikos

Uniks

Efes

Fenerbahče

Olimpijakos

Partizan

CSKA

Real

Crvena zvezda ima šest pobeda nad plavo-belima u poslednjih sedam mečeva i dve uzastopne ove sezone, u poslednjem 26. kolu ABA lige - 82:66 i potom, prvoj utakmici polufinalne serije plejofa – 82:67.

Svesni grešaka u ta dva vezana duela u "Pioniru", momci trenera Iljasa Zurosa iščekuju narednu utakmicu u "Morači" računajući i na umor umor rivala, koji je sinoć odigrao meč sa Olimpijakosom završen u produžecima, a koji će sutra već gostovati Barseloni.

Boris Savović, koji je tokom karijere nastupao i za crveno i za plavo-bele, tvrdi da njegov tim ne sme da ima "prazne minute" u narednoj utakmici i da mora da igra agresivnije nego do sada.

"Iza nas je teška utakmica koju je Zvezda odigrala odlično svih 40 minuta. Moramo u revanšu da odigramo agresivnije u odbrani i ne smemo da imamo praznih minuta. Ekipe kao što je Zvezda iskoriste svaki trenutak praznog hoda. U Podgorici moramo da nametnemo nas ritam igre i da odigramo čvrstu utakmicu", rekao je Savović za sajt ABA lige.

Savović je kazao da se nada da će "Morača" biti puna i da će publika pružiti podršku Budućnosti.

Timovi koji su ove sezone pobedili Budućnost kao gosti:

Unikaha

Bajern

Mursija

Cedevita

Crvena zvezda

Zenit

"Očekujem prepunu Moraču i sigurno da će to za nas da bude još jedan motiv više. Svaka utakmica ima svoju draž, a posebno ove utakmice u plej-ofu za koje smo se svi spremali tokom cijele godine", rekao je Savović, čiji sadašnji klub nema pobedu nad Zvezdom od 21. decembra 2015. kada je u Podgorici bilo 68:54.

Pre i posle toga, Crvena zvezda je pobedila u prestonici Crne Gore, u kojoj je u periodu od 2009. do 2013. godine imala šest uzastopnih neuspeha.

U finale će se plasirati ekipa koja prva dođe do dve pobede. U drugom polufinalu Cedevita vodi protiv Partizana 1:0, a drugi meč je u subotu uveče u Dvorani "Aleksandar Nikolić", odnosno "Pioniru".




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC